Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

code25-77

Izrael wystosował wobec Hamasu 36-godzinne ultimatum.

Polecane posty

Izrael żąda natychmiastowego zaprzestania przez Hamas ostrzału rakietowego oraz przemytu broni z Egiptu. Hamas jako warunek rozejmu stawia zniesienie przez Izrael blokady Strefy Gazy. Ponieważ na porozumienia nie ma dużych szans, jutro prawdopodobnie 75 tysięcy izraelskich żołnierzy ruszy na Gazę. Hamas zmobilizował do obrony 150-170 tysięcy bojowników. Niech rozstrzygnie Sąd Boży !

Gość mnie interesuje a jeszcze
bardziej kto za tym naprawdę stoi.

A kto ma za tym stać ? Po jednej stronie konfliktu jest izraelski rząd, a po drugiej rządzący w Strefie Gazy Hamas. Chyba że chcesz się bawić w teorie spiskowe...

Gość w amoku1
ludzi to aż tak nie interesuje bo żyją tu niby z dala od tego wszystkiego niby... bardziej przejmują się bezrobociem w kraju i tym żeby przezyc do pierwszego

no to słaby z ciebie politolog,jeśli dla ciebie wszystko jest białe i czarne.Uczą was tam historii ?

Swoją drogą, czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego mój blog jest ignorowany ? Wczoraj jako pierwszy w Polsce podałem informację że Premier Tusk przyjmie dymisję Wicepremiera Pawlaka (napisałem o tym na blogu, na profilu na FB i na Kafe). I nic. Nikt mnie nie cytuje.

Coś musi być "czarne" i coś musi być "białe". Jeżeli wszystko będzie "szare", to będziesz stał w miejscu albo kręcił się w kółko. Bo skoro wszystko jest "szare", to wszystko jedno co zrobisz lub nie zrobisz. Rozumiesz ?

białe albo czarne jest oficialną wersją.Szare , tam są ukryte ciekawostki, łykasz wszystko co podają media? no cóż...

Ale wracając do poważnego ujęcia tematu... W Strefie Gazy mieszka około 1,7 miliona Palestyńczyków. Interwencja izraelskich wojsk lądowych będzie oznaczała dla ludności cywilnej masakrę.

Sytuacja uratowana ! Izrael właśnie poinformował że zawiesił plany lądowej inwazji na Strefę Gazy. Świat po raz kolejny uniknął zagłady :)