Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angela10

Czemu matkę Jezusa nazywamy św. panienka itp itd. jak była mężata?

Polecane posty

Gość Angela10

no właśnie przecież miała za męża Józefa i nie wciskajcie mi kitu że mówimy panna bo była dziewicą to niema nic do rzeczy czystość do stanu cywilnego!

Gość Angela10
nikt nie wie

Gość to wymysł katolikow
rowniez matka boska czestochowska lichenska i wiele wiele innych a przeciez Bog nie ma poczatku i konca to jak mógł miec matke

Gość fdsdfsdfsdf
kiedyś określenie "dziewica" funkcjonowało jako określenie kobiety wolnej i niezamężnej, niekoniecznie mającą wianek między nogami :O:O:O

Gość rtrtrt
katolicy to lubią wymyślać i wkręcac ludziom /;)

Gość Józef był mężem
matki boskiej , jaki niby ona była wolna ?

Gość filetowa żaba
A dla mnie fascynujące jest to, że w wierze, która ma być monoteistyczna, jest bóg, jego syn będący nim samy i duch, który nie wiadomo czym jest. Do tego matka boska, wszyscy święci i już mamy prawie mitologie grecka :D

Gość rtrtrt
zauważcie że te dziwactwa to w większości w kościele katolickim

Gość starożytna-ginekolożka
zaszła w ciąze i urodziła dupą(odbytem), dlatego na zawsze pozotstała dziewicą. wtedy tez lubili w kakowe oko, niech nikt nie myśli że to 20 wiek wymyślił anal, oral itp.

Gość Józef był mężem
w to ze urodziła dupą bo miała coś zepsutego jestem w stanie uwierzyć ale powiedz czy przez dupe też przeszedł plemnik do macicy ? nie trzyma się kupy ksiądz ci powie ze duch święty ją zapłodnił , pytanie czym ? patykiem , palcem ? kim jest ten duch ? księża nie wierzą w duchy zmarłych jak pójdziesz do takiego i powiesz ze widziałeś duchy to odsyła do psychiatry z podejrzeniem schizofrenii a sam na mszy opowiada farmazony o duchu św. mam wrażenie ze księża to idioci i wypadałoby skończyć i pozamykać te instytucje kościelne robiące ludzi w wała