Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Martuchaaa81

Ospa wietrzna???

Polecane posty

Gość Martuchaaa81

Witam. Proszę o opinie... Mój dwu i pół letni synek obudził się dzisiaj z czterema krostkami na buzi. Początkowo myślałam że są to ślady po ugryzieniu komara, gdyż jednego zniszczyłam w nocy w synka pokoju, a poza tym synek drapał się w tych miejscach. Posmarowałam mu to Fenistilem i dałam wapno niby na moment przeszło ale po jakimś czasie zauważyłam że na dłoniach w obu rączkach również ma takie czerwone miejsca i się tam drapie, jedną krostkę ma nawet na zgięciu paluszka. przed kąpielą okazało się że ma takie same wypryski pod kolankami, na stopie i 4 na pleckach. Wszystkie te punkty wyglądają jak miejsca po ugryzieniu np. komara. Są wypukłe i mają na początku ok. 2 cm średnicy (te zaczerwienione miejsca). A te które zauważyłam pierwsze rano są teraz mniejsze i mają czubeczek, oczywiście te których nie udało mu się podrapać, bo drapane są wokół bardziej czerwone. Czy to może być ospa wietrzna??? Dodam że synek nie chodzi do przedszkola i raczej nie miał ostatnio kontaktu z osobą chorą Poza opisanymi objawami synek nie ma innych. Brak gorączki, bawi się, raczej jst radosny. proszę o pomoc

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować