Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mesii i jessi

krus, ciąża,

Polecane posty

Gość mesii i jessi

witam,piszę na ogólnym bo może tutaj prędzej otrzymam informację, Mamy z mężem jedno dziecko, mąż jest ubezpieczony w krus ale ma rentę rodzinną i ze mną jest tak samo, ja w marcu tracę tą rentę i będę normalnie płaciła składki,mąż straci rentęw czerwcu następnego roku, też będzie płacił składki, chcieli byśmy mieć 2 dziecko, chcę mieć prawo do zasiłku macierzyńskiego z krus, ale nie wiem po jakim czasie dopiero będę mogła mieć do tego prawo.

Gość zau
Zapytaj w Krusie.

Gość mesii i jessi
no wiem że było by to najłatwiej ale teraz nie mam natomożliwości

Gość zau
A w necie nic nie znalazłaś na ten temat? Krus mnie nie tyczy ale chyba takie info powinno być na ich stronie.

Gość mesii i jessi
szukałam,ale to takie połowiczne informacje, wiem że przy pierwszym dziecku wiele mnie nie dotyczyło ponieważ miałam tą rentę rodzinną, dlatego chciałam zapytać,

Gość mesii i jessi
czytałam, ja to rozumuję jako iż teraz muszę płacic rok składek, od kwietnia 2013r,bow marcu dostanę ostatnią rentę rodzinną, czyli po roku czasu mogę zajść w ciążę, albo mniej więcej pod koniec 12miesięcy zajsć w ciążę aby było pełne 4składki odprowadzone do krus, tylko ze mąż traci rentę w czerwcu 2013 roku,i co wtedy?? chyba jednak będę musiała się przejść do krusu aby oni mi wszystko wytłumaczyli,

A ja przeczytałem kurs, ciąża.. już myslałem że teraz organizują kursy jak zajść w ciąże. :o

Gość zau
Mąż jest rolnikiem? Bo jeśli tak to podlegasz pod ubezp. obowiązkowe a nie dobrowolne. a poza tym -chyba czytałaś że mąż może pobrać macierzyński za ciebie -jest to jednorazowa wypłata.

Gość mesii i jessi
tak mąż jest rolnikiem, i podlega pod obowiązkowe, ale ma rentę rodzinną do czerwca 2013roku, ja na jego krus przejdę od kwietnia 2013r,

Gość zau
No to on złoży wniosek o macierzyńskie -przecież może ojciec pobrać macierzyńskie z krus.