Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bez przesady. Ciaza to nie cho

Kobiety ciąża to nie choroba. Można nosić i pracować. Bez przesady!

Polecane posty

Nie rozumiem jak można się tak bardzo oszczędzać w ciąży, nic nie robić, siatek z zakupami nie nosić, na L4 chodzić.... Ciąża to przecież nie jest choroba, można nosić rzeczy do 5kg bez obaw, pracować fizycznie itp. Nie rozumeim tych kobiet przewrażliwionych. Ja będę pracowała do samego końca ciąży, choć to praca fizyczna bo na produkcji i na 3 zmiany. Bez przesady kobiety!!

Ja poszlam na zwolnienie bo tak ustalilam z pracodawca :) a w ciazy gralama w siatkowke grabilam i nie pamietam ale bylam bardziej aktywna niz w pracy :)

Gość zalezy kto
tak sie akurat sklada ze kazda ciaza jest inna i kazda kobieta ja inaczej przechodzi, jest wiele kobiet ktore maja przeciwskazania do jakiegokolwiek drzwigania, np w moim przypadku jestem na zwolnieniu od 6tc i mam na kacie 4 wizyty w szpitalu, nisko szyjke macicy i schodzace lozysko, musze sie poprostu oszczedzac, teraz jest wszytsko wporzadku, ale musze uwazac

Gość Pałeczka2
Ja wszysto bym oddała, żeby wrócić do pracy, ale mam ciąże zagrożoną i nie mogę.

Gość tak tak na pewno tak bedzie
na 3 zmiany na produkcji do konca ciazy > widac dziiecino, ze jestes 1 raz w ciazy

Gość oj tammmmmmm to tylko
provo ....

Niby dlaczego nie może pracować w nocy? Skoro w dzień się wysypia normalnie i odpoczywa.

Gość elka felka 300zł?
Ja pracowałam do 37tc. Ale mam lekką pracę,choć bardzo odpowiedzialną. A moja młodsza siostra od 5tc leżała w szpitalu. Miała łożysko przodujące i od 14tc skracała jej się szyjka i miała skurcze. Do końca ciąży leżała plackiem pod kroplówką w szpitalu. Każda ciąża jest inna.

Gość Icy Moon
za kazdym razem kiedy slysze ten tekst to mam ochote komus przywalic tak zeby sie klapkami nakryl. Ja sie nigdy nie czulam tak zle, tak dlugo i na tak wiele sposobow jak w ciazy i mam naprawde gleboko w d.... na ile zmian kto chce sobie pracowac. Powodzenia

dokładnie, chcesz to pracuj sobie i na 4 zmiany, nawet i w ogóle do domu nie przychodz tylko siedz tam 24/7. Ciąża to nie choroba- jasne. Ale zdrowie dziecka noszonego w łonie jest ważniejsze niż to że ja sie dobrze czuje i mi sie nic nie dzieje. Bo od noszenia więcej niż 5 kg nic mi nie będzie. Od ciężkiej pracy fizycznej też mi nic nie będzie. Mnie to prawie nic nie szkodzi. Tylko że tu nie chodzi o mnie. Widze że niektórzy to sie zapominają o kogo sie w ciąży dba tak na prawde.

Gość nie ma takiego zwyczaju
Ja w poczatkach ciazy wozilam w taczce opal :P I zyje, ale ja mialam ciaze idealna, zero problemow (oprocz mdlosci i zgagi). z pracy musialam szybko zrezygnowac ze wzgledu na wielgachby brzuch (pracuje na produkcji) i nie dawalam rady.

Gość Ksidndj
Ja tez chciałam pracować ale nie mogłam....miałam tak silne bóle krzyża ze jak jeden dzien pracowałam to drugi musiałam cały dzien leżeć

Poczekaj az przekroczysz 30 tydzien, nie zebym ci zyczyla ale niech ci zaczna puchnac nogi dlonie i twarz, kregoslup zacznie napieprzac, z trudem bedziesz lapac oddech, zobaczymy czy tez bedziesz tak entuzjastycznie zapierdzielac na trzy zmiany...

Gość matka pracujaca....
ja pracowalam do 36 tyg ciazy, w ktorym to urodzilam. jest to mozliwe, ale ja mam prace siedzaca przy biurku. moim zdaniem L4 kobiety naginaja bardzo czesto dlatego pozniej ciezko mlodym bezdzietnym kobietom dostac prace, bo ich sie po prostu nie chce....

Gość ljhjhjhjh
Wypowiedziały sie te które nie przezyły w ciąy wymiotów 24/24.

Gość moja jest lepsza
ja przezyłam a raczej przewegetowałam wymioty 24 godz na dobe :-( na zwolnieniu bylam od 8 tygodnia bo sie nie dalo zyc :-(

Gość Moja corkaaaaaa
"Niby dlaczego nie może pracować w nocy? Skoro w dzień się wysypia normalnie i odpoczywa." bo w dzien się tak nie wyspisz jak w nocy, cisza nocna jest od 22 do 7 rano czy jakos tak, wiec nikt nie bedzie patrzyl czy jakas ciezarna chce odespac nocke a co do noszenia , moja ciaza byla prawidlowa,wszystko bylo ok, a jak raz wzielam zakupy ponad 2 kilo to pojawily mi się plamienia, lekarz powuiedzial ze nosic tylko do 2 kilo

Gość .......to.....ja..............
Dla mnie ciąża nie było chorobą, ale nie którzy nie mają tak dobrze i muszą leżeć. Więc wtedy można to zaliczyć do choroby!

Gość a mnie tylko ciekawi
jak byscie sobie daly rade gdyby w PL bylo jak w innych krajach europejskich. Mianowicie ciaza to nie choroba i jezeli nie lezysz w szpitalu to jestes w pracy :D Co wy byscie sierotki zrobily? :D

Gość hmmmmmm ????
rzygałabym w pracy... bo co bym miała zrobić???

Gość ala21233
A ją pracowalam tylko na notki po 12godz i dostałam od lekarza zasw żeby mi zmienili na lzejsze warunki .siedze w domu bo nie mają takiej pracy.raz poronilam i teraz miewam silne bóle.jestem w uk . Nie wiem nic czy szyjka jest ok co z lozyskiem ale moze w 21tyg bedzie do wiadomo

Gość hggggggff
tylko ze w innych krajach np w UK to sie kobietą do 3 m-ca nikt nie zainteresuje i zagrożona ciąza która u nas bylaby donoszona bo od początku kobieta dostanie leki i l-4 w UK już niestety nie bedzie donoszona

odpowiadam na temat: normalnie, robiłam to dla mnie i dla dziecka, nie żałuję, wręcz jestem bardzo zadowolona z tego powodu, dziecko donosiłam bez problemu, potem też miałam cc dla mojej wygody i wsio w pariadkie z nami

Gość o tym ze jestes w ciazy
asiamt jak to jest odpowiedz na temat, to TY jestes ...... nie wiem kim :P w temacie jest swteirdzenie a nie ma pytania :D

Gość znalazło się,,,,
grono znawców na temat ciąży! Normalnie gremium medyczne! W łeby się popukać i iść spać co wy wiecie na każdy indywidualny przebieg ciąży? oby tym najmądrzejszym kiedyś życie pokazało że nie warto krakać jak się ma gówniane pojęcie