Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bez przesady. Ciaza to nie cho

Kobiety ciąża to nie choroba. Można nosić i pracować. Bez przesady!

Polecane posty

jedne idą na zwolnienie z wygody bo im si ejuz pracowac nie chce ( powiedzmy sobie szczerze, ludzie nie chca pracowac tylk odpoczywac wtedy kiedy maja do tego okolicznosci!! ) drugie idą na zwolnienie bo się źle czują juz od samego poczatku ciazy, a rzyganie w pracy.. serio?? takie fajne jest ?? Ile brzuchow tyle powodow. Ale co najwazniejsze to mysle, ze to sprawa kazdej kobiety, lenia czy tez nie, po co sie wpieprz.ać w cudze zycie ????????????????????????????????????????????????????

Gość znalazło się,,,,
tak czy srak...ciąża to wyjątkowy stan i żadna łaska jak można nie pracować! najgorsze że najbardziej w tym temacie znają się mężczyżni

Gość wszytsko w ciaz mozna
tylko po co ?? ja ucieklam na zwolnienie w 4 miesiecu ciazy i nigdy nie zalowalam. Scieram sie durowanetj pracy z wielkim brzuchem ? Kto to doceni ? A pieniadze na kont przychodza takie samo. W dupie mam prace w ciazy.Dziekuje za uwage

ku chwale ojczyzny? nikt nam za to nie podziękuję, ze łaziłyśmy do roboty w ciąży

Gość mama M i E
A ja sie zgadzam z wypowiedziali wczesniejszymi ze L4 jest czesto mocno nagiete w Polsce. A szkoda bo przez to pracodawcy boja sie zatrudniac mlode kobiety ze im za raz na rok na zwolnienie uciekna... przez to cierpia uczciwe dziewczyny ktore chca pracowac a nie w 2gim miesiacau od razu po zwolnienie biegac... Ja nie mieszkam w PL a pracowalam w pierwszej i drugiej ciazy do 36tyg...druga mala urodzilam prawie w pracy a po 4 miesiacach wrocilam i dostalam propozycje awansu oraz etat na 4 dni zebym jeden dzien ekstra w tygodniu mogla byc z dziecmi... pracodawca potrafi docenic jednak nasze poswiecenie:) A dziewczyny mam zdrowe i szczesliwe tak jak mama:) Pozdrawiam!

Gość f456
tia albo zalada stac w ciazy hahahaah powodzenia rzyganie sranie, jazdy a ja mam do roboty za 1500leciec...i tak po maciezynskim zwolnia mnie wiem to, to po co...l4od 3 tygodnia.lezec..odpoczywac, spacerki.

Gość f456
i jescze z brzuchem w aautobusie korkach, siku, wymiotowac itp moj maz by mnie nie wypuscil nawet, tak jak dziecka opiekunce nie dal.naszczescie mam cudownego meza:)

oj ja też pracowałam, co prawda do 7 miesiąca i tez jestem szczęśliwa i zdrowa, młody też

Gość asiamt Ty zycia poza kafe nie
masz, nawet w niedziele wieczorem przyszla sie pochwalic jaka jestes super :matka, pracownica, zona itd. Tak tak wszyscy na kafe wiedza, ze kochasz prace i ona Ciebie kocha. Odz komus innemu sie pochwal, męzowi moze ? A moze On tego juz sluchac nie chce ? my tez juz nie :O

Gość ciąża to ....
ciąża to nie choroba,ale nie bez powodu mowi sie ze jest to stan odmienny-u mnie w 20 tyg.zaczeły sie klopoty z sercem ,gdzie nigdy nie mialam z nim problemow,wiec nie ma co szufladkowac wszystkich ciezarnych .A moja znajoma to jak poinformowała pracodawce ,ze jest w ciazy to sam jej "doradził"ze ma isc na zwolnienie do konca ciazy ,bo wiadomo trzeba zastepstwo jak byla na zwolnieniu ,a co zrobic z ta osoba zastepujaca kiedy ciezarna wraca?wiec ile ciaz tyle przypadkow

nie, poprosyu nie lubie kobiet, ktore prace wymienija przez kazdy przypadek, uwielbiaja, ubóstwiją ( mimo,ze zazdroszcze komus kto lubi po porrsu prace). Ale praca to nie wszytsko a dla Ciebie, jahery np to jest najwieksza chwala, ze tyle pracowalyscie, pracujecie i bedziecie pracowaly. ......

Gość do tego co zalozyl ten temat
szkoda ze chlopy nie rodza, to bys szowinistyczna swinio chyba w lezal i kwiczal przez 9 miechow

autorko- ciaza to STAN ODMIENNY - pozwól wieć, żeby każdy sobie sam ustalał na co może sobie pozwolic w tym stanie a na co nie może. Chcesz to pracuj, weź sobie prace zlecone nawet na porodówkę, ale innym pozwól decydować o sobie.

Gość pytanko mam
Hahaha, to pracuj nikt ci nie zabroni. Ja też byłam taki chojrak, lojalny i co? Jak wróciłam do pracy, to już nie było mojego stanowiska... To znaczy niby było, ale dano mi do zrozumienia, że nie ma już miejsca dla mnie... I po co było zap... do końca 8 miesiąca? Medalu za to nie dostałam... Następnym razem pójdę na zwolnienie od samego początku i mam gdzieś chojrakowanie, jaka to nie jestem kobieta pracująca, dzielna itd.

a gdzież to rozpływam sie jeszcze nad moją pracą, bo tutaj raczej nie, chyba, ze źle widzę

Gość ciaza ma swoje przywileje
skoro lekarz chetnie daje zwolnienie, chetnie korzystam.Nigdy w okresie pracy zawodowej nie bedzie takiej mozliwosci, pojsc sobie na zwolnienie na kilka miesiecy . Jak ktos ma dobra robote, niech pracuje nawet jeden dzien dluzej niz ciaza :P

pracowałam, bo miałam w ty cel, finansowy, ale gdyby nie to, byłabym już w 1 dniu ciąży na zwolnieniu i mam gdzies co kto sobie o kim pomyśli w tym temacie

asmiat prosze Cie na kazdym temacie o pracy jestes Ty, ciagle mowisz o tym gdzie, za ile mniej wiecej pracujesz.Jestes z tego dumna , ale juz sie nie chce o tym czytac. Serio

Gość dfddsdf
bo jak głupi kraj i płaci 100 % za nic nie orbienie to dlaczego mamy nie korzystać, a co do siatek, zakupów to robimy, bo za to nam nie płaca

asiamt - pokój w niedziele :P gdzies a dministracji rządowej ;) dobnranoc, ide na filmik

tatatarata nigdzie o rządówce nie pisałam ciekawe skąd ten pogląd? jak cie pytam to już odpuszczasz

ps oczywiscie, ze pisalas nie raz! ide, bo nie chce mi sie juz kłocic. wykrecasz sie teraz, ze nie pisalas nigdzie ile zarabiasz, gdzie pracujesz itd ? z reszta, nie moje małpy. baj baj

Gość mama M i E
Dziewczyny nie ma sensu sie klocic, oczywiscie ze kazda robi jak uwaza, ale autorka poruszyla wazny problem. Lekarze przesadzaja z wypisywaniem naciaganych zwolnien na nic... ja mieszkam w holandii i tu na zwolnienie idzie kazda obowiazkowo na 4 tyg przed porodem i nie znam zadnej holenderki ktora na zwolnienie przeszlaby wczesniej!!! A z moich kolezanek z polski ZADNA nie pracowala po 4 miesiacu...cos jest wiec nie tak prawda??? Czy to klimat w polsce taki niekorzystny dla ciezarnych...chyba jednak nie...

o zarobkach raz napisałam, ale widzę, ze nie mozna normalnie nic napisać gdzie pracuję, nie pisałam, niestety i ja sie nie kłócę, tylko zadziwiają mnie takie zazdrośnice

Gość pytanko mam
chyba jednak tak...

Gość tak z ciekwosci
to jak kobieta w ciąży wymiotuje kilka razy dziennie to jak pracuje ?? siedzi pół dnia w wc zamiast np obsługiwać klienta w sklepie?

Gość sdjkjfkdjfdfh
Ja uważam że każda kobieta i ciąża jest inna i jedna ma organizm jak koń, auto ją potrąci i przeżyje w zdrowiu z dzieckiem a druga potknie się , upadnie albo przedźwignie i już plamienia. Jak zwykle takie skrajne myślenie jak autorki to prostackie myślenie.

Gość mama M i E
sama wymiotowalam na poczatku, wzielam 3 tyg zaplanowanego urlopu + tydzien pracowalam z domu bo mialam taka mozliwosc. Jesli mdlosci nie pozwalaja na prace to owszem idzie sie na zwolnienie ale na tydzien dwa a nie na 8 miesiecy bo mdloscie przechodza:)