Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wolę Mao od Tuska

Zamiast zdychającej UE powinniśmy stać się częścią wielkich CHIN!

Polecane posty

Gość Wolę Mao od Tuska

Pomyślcie, że tworzymy jeden okręg celno-administracyjny z największą gospodarką świata jaką są ChRL. Byliśmy ich gospodarczą bazą do europy zachodniej a to oznacza: - Tanie towary z Chin pozbawione cła - Strumień kapitału z europy - Dotacje z Pekinu. Ale nie jakieś wirtualne jak te z obecne z UE, tylko czysta gotówka. - Autonomia zapewne większa niż pod rządami Brukseli. Wystarczy dać przykład Hong-Kongu do którego Pekin się nie wpierdala. My jako biali, oddaleni od Chin kilka tysięcy kilometrów i z innego kręg kulturowego mielibyśmy całkowicie wolną rękę. A więc? Niech żyje Wielki Mao! :classic_cool:

Gość nie dla psa kiełybasa
tyle że musielibyśmy zdjąć im wizy więc ich jak królikó by tu było i chcieliby środowisko zatruwać a w warszawie w miejsce starego budynku PZPR powstałby komitet regionalny chin, wojsko chińskie w polsce, ale może chociaż drogi i metro zrobiliby z prawdziwego zdarzenia ale co z tego jak by nam granicę zamkli i do UK nie mógłbym jechać garów zmywać jestem na NIE NIE i jeszcze raz NIE!!!

Gość wiarajest
kolejną zaletą jest to, że zrobiliby porzadek z klerem, moherami. żadnego wtracania się do spraw państwa.

Gość Wolę Mao od Tuska
Owszem byłoby ich od cholery ale biznesmenów. Biedota została by u siebie. Do Hong-Kongu też byle wieśniaki z reszty chin jeździć nie mogą. Fabryki zostałyby w Chinach. Nie wiem po co mieliby przenosić do nas produkcję. My stanowilibyśmy tylko ich bazę w europie.

Gość Wolę Mao od Tuska
Sram na UE. Chińczycy reprezentują siłę i postęp, a Europa impotencję i geriatryzm :classic_cool:

Gość aaaaaaaaaasssssssssssssssss
mam lepszy pomysł. wybierz się do ambasady ChRL i dowiedz się jakie warunki trzeba spełnić żeby dostać chińskie obywatelstwo. prosto i logicznie, a język mandaryński to jak mniemam umiesz już doskonale

Gość aaaaaaaaaasssssssssssssssss
tylko będziesz muisał przekonać ich do swojej lojalności bo jeśli obywatel polski stara się o obywatelstwo chińskie to na 99,9 proc. jest szpiegiem

Gość Wolę Mao od Tuska
Skarbie, ja piszę o Aneksji/Unii z ChRL, a nie indywidualnym nadawaniu obywatelstwa. Nie wiem też dlaczego mielibyśmy z faktu przynależności do ChRL znać mandaryński. W Hong-Kongu urzędowym jest angielski. Więc o czym dziewczyno piszesz? :-D