Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Waga roczniaka

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

W przyszłym tygodniu córka kończy rok. Nie potroi swojej wagi na pewno. Urodziła się duża, 4590g i bardzo ładnie, szybko przybierała do ok. 10 miesiąca. Wagę podwoiła przed 6 miesiącem. Koło 10 miesiąca ważyła 10900. Teraz, jak ją ważyłam wyszło 11300 mniej więcej. A powinno teoretycznie być ok 2 kg więcej... Córcia jest normalna, radosna, ma apetyt, wszędzie jej pełno, spokojna jest w zasadzie jak pije mleko (inne dania je często tańcząc, skacząc itp) i jak śpi, choć nie zawsze:D Nie wiem, czy mam powody do niepokoju? Czy to normalne?

Wydaje mi sie ze wszystko ok. Dzieci na poczatku przybieraja na wadze szybko a pozniej juz wolniej. Mala zaczela sie wiecej ruszac ma duzo energii i stad niski przyrost masy. W tym wieku jest to odpowiednia waga

dziecko teraz już nie przybiera tyle na wadze. Moj smyk wazy ponad 11 i to jest waga ok. Nie patrz na statystyki

Gość moje dziecko ma 20 miesięcy
i wazy niespełna 10 kg, a urodziło się 4 kg. Myślę, ze twoje wazy świetnie na roczek prawie 11 i pół to rewelacyjna waga. Ja bym się cieszyła.

Podwojenie wagi na pół roku i potrojenie na rok - ok, ale wez pod uwage że to dotyczy średniej wagi dzieci (3-3,5kg) a twoja córka byla znacznie cięższa gdy się urodziła, wiec to normalne że nie potroi wagi na roczek. Miała by wtedy prawie 14kg a to trochę za duża waga jak na roczną dziewczynę, byłaby poza siatką centylową.

Gość nie masz sie co martwic
moja mała skończyła 2lata i 4miesiące a waży 11.800. Jest zdrowa, energiczna, lekarz nie widzi nic dziwnego w tej wadze, zawsze mała była na 3 cantylu z wagą. Taka jej uroda, że jest szczupła

Gość MamaCóreczki
Dzięki wielkie za odpowiedzi:) nie ma to jak głos rozsądku:)

Gość moja corka urodzila
Się z waga 3700 na pol roku wagi nie podwoila, teraz ma 15 miesiecy i wazy 9,6 kg - jest zdrowa. Ta teoria o podwajaniu wagi to jakis bezsens