Gość Martuchaaa81 Napisano Listopad 17, 2012 Witam. Proszę o opinie... Mój dwu i pół letni synek obudził się dzisiaj z czterema krostkami na buzi. Początkowo myślałam że są to ślady po ugryzieniu komara, gdyż jednego zniszczyłam w nocy w synka pokoju, a poza tym synek drapał się w tych miejscach. Posmarowałam mu to Fenistilem i dałam wapno niby na moment przeszło ale po jakimś czasie zauważyłam że na dłoniach w obu rączkach również ma takie czerwone miejsca i się tam drapie, jedną krostkę ma nawet na zgięciu paluszka. przed kąpielą okazało się że ma takie same wypryski pod kolankami, na stopie i 4 na pleckach. Wszystkie te punkty wyglądają jak miejsca po ugryzieniu np. komara. Są wypukłe i mają na początku ok. 2 cm średnicy (te zaczerwienione miejsca). A te które zauważyłam pierwsze rano są teraz mniejsze i mają czubeczek, oczywiście te których nie udało mu się podrapać, bo drapane są wokół bardziej czerwone. Czy to może być ospa wietrzna??? Dodam że synek nie chodzi do przedszkola i raczej nie miał ostatnio kontaktu z osobą chorą Poza opisanymi objawami synek nie ma innych. Brak gorączki, bawi się, raczej jst radosny. proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach