Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

StudentkaPEDAGOGIKI

Uwaga studenci pedagogiki POMOCY ! :-(

Polecane posty

Czy ktoś z was wie jak umuzyczniać wiersze ? Może macie jakieś linki gdzie mogłabym znaleźć wiersz dowolny wraz z jego umuzycznieniem ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Gość 55555556666
po co studiujesz pedagogike??

Gość grrrom
Coś typu "Karuzela z madonnami" (wiersz Białoszewskiego+ śpiewa Demarczyk albo Steczkowska)?

Gość ej ty studentko. nie przejmuj
się tak, bo po swoich studiach wyladujesz w markecie. Markety powinny opłacać pedagogikę, nie my z podatków.

Gość ej ty studentko a czego nie
potrafisz, na cymbalkach zagrać ? :):):):):):):):):):):)

Gość hchdkckb
tym papierkiem po pedagogice to będziesz mogła się tylko podetrzec Czemu państwo finansuje niepotrzebne studia ?

Gość hchdkckb
Raczej mnie zloszcza takie matoly co studiują grę na cymbalkach, bo chcą miec papier ze niby studia mają a my z podatków finansujemy matolow i bezrobotnych.

Czy są tu studenci pedagogiki lub nauczyciele ? Tylko wy wiecie o co mi chodzi. A ci którym się nie podoba coś w moim temacie i kierunku studiów oraz nie mają zielonego pojęcia o co proszę, mówię : pa pa !

Gość mama dwóch dziewczynek
to jest bardzo proste, ja pracuję z dziećmi, chętnie Ci podpowiem. Wybierz jakiś prosty wiersz, tzn prosty budową, żeby łatwo można było go umuzycznić. Później ułóż dowolnie - melodię i np. jakiś instrument wprowadzasz. Gotowca nie mam, zwykle takie rzeczy robi się spontanicznie... Ale jak chcesz to podpowiem jaki wiersz.

może wybierz coś z tematyki zimowej, np. Zima wcale nie jest cicha. w zimie wiele głosów słychać. Dzwonią dzwonki, trzeszczą sanie - to jest właśnie zimy granie. Mróz wygrywa groźnym palcem na klawiszach sopli walce, Wiatr za płotem gwiżdże, hula... Bęc u padła śnieżna kula. Pewnie dzieci grają w śnieżki, szurr - ktoś zgarnia śnieg ze ścieżki. Dzwoniec gubi się w piosence, A my wyciągnijmy ręce i chwytajmy śnieg mięciutki, - śnieżne gwiazdy Zimy nutki.

zlało mi tekst, to jest kilka zwrotek... wiersz jest świetny, autorstwa Doroty Gellner, bardzo lubiany przez dzieci. On aż się prosi o umuzycznienie, nie powinnaś mieć problemu.

wiesz, tytuł chyba Zima, nie jestem pewna, zerknij w necie, na pewno znajdziesz wiersze Doroty Gellner. Co do nut to musisz pomyśleć nad melodią, ale ja tak na szybko zaraz pośpiewam... może coś wymyślę... najłatwiej zaśpiewać na nutę jakiejś piosenki dla dzieci i nuty do tej piosenki wziąć/skorzystać/...

myślisz? masz pomysł?

wiesz co, tak sobie śpiewam teraz i idealnie mi pasuje pąs "Nazywają mnie poleczka" ;-) tylko bez refrenu, same zwrotki śpiewasz, później lekka pauza po 4 wersach i np. w tym czasie jakieś odgłosy zimy - dzwonki dzwonią itp. po tym znowu ta sama melodia, itd. Jak chcesz nuty to znalazłam. http://www.edumuz.pl/articles.php?article_id=417

nie ma sprawy ;-)