Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfd

do osob pracujacych w korporacjach

Polecane posty

Gość gfd

chcialabym pracowac w korporacji i mam kilka pytan :) 1. czy to prawda ze zarobki sa ok nawet jesli dopiero zaczynacie? 2. czy ciezko jest awansowac? 3. jak znalezc korporacje? mieszkam w 3miescie ale szczerze mowiac nie wiem ktora firma to korporacja a ktora nie 4. czy naprawde zyjecie w ciaglym stresie?

Gość i tak nie zrozumiesz więc
podłącz się do Matrixa

Gość lickit
A w jakiej branży chcesz pracować? W korporacjach zarobki są różne, nie jest powiedziane, że na starcie masz kokosy, wręcz przeciwnie. Za to najczęściej jest ustalona ścieżka awansu, chociaż zależy od stanowiska-z niektórych nie ma dokąd awansować:) Ja nie żyję w ciągłym stresie, ale muszę się spinać by dotrzymać terminów.

Gość gfd
jkesli chodzi o branze to ciezko mi powiedziec, jak juz pisalam, nie mam pojecia o korporacjach, nie wiem czym sie zajmuja itd. a chce tam pracowac wlasnie dlatego ze slyszalam ze jesli dajesz z siebie wszystko to masz szanse na awans i fajne zarobki. nie wiem tylko jak znalexc taka korporacje..

Gość daj ogłoszenie
zrobię wszystko za szybki awans i solidne zarobki

Gość oasfghkj
1. czy to prawda ze zarobki sa ok nawet jesli dopiero zaczynacie? u mnie zarobki na poczatku byly juz ok 2. czy ciezko jest awansowac? tak cholernie, uklady i ukladziki rzadza 3. jak znalezc korporacje? mieszkam w 3miescie ale szczerze mowiac nie wiem ktora firma to korporacja a ktora nie korporacje to najczesciej firmy majace mnostwo oddzialow w Polsce i za granica 4. czy naprawde zyjecie w ciaglym stresie? tak, dlatego obecnie jestem na macierzynskim i ani mysle wracac, przez 3 lata czulam sie tam jak szmata do podlogi:(

Gość ile masz lat ?
dobrze że mnie już nie będzie jak już będziesz na szczycie ty i tobie podobni koszmar

Gość lickit
No co Ty:D Ja się tu spuszczam, a Ty jaja sobie robisz. Po czym poznać korporację? Po ssawkach, mackach i lepkiej pajęczynie:)

Gość jelonnek
w korporacji jest o tyle dobrze, że widać wyraźnie hierarchiczność. dzięki temu można łatwo awansować jeśli ktoś wie jak na to zapracować. ja wiem, miałem szczęście, że dyrektor zarządzający moim działem (filią) w korporacji jest kryptogejem. od razu wpadliśmy sobie w oko. a teraz za każdym razem jak mnie posuwa moje zarobki rosną. poza tym co jakiś czas czeka na mnie awans.myślę, że w przyszłym roku będę już w management. Radzę wam to samo, zwłaszcza dziewczynom. wykorzystajcie swój potencjał;)

Gość HCWD
co to się porobiło sami nastawiają szyję do założenia obroży za ochłapy rzyg

Gość fru fru fru
praca w korpo to rodzaj prostytucji. powodzenia.

poszukaj firm zajmujących się sprzedażą internetową na duża skale dystrybucją usług tele, przewozowych, w taxi pewnie byś nie chciała :) może jakiś marketing... a jak szukać - nie wiem, panorama firm? hasło "korporacja" ? wiadomo ze są plusy i minusy, mój narzeczony pracuje w korporacji - dokąd praca komuś odpowiada, to czemu nie

Gość gfd
dzieki :) a czy ciezko sie dostac do pracy w korporacji? nie wiem, czy to tylko stereotypy cxy nie - ale czesto w tv i od znajomych slysze ze w korporacji owszem, musisz zasuwac, brac prace do domu itd. ale w zamian za to masz normalne pieniadze i szanse na awans. zdecydowalam sie zeby poszukac takiej pracy bo do tej pory pracowalam ciagle na umowe zlecenie, za max 1000zl i zadnych szans na podwyzke itd. chcialabym zarabiac chociaz te 1,5 tys i miec mozliwosc, ze jak sie postaram to dostane wiecej. oczywiscie, seks itd nie wchodzi w gre, jak juz tu ktos sugerowal..

1. Zalezy od korporacji i pozycji na jakiej zostaniesz zatrudniona. 2. Zwykle nie - nowe pozycje sa czesto oglaszane wewnetrznie. Ogloszenia zewnetrzne wychodza dopiero po potwierdzeniu ze pozycja nie zostanie wypelniona wewnetrznie. Jesli jestes dobra w czyms, to zwykle nie bedziesz miala wiekszych klopotow z awansem lub zmiana pozycji/dzialu itp. 3. Szukaj firm ktore maja placowki takze w innych krajach. 4. Nie, ale stres nie zalezy tylko od pracy. Wole korporacje niz mniejsze przedsiebiorstwa. Jesli masz doswiadczenie i checi do pracy, dobre CV, referencje itd to znajdziesz prace w korporacji. To czy zabierasz prace do domu na prawde zaezy od tego na jakiej pozycji pracujesz. Powodzienia :)

Gość gfd
dziekuje za rady i mile odpowiedzi :) No coz - doswiadczenie mam, ale szczerze mowiac kiepskie - pracowalam glownie jako ekspedientka albo pracownik biurowy, ale takze jako tlumacz. referencji nie mam. natomiast mam ogromna chec do pracy, nigdy sie nie obijam i zawsze staram sie robic wszystko przed czasem i porzadnie.