Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .mama nastolatki

Ile dostajecie alimentów na dziecko w średniej szkole?

Polecane posty

a czy wasze dzieci dostaja alimenty na ich konta (sa specjalne konta dla dzieci zalozone przez rodzica ) czy na wasze konto pieniadze idą?a moze do ręki?

Gość .mama nastolatki
Moje nigdzie nie idą . Jak przyjdą to do rąk córki.

Ale chociaz ojciec ma kontakty z corką z tego wnioskuje ,tak?Jak ich relacje sie ukladają ze sobą??W mojej sytuacji dzieci z biol.ojcem nie utrzymuja kontaktow ,choc problemow z alimentami nigdy byly nie robił,choc nawet i to dobre ze poczuwa sie do odpwiedzialnosci łozyc na dzieci do konca ich edukacji

Gość .mama nastolatki
Zero kontaktu, zero pieniędzy od rozwodu, czyli od ok 15 lat.

Gość płacę niezasądzone alimenty .
zarabiam 2300 płacę na dwoje dzieci 1000, kredyt 400zł i zostaje mi 1000zł. Wynajmuje pokój za 400zł, czyli 600 na życie. Dzieci pomagam pilnować codzien, na dojazdy musze wydawac. Chcę niższych alimentów od sądu, zona zarabia 1300zł

Gość .mama nastolatki
Ale jakbym mu napisała, że chcę wrócić to dostałabym całą wypłatę :-(

i co wy na to? jestem chujem? bo chce dawać mniej? a z czego ja mam zyc? To ze nie ułozylo mi sie z zona to oznacza ze mam zdechnąc?

uuuuu,sporo czasu,to na droge sądową powinnas bezdyskusyjnie wstąpic,i nie odpuszczac,zawsze nawet te kilka set zlotych cie odciązy,lepsze to niz nic

Gość .mama nastolatki
płacę niezasądzone alimenty . Ale ty pomagasz, masz kontakt... Zupełnie inaczej się wtedy na to patrzy.

Do "płacę niezasądzone alimenty "-- dzieci w jakim wieku? juz szkolne? jak tak to szkolne dzieci o wiele wiecej kosztuja niz przedszkolne,tak sie pytam o wiek bo piszesz ,ze pomagasz pilnowac dzieci, hmmmm

tak, ale mojej zonie MAŁO!...niedługo sprawa, powiedzialem ze bede dawał mniej, bo nie daje rady, bo jestem głodny, bo nie mam za co do dzieci dojechac i musze z buta isc prawie 10km codziennie, to mówi ze nie chce jej przy dzieciach pomagać, ze wiedziala ze tak bedzie. Dlatego chce miec zasadzone mniej. To ona dzieciom mówi ze z głodu pozdychaja wszyscy, bo ja nie chce dać. A co z tego jak biore dzieci do tego pokoju na weekend i nie mam im co dać jesc?

4,5 i 11 lat

książki do szkoły?...dałem połowe prócz tych 500zł, okulary? dałem połowe prócz tych 500zł, a tej dalej MAŁO

płacę jej te alimenty od pół roku, miesiac temu sie wyprowadziłem, płace bo to moje dzieci i je kocham. A ta mysli ze jestem gwiazdą roka i jej bede dawał niewiadomo ile...tylko skąd???:o

i chce zebym mieszkania się zrzekł, chciałem isć na wszystko co chciała. Ale doszedłem do wniosku ze jej nic takiego nie zrobiłem, ze mam wszystko jej oddać. Ja po prostu nie chce z nią życ, w wiecznych kłótniach. To ona dzieciom mózgi pierze ze przeze mnie bedą głodne i bez dachu nad głowa:o

niech mieszkaja, ale w razie jak sprzeda mieszkanie, moja działka kasy ...dla mnie

Gość .mama nastolatki
,,bo nie daje rady, bo jestem głodny, bo nie mam za co do dzieci dojechac i musze z buta isc prawie 10km codziennie" Hmm...zostaje ci 600 zł i głodny chodzisz? A Twoja żona za 1000zł 3 osoby ma wyżywić? Codziennie musisz jeździć pilnować dzieci , które już takie malutkie bardzo nie są? Coś mi tu nie pasuje

,,bo nie daje rady, bo jestem głodny, bo nie mam za co do dzieci dojechac i musze z buta isc prawie 10km codziennie" Hmm...zostaje ci 600 zł i głodny chodzisz? A Twoja żona za 1000zł 3 osoby ma wyżywić? Codziennie musisz jeździć pilnować dzieci , które już takie malutkie bardzo nie są? Coś mi tu nie pasuje xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Moja zona ma 2300 na siebie i dwoje dzieci. Dzieci pilnuje codziennie bo zona pracuje na zmiany, chyba nie zostawisz dzieci bez opieki na 8 godzin:o. Wiec co Ci tu nie pasuje?:oAha , z tych 600zł jeszcze musze oplacic telefon, który zapewne nie jest mi potrzebny, bo mnie nic sie nie nalezy, bo zonke zostawiłem:o

i teraz mieszkam w pokoiku, bo nie stać mnie na wynajem kawalerki...i co?...i bardzo dobrze co? Nie należy mi się, bo zonkę zostawiłem?

Gość .mama nastolatki
Dwoje dzieci? Pisałeś 4,5,11 lat ...

Gość gmdka
płacę niezasądzone alimenty , ty nie masz za co żyć? A za co mają żyć twoje dzieci, pomyślałeś o nich? Było trzeba myśleć zanim się je zrobiło a nie teraz się lamentuje :O Wcale się nie dziwię, że dzieci z reguły idą za matką skoro mają takich ojców a ci się jeszcze później dziwią :O

Gość .mama nastolatki
,,płacę niezasądzone alimenty . i teraz mieszkam w pokoiku, bo nie stać mnie na wynajem kawalerki...i co?...i bardzo dobrze co? Nie należy mi się, bo zonkę zostawiłem?" Należy ci się pod warunkiem, że cię na to stać. To ty podjąłeś taką a nie inną decyzję.

Gość HuemeHue
130zł

"i teraz mieszkam w pokoiku, bo nie stać mnie na wynajem kawalerki...i co?...i bardzo dobrze co? Nie należy mi się, bo zonkę zostawiłem?" Sąd ustalil ze z twojej wyplaty 2300 zl, masz placic 1000 zl, ,wiec wnioskuje ze bral pod uwage dobro dzieci jak i rowniez kalkulacje twoich wydatkow

Gość to się odczuwa,odbiera
ja na 12 latka mam 300 zł,bo cwel się wije jak piskosz i nie chce dać ani 1 zł więcej. Nie widział dzicka od 10 lat

Gość .mama nastolatki
,,to się odczuwa,odbiera ja na 12 latka mam 300 zł,bo cwel się wije jak piskosz i nie chce dać ani 1 zł więcej. Nie widział dzicka od 10 lat" To mój nie jest jedynym egzemplarzem ,,cwela".

Gość .mama nastolatki
płacę niezasądzone alimenty A po co ci kawalerka? Jesteś sam więc pokój chyba wystarczy/

Gość to się odczuwa,odbiera
łapciuch;) Dziękuję Bogu,ze mam po nim tak udane,ułożone i spokojne dziecko;) Bo jego ojciec to zupełne zaprzeczenie. dzięki Bogu pracuje i jakos nam starcza,jesteśmy zdrowi--a skoro nie chce utrzymywac swojego JEDYNEGO syna to....jego strata.

Gość Alimenty!!!!!!!!!!!!!
Wiecie co moj byly maz przed rozwodem zamknął działlność i poszedł na kuroniowke bo jak sam powiedzial zrobil to z zemsty.Jak na sprawie sedzia sie zapytal ile chce alimentow to powiedzialam ze na dwie corki chciala bym 500 zl min. bo inaczej nie bedziemy mialy z czego zyc.Wtedy sedzia zapytal sie o zarobki mojego ex a ten z usmiechem na ustach powiedzial ze ma 500 zl zasilku.Sedzia zapytal sie mnie jaki jest koszt utrzymania dzieci to mu powiedzialam ze mlodsza 4 lata jest w przedszkolu i koszt utrzymania ok.500 zl a starsza w szóstej klasie podstawówki i utrzymanie ok 700 (ma problem ze wzrokiem) Wtedy sedzia powiedzial ze nie widzi innego wyjscia jak zasadzic na mlodsze dziecko alimenty w kwocie 300 a na starsza 400.A wtedy moj byly zaczol jeczec ze on nie ma z czego placic bo nie zarabia i takie tam to mu sedzia powiedzial zeby poszedl do roboty bo mlody i zdrowy a dzieci musza miec co jesc. Dzis moj byly po przemysleniach i kilku latach placi mi 3000 alimentow (pracuje za granica ma swoja firme)i kupuje drogie prezenty dzieciom.Jak sam powiedzial wtedy chcial zebym wrocila do niego ale sie przeliczyl a jego dzieciom nie moze niczego brakowac.

Gość czytaj ze zrozumieniem .
Sad mi nic nie zasadzil...place tyle sam