Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam o probiotyk

Probiotyk rano czy wieczorem?

Polecane posty

Gość Pytam o probiotyk

Jak wyżej. Lekarz zalecił mi łykanie probiotyku (takiego na sprawy intymne, konkretnie Lacibios Femina) i zapomniałam się zapytać czy lepiej takie środki brać wieczorem czy rano? Dodam, że rano łykam też pigułki antykoncepcyjne (Cilest) - nie wiem, czy to ma wpływ, czy powinnam odstęp czasowy zachować?

Gość Gonda
to nie sa probiotyki to chemia,pij kwasne mleko i jedz kiszone ogórki i kiszona kapuste,a chemie w kosz

Gość nienieneinienienienie
wieczorem

Gość Gonda
nienieneinienienienie,wieczorem w kosz,tez mozna

Gość lady bronka
nie ma znaczenia kiedy bierzesz probiotyk, chyba że bierzesz też antybiotyk, to najlepiej minimum 2 godziny po. ja z probiotyków doustnych stosuję provag, bo chroni układ moczowo-płciowy i pokarmowy.

Gość Gonda
lady bronka,to nie lepsze kwasne mleko??tylko chemie chemia zajadac???

Gość Gonda, wszystko to
chemia. Idąc twoim tokiem myślenia nic nie powinniśmy jeść, pić, nie powinniśmy używać szamponów, dezodorantów, kemów do twarzy, a także ubrań. One też są chemiczne. Trzeba być ostrożnym, ale nie popadajmy w paranoję. Co do probiotyku na sprawy intymne proponuję stosować globulki. One szybciej i dokładniej zadziałają. I stosowane są w miejsce które ich potrzebuje. Łykać można witaminy.Najlepiej stosować wieczorem, wtedy globulka nie wycieknie i dobrze się wchłonie. Polecam Lactovaginal.

Gość taaa wkładać sobie kefir
lub kwaśne mleko do pochwy. Jezu czego to głupi ludzie nie wymyślą...

Gość Gonda
Gonda, wszystko to,no to nie poszłas moim tokiem ,tylko swoim tokiem myslenia,nic nie zastapi nturalnego kwasnego mleka,acha to według Cibie jak mamy wszedzie chemie to juz trzeba sobie dowalac na maxa,no widzisz,czego to juz głupie ludziska nie wymysla masz racje, taaa wkładać sobie kefir

Gość Gonda
Gonda, wszystko to,o jeszcze to "łykac mozna witaminy",pewnie jeszcze te syntetyczne z apteki ,no cudownie,organizm prawie ich nie rozpoznaje ,to sa tksyny a nie witaminy,co za tepota ludzka