Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w3fpq;a

Ile może zarabiać właściciel sklepu spożywczego ?

Polecane posty

Gość w3fpq;a

w dość małej miejscowości 2000-3000 meszkańców

Gość KIEDYS DOROSNE
a ile macie tam juz sklepów?

Nie da się tak naprawdę odpowiedzieć na to pytanie, bo większość zależy od tego czy umiesz dobrze kombinować i znasz się na biznesie, bo możesz zarabiać grubą kasę albo zbankrutować ;)

Gość moje ty biedne dziecko
Może i ma 40-60 tyś na miesiąc ale UTARGU - czyli wszystkich wspływów finansowych z czego musi zakupić nowy towar, zapłacić podatki, opłacić czynsz, pracowników etc. etc. Z 5 tyś z tego mu na łapę zostanie 🖐️

Gość gość
Może wyciągnąć na czysto 50 000zł jeśli ma mały market. Właściciel małego sklepu kosmetycznego (25m kw.) w jednej z krakowskich galerii ma na czysto ok. 7000 - 8000zł, teraz, gdy jest kryzys (w grudniu 2012 zarobił 13500zł). Oczywiście swoim 3 pracownicom płaci 1200zł i co drugi dzień jęczy jak mu biednie i ciężko, bo tak mało zarabia i nawet 50zl podwyżki nie da. Zarobki wyszły na jaw przez przypadek. Są w 100% potwierdzone.

Gość gobeti
Szkoda patrzeć na takie wypowiedzi/ wszystko zależy od tego czy obok nie masz dyskontów- Biedronka, Lidl itp. albo supermarketu/ ja mam sytuację tego typu właśnie- póki ich nie było- nie było żle jakieś 4000 na czysto a teraz może 2000 zostaje

Gość gość
też kiedys prowadziłam mały sklepik, ale jak powstała biedra to już się nie opłacało. dlatego przerobiliśmy sklepik na monopolowy całodobowy

Gość gość
no niestety dyskonty robią swoje. Ja prowadzę od paru lat sklep spożywczy i póki, co wychodzę na prosto, ale wiadomo, że trzeba mieć konkurencyjną ofertę i bardzo dbać o to, żeby produkty były świeże. No i inwestycji też jest sporo. Np. niedawno kupowaliśmy nowe lady chłodnicze. Niezłą ofertę ma ta firma ze Szczecina http://klimatyzacja.szczecin.pl/oferta/lady-chlodnicze/.

Gość gośćśćć
od 2018 roku większość małych sklepów zostanie zamknięta ze względu na konieczność posiadania kasy podłączonej do internetu. Na wsiach prawdopodobnie nie będzie już żadnego sklepu.

Gość gość1234789
gośćśćć dziś prawda, ja mam sklep na wsi i jesli plany naszego wspaniałego rządu się nie zmienią to przyszłym roku będę musiała szukać sobie nowej pracy :(

Gość gość
Więc teraz robisz przekręty i nie nabijasz na kasę?

Gość gość
Również zaopatrujemy się u www.sebastiano.pl i od tamtej pory mamy ogromne oszczędności, warzywa i owoce nie psuja się tak szybko bo zawsze są świeże :)