Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura26

moja córcia ma 23 miesiące i waży 16,5 kg

Polecane posty

Gość laura26

i powiem wam,ze kompletnie nie jest gruba,jest nabita a każdy jest w szoku bo dzieci w jej wieku ważą po 13 kg.Jest też wysoka,ja wyglądałam tak samo w jej wieku.A jak wasze dzieciaczki prawie dwulatki?Dodam,ze słodyczy je umiarkowanie,zdrowo ją odżywiamy ale lubi zjeść,kocha zupy.

Gość mamamammaksia
moj ma 25 msc wazy też tyle i myśle ze to w sam raz , nie je duzo

Gość olk
mój syn ma 23 mies i waży 13 kg .

Gość LIDZIA@@
Spojrzałam do książeczki moj syn ważył dokładnie tyle samo na bilansie dwulatka (97centyl). Teraz ma 5 lat,waży 23 kg i jest raczej szczupły. Córcia jeszcze sie wyciagnie!

Gość mama1976.
mój ma 3 latka(36) i waży 17 kg i napewno nie jest chudziną,apetyt ma,ze ho ho jak dla mnie Twoja wazy za duzo mojej szwagierki córka ma 2 latka i wazy 12,5 kg

Gość mama1976.
nie powinno sie porównywać chłopców i dziewczynek w tym samym wieku

Dodam,ze moja srdodkowa corka w I klasie podstawowej wazyła 18 kg .Taki ich urok, choc niejadki straszne ale nie chorują, zas bardzo aktywnie spedzaą czas na swoich zajeciach dodatkowych Ich pediatra (kazda ma innego )mówią ze to nie pwod do niepokoju bo wyniki dzieci mają znakomite

Gość laura26
ja mam porównanie bo brata córka ma 5 lat i waży 17 kg a moja ma za miesiac 2 i waży 16,5 ale kurcze serio moje dziecko wygląda noooormalnie,nigdzie nie jest gruba,jest zwinna,biega,szaleje,nie ma problemu z ruchem.Achh,tak tylko chciałam was podpytac czy tylko moja tyle wazy.Dzięki.

Gość a ja widzę
Na ulicach całą masę dzieci, które wyglądają jakby z obozów koncentracyjnych powychodziły. Nogi mają takie chude jakby kość owinąć skórą :o

Gość mama1976.
laura26 dla kazdej matki jej dziecko wygląda normalnie znam przypadek,gdzie 12 l dziewczynka wazy 80 kg i jej matka tez twierdzi,ze wygląda "normalnie" cały czas jej mówi,ze ma sie nie martwic bo wyrosnie z tego:/

22 mies. miesiąc temu miała 88cm i 12kg, je tyle co jej 2 lata starszy brat i choć wydaje mi się szczupła to to niby 75 centyl jest

Gość Qwatro...
Autorko mój ważył w wieku 2 lat prawie 23 kg i mial 92 cm teraz ma 10 lat i waży 32 kg i mierz 140 cm Niektóre dzieci najpierw tyja a potem rosną w górę

atorko jeśli córcia jest wysoka to ok, moja ma 5 lat prawie i wazy 17 kg, mierzy 107 cm..

e tam, się przejmujesz, zdrowa jest? nie wygląda grubo? to w czym problem? daj spokój toksyczna ja w pierwszej klasie ważyłam 19kg! :) podobnie do twojej córy, jak gęś wyścigowa :D ale zdrowa byłam, tylko niejadek

Gość Endlessly-dlaczego nie piszesz
juz na lutowkach

Gość już niedługo...
moja siostra ma 5lat waży 30kg i wzrostu ma 125 i wedlug norm ma lekka nadwage a wcale gruba nie jest malo je i strasznie duzo sie rusza tanczy biega nie usiedzi ale rodzice duzi to i ona nie martw sie na zapas na pewno wyciagnie ja w gore moja siostra tez byla grubiutka jak byla mala a teraz bardzo wysoka jest najwyzsza z klasy

Gość gffsgg
już niedługo... moja siostra ma 5lat waży 30kg i wzrostu ma 125 TWOJA SIOSTRA MA NADWAGE I JEST ZA WYSOKA!!!

Gość lenkaaaaaaa
a moja córka ma 2lat i 5 miesiecy i wazy 14,8 i ma 96 cm :)

Gość Endlessly-dlaczego nie piszesz
a to normalne :) wiekszosc sie wybija z rytmu, a potem wraca :) Fajnie jak sie stare dziewczyny odzywaja i pisza co u nich i dzieci :)

Gość moj maly
moj ma 20 msc , 15 kg i 86cm

Gość moja ol ma
2 latka i 105 cm i wazy 17 kg... moj 5 latek 30kg i 128cm

Gość a moja ma 22 i
wazy 10 kg przy 80cm calineczka przy waszych:) ale to pomnie :)

Gość a moja ma 22 i
toksyczna ile masz wzrostu?

Ja jestem wysoka, mam 175 cm i wcale chudzinka,ani kruszyna ze mnie nie jest, choc nawet 1 kg nadwagi nie mam ,ale posturowo tak dobrze wygladam ,nie mizernie :)

Gość Moja córka ma obecnie
21 miesięcy i waży 13,15 kg przy wzroście 90 cm i jest szczuplutka tyle że ma twarde ciałko (lekarz powiedział że jest mocno zbudowana) . Wydaje mi się autorko że twoje dziecko waży (teoretycznie) sporo bo zakłada się że 3 latek powinien ważyć ok 15 kg jednak jakby nie było to tylko teoria a ty widzisz córkę na codzień i jesteś w stanie lepiej ocenić czy jest aktywna, ile je , ile ma wzrostu i ogólnie jak szybko rośnie. Są dzieci które są drobniejszej kości a są te tęższe (nie mylić z pulchniakami) i nie ma się co martwić.