Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaaa

ja przekonac dziecko by pojechalo na zielona szkole?????

Polecane posty

Gość mamaaaaaaaa

syn jest w drugiej klasie szkoly pdst. w pierwszej klasie byli 3 dni na wyjezdzie,bylo ok...nie plakal,dobrze sie bawil.w czerwcu organizowana jest wycieczka na 7 dni nad morze... syn placze,ze nie chce jechac:(. jak go przekonac? wiem,ze mu sie spodoba..tylko jak go przekonac?:( nie jest safandułą;),nie jest tez prowodyrem klasowym:)jest spokojnym chlopcem,ale dobrze sie odnajduje wnowych warunkach. nawet otrzymał medal na ost wyjezdzie dla "najbardziej kolezenskiego wychowanka"domu w ktorym mieszkali...;)

Gość alicjaa123
może jest coś o czym nie wiesz, przecież mógł nie powiedzieć Ci wszystkiego zraził się raz i nie chce więcej jechać

Gość sdhgfjsagdfjagfacf
zrobilas se bachora to znim siedz, a niewyrzucasz z domu na sile, zeby miec spokoj. trzeba bylo myslec glowa anie tzipa

Gość skoro nie chce jechać to go
nie zmuszaj :o moi rodzice też za moimi plecami załatwili mi kolonie nad morzem, miałam może 8 lat ale nie chciałam jechać a oni mnie nawet spakowali i powiedzieli ze mam jechac i tyle, uciekłam z domu i wróciłam wieczorem a oni na mnie z gębą ze opłacili a ja nie pojechałam. Do tej pory mam im za zle ze zmuszali mnie do wyjazdu kiedy nie miałam ochoty jechac

Gość mamaaaaaaaa
o matko:Oniektore odpowiedzi mnie za bardzo szokuja bym dalej uczestniczyla w tej "rozmowie":) dziekuje za zainteresowanie temtem,żegnam wszystkich i pozdrawiam:)

Gość niby 33 niby po 40,nie wiaodmo
jakby bylo naprawde wszystko ok to by chcal jechac, jednak najwyrazniej cos mu sie nie podbalo, dlatego nie chce Dlaczego chcesz posatwic na swoim i dziecka nie sluchasz co do ciebie mowi? on nie chce, zrozum to Nie ma jakto matczyne ambicje sie pokazują, "ja tak che i ty nie masz nic do gadania", wychodzi na to

Gość cdcvfdsvcfds
wpierdol gnojowi, spakuj mu szmaty i powiedz ze albo jedzie albo wypierdala z domu

Gość jednooka panda
czemu na siłę chcesz go wyprawić z domu? Ja też byłam na zielonej szkole, nie chciałam jechac, ale mama mnie spakowała zapłaciła i nie było zmiłuj. Mam to jej do dzisiaj za złe mimo że mam 28 lat. Po pierwsze poczułam się zlekceważona - ja i moje uczucia oraz potrzeby. PO drugie zostałam zmuszona, po trzecie nie podobało mi się, tęskniłam za domem i była to dla mnie męczarnia. Nie zmuszaj syna bo to odciśnie piętno na jego psychice, wiem co mówię.

Gość stoppperan
pewnie nad morze bałtyckie? to się nie dziw, bo jechać nad nasze morze to kwas, wcale się dzieciakowi nie dziwię

Gość gość
najlepiej nie zmuszac, ale pokazac plusy takiej wycieczki ;) ja kiedys wyslalam syna na zielona szkole, organizowalo to biuro podrozy http://www.pantur.pl/oferta,zielone-szkoly.html i było zachwycone, szczerze, także chyba nie ma co zmuszac na sile

Gość gość
pytasz jak przekonac a nie piszesz dlaczego nie chce? na pewno ma jakis powod

Gość gość
A, po co w ogóle na siłę przekonywać? Mnie nikt nie zmuszał, nie jeździłam i nie jestem aspołeczna.

Gość misaanta
Nasze dziecko będzie w wakacje o tutaj - http://www.zielonapolana.com.pl/dla_szkol.php A strategię mieliśmy bardzo prostą - najpierw wyjechaliśmy tam wspólnie, zobaczyła, bawiła się, korzystała, a następnym razem już jedzie sama ;-)

Gość gość
Jeśli szukacie dobrej firmy jesli chodzi o przewozy dzieci na zielone szkoły w Krakowie to polecam tą OES. To według mnie jedna z lepszych tego typu firm.

Gość gość
Ja kiedyś, chyba w 5 kl SP nie chciałam jechać (i nie pojechałam) na wycieczkę bo... nie miałam z kim siedzieć w autokarze... Moja wychowawczyni wydzwaniała do mojej mamy i ją namawiała by mnie przekonała. Mama mnie nie zmuszała ale ja nikomu nie powiedziałam dlaczego nie chcę jechać...

Gość gość
Druga klasa 7 dni wycieczka? Nie za długo jak na takie małe dzieci?

Gość gość
Za długo ??? Jak u mnie była zielona szkola to było na 3 tyg nad morzem! Organizuje sie je po to by dzieci nauczyly sie troche samodzielnosci, zobaczyly cos, pozwiedzaly, do tego nauczyly dysponowac kieszonkowym, ktore daja rodzice. Ja nie widze w tym nic złego. Nie wiem czemu syn nie chce jechac, postaraj sie z nim porozmawiaj, wymien mu plusy takiego wyjazdu, pokaz moze zdjecia znad morza z tej miejscowosci? Moze za bardzo jest do Ciebie przywiazany i boi sie byc bez mamy...??? To jest tylko 7 dni :/

Gość gość
Nie zmuszaj niech zostanie w domu