Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja śpi wtedy gdy jest najcie

o której gdz. najczęściej śpią w dzień wasze dzieci ?

Polecane posty

Gość moja śpi wtedy gdy jest najcie

moja córka ma 16 msc od jakiegoś czasu chodzi spać o 11-12 i tak myślę żeby ją przestawić... a o tej godzinie chodziłybyśmy na dwór bo o tej porze jest najcieplej i o 13-13:30 obiad i spanie a teraz córka śpi potem obiad o po 13 i na dwór o 14 myślę że się wyrobimy i córka śpi raz dziennie niestety

o 9.30 juz spi.sama bierze pieluche,smoczka i sie poklada to klade ja spac.potem juz nie spi.ale na noc idzie spac o 19 bo jest zmeczona.

Gość moja chodzi najczęściej
o 10 spi do 12 potem obiad spacerek ma 18 msc

Moja ma prawie 19 mc i wstaje ok. 7, na drzemkę kładzie się o 12 (śpi 1,5 - 2 h), a spać idzie o 19.

Gość ojtam ojtam
oj dziecko jest bardzo ciezko przestawić ze spaniem - mój 2latek zawsze usypiał 12-12:30 a po zmianie czasu pada po 11 i nie idzie go zmienić - też mamy problem ze spacerem bo wstaje i zanim zje i sie rozkręci to jest 15 i juz buro, zimno i słońce zachodzi.. wychodzimy do południa tak 9:30

Gość moj maly
moj ma 20msc i chodzi spac kolo 12 a wieczorem 20, wstaje rano kolo 8

To ja nie rozumiem mojej corki. Ma 14 msc chodzi w dzien spac zwykle o 11.30 spi do 13.30 a spac na noc chodzi o 22, 23 bo nie jest wczesniej zmeczona a wstaje o 7.30. Jak to robicie ze wasze dzieci chodza spac o 20 pomimo dziennej drzemki?

Gość hmmm,.,.
22 czy 23 to zdecydowanie za pozno jak na takie male dziecko. Kladz ja najpozniej o 20, jesli sama nie zasnie to poloz sie obok niej i poczekaj az usnie. Im pozniej dziecko chodzi spac tym bardziej jest rozdraznione... nie chodzi o zmeczenie. Powinna isc spac wtedy kiedy jest na nia pora a nie wtedy kiedy chce

Tylko jak kiedys ja pollozylam o 20 to obudzila sie o 1 w nocy i do 6 nie spala a pozniej od 6 do 10 spala o 13 byla zmeczona wiec ja polozylam i spala do 17 i znowu o 23 spac i kolko sie zamyka...

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moze po prostu ona nie potrzebuje tej drzemki w ciagu dnia i dlatego lata potem do 23? ja bym zdezygnowala z dziennej drzemki i kladla ja ok 19.30-20

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no to tym bardziej zrezygnuj z dziennej drzemki, to padnie wczensiej i przespi cala noc

Oliwia probowalam i tego. Zrezygnowalam z drzemki to o 16 byla tak zmeczona ze pokladala sie wszedzie. Raz tylko wytrzymala bez drzenki do 20 a i tak obudzila sie o 4 rano. Juz nie mam pomyslow

agoraaa,,, ...,,, obawiam się że to taki typ:) mój mały ma to samo, śpi w dzień raz 2 h tak koło 12-14, czasem 13-15, wieczorem zasypia o 23 albo i później i śpi do około 7.30 - 8. próbowałam zrezygnować z drzemki, efekt był taki, że marudził cały wieczór po czym koło 19 znów dostawał powera i szalał do 23. nic mu nie daje rady, ani bajeczki ani czytanie, czasem gasze światło i opowiadam mu bajki cichutko po ciemku, przytulam go, głaszcze ale on posłucha chwile potem wstaje po ciemku i po omacku zaczyna zabawe albo sam zapala lampkę a każda próba powrotu do łóżka kończy się płaczem. cóż na siłę go nie będę próbowała uszczęśliwić wcześniejszym usypianiem. czekam aż mu minie:)

Moi śpią kiedy padną. Mała (22 miesiące) jak już jest zmęczona to zabiera smoczka i idzie spać. Na szczęście usypia sama i śpi raz dziennie. A Mały (9 miesięcy) daje znać marudzeniem, że już pora więc go kładę i śpi tak 2 - 3x po 20- 30 minut. Wieczorem kładziemy ich spać tak ok. 20.30 i wstają tak 7 - 8.

Gość vxvxzvxvzx
endlessy pieknie chudniesz:( ja 80od 11 tygodni po porodzie i ani rusz

Gość zapomnialam nicka
moj ma 17mies. wstaje rano 6-7. w dzien ma drzemke od 12 do 15 i na noc idzie spac o 20