Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kariiinaaa

Grzybica pochwy :((

Polecane posty

Ponad tydzień temu odbyłam stosunek z nowym partnerem..od jakiś 4-5 dni mam śluz który przypomina serek, ma brzydki zapach, temu wszystkiemu towarzyszy również pieczenie i swędzenie (ale tylko czasami). Wyczytałam na internecie, że to grzybica pochwy..wszystko się zgadza. I teraz mam dylemat. Nigdy nie byłam u ginekologa i boje się tego jak nie wiem co, więc wolałabym tego uniknąć. Czytałam, że grzybicę można leczyć domowymi sposobami (czosnkiem i jogurtem), jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Mam również w domu Clotrizomalum (maść), uważacie, że jest ona dobra do tego rodzaju schorzeń? Oczywiście, jeśli żaden z wyżej wymienionych sposobów mi nie pomoże będę zmuszona iść do ginekologa, ale wolę najpierw spróbować sama. Myślicie, że mój nowy partner ma grzybicę? Czy to może być po prostu dlatego, że to nasz pierwszy raz był, jeszcze nasze ciała się ze sobą nie poznały i to taka pierwsza reakcja? Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam.

Gość Grzybicy sama nie wyleczysz
Ja stosowałam tą maść ale brałam jeszcze tabletki- nazwy nie pamiętam ale były na receptę.

Gość patttttttkaaaa
Idz do gina grzybicy zaawansowanej nie wyleczysz domowymi sposobami. Potrzebny tu juz antybiotK. Nie masz sie czego bac u ginka naprawde :)

Gość że co że jak??
A Twój partner miał przed Tobą jakieś partnerki seksualne? Jeśli tak to być może jest zarażony grzybicą. U facetów grzybica w większości nie daje żadnych objawów więc może nawet nie wiedzieć że ją ma. Moim zdaniem jest bardzo prawdopodobne że załapałaś to od niego. Co do leczenia, niestety jest to dość trudna choroba do leczenia. Wiem co mówię, bo sama się z nią zmagam i mimo licznych leków od ginekologa choroba powraca jak bumerang. Domowymi sposobami możesz co najwyżej złagodzić objawy. Mnie np pomagał jogurt a z leków bez recepty Vagical.

Gość ertyuiuoio
" Potrzebny tu juz antybiotK" ot durnie tu piszą......................

Gość fru fru fru
a ile ty masz lat, skoro juz sie dymasz a u gina jeszcze nie bylas????

Gość leelkaa
nie słuchaj tej idiotki co pisze o antybiotyku! Chyba w piwnicy pod stołem chowana

Gość jestem tu u
No pewnie ze potrzebny antybiotyk co w tym durnego debilko?

Gość koaaalaoaa
Lepiej idz do gina, bo może to nie jest brzybica tylko jakis stan zapalny? Przy grzybicy żadko się zdarza, by sluz miał brzydki zapach..

Gość koaaalaoaa
no to może najwyższy czas się wybrac do ginekologa ? Ja pierwszy raz byłam w wieku 15 lat :)

Gość że co że jak??
koleżanki dobrze radzą, najlepiej wybierz sie do ginekologa to wcale nie jest takie straszne

Gość leelkaa
to, że grzybicy nie leczy się antybiotykiem a każda antybiotykoterapia związana z inna chorobą może grzybicę wywołać lub ją wzmoc grzybica często pojawia się po przeleczeniu antybiotykami, co większość kobiet wie

A nie byłaś ostanio chora na coś? Nie brałaś antybiotyku? One niszczą florę bakteryjną pochwy i grzybica wtedy murowana.

Gość kacaraba
Od kiedy grzybice leczy się antybiotykami? Grzyby to nie bakterie! Co za głupoty ktoś tu wypisuje...pożal się boże...

Gość hfgjg
ile masz lat a ile chlopak?

Gość chopak jest grzybiarzem
es geschieht

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Istnieje szereg czynników przyczynowych rozwoju drożdżycy pochwy, zwłaszcza predysponowane są kobiety. Absolutnie proszę nie stosować czosnku dopochwowo, bo może to spowodować głębokie uszkodzenie tkanek. Obecnie stosuje się leczenie ogólne, które trwa 1 lub 3 dni (zależnie od dawki) np. itrokonazolem. Proponuję jednak wizytę u ginekologa i ustalenie postępowania zapobiegawczego. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl