Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługo...

jak rozwiązać problem dojazdu na wesele???kolezanka chce autokar :/

Polecane posty

Gość wwrrr
Oczywiscie, ze robia jej laske, co, myslisz, ze tak ich ekscytuje jakies nudne wesele? Tez uwazam, ze wypadaloby zapewnic nocleg/dojazd, autokar to tutaj przesada, ale jakis maly bus lub samochod z kierowca by wystarczyl, przy okazji jakis kolega z pracy czy inny znajomy by nieco zarobil za dzien.

Gość andziamala
mnie się nikt nie pytał czy mam jak dojechać na wesele. Sama załatwiałam sobie kierowcę, kótry wziął mnie z partnerem i jeszcze jedną parę. A koleżanka zawsze ma wybór - może nie przyjść

Gość no słuchaj kobieto
ja jestem z Wrocławia i tutaj raczej tak się robi...nocleg zapewniam tylko gościom z daleka (przyjeżdżają 350 km) a autokar dla tych którzy reflektują. dla mnie jest oczywiste ze jak robisz wesele bardzo daleko to nie mozesz jeszcze gości naciągac na nie wiadomo jakie koszta...55 km w jedną stronę to dużo! gdyby było bliżej, powiedzmy te 10-15 km to srał pies , ale 55? fakr, autokar to dodatkowy koszt, ale ja się z tym wydatkiem od poczatku liczyłam

Gość ae3rgt
Nie ma bo musiała by nic nie pić,nawet za zdrowie pary młodej,rozumiesz?

Gość już niedługo...
ja sie z tym nie liczylam bo bylam pewna ze jesli ktos ma samochod to nim pojedzie dla wlasnej wygody zeby nie byc od kogos uzaleznionym tym bardziej ze kazdy z moich gosci ma samochod ta kolezanka nawet dwa

Gość Bożenka7888
za zdrowie mlodej pary wystarczy kieliszek, nie trzeba pic cala noc.

Gość już niedługo...
ale ona nie z takich co pije moge sie zalozyc ze wypije jednego drinka i tyle a ja musze zalatwiac jestem wsciekla ale z grzecznosci postaram sie to zalatwic

Gość bez przesady zeby dla dwoch
osób autokar wynajmować, u mnie w rodzinie nikt nikomu hotelu nie funduje, busów też, każdy załatwia w swoim zakresie dojazd kiedyś ani noclegów, ani busów nie było i ludzie jakos dojeżdżali na wesela, a teraz jakie wymagania

Gość Bożenka7888
no widzisz, jaka wygodna. Bezczelne babsko.

przecież dorosła baba, nie potrafi sobie transportu skołować? Kogoś znajomego, albo z rodziny? Żeby ich odebrał :/ co za sieroty

Gość ae3rgt
z tym autokarem to przesada ale popytaj kogoś z gości,może ją ktoś podwiezie

Gość diabelek:P
Ktos kiedys mi powiedzial bardzo madrze: fakt, ze mlodzi zalatwiaja autokar jest ICH DOBRA WOLA a nie obowiazkiem! Wiec, jesli nie zamierzalas zamawiac autokaru/busa a reszta gosci jedzie swoimi autami (w czym nie widza zadnego problemu!), to absolutnie nie zamawiaj. Zaprosilas kolezanke na slub i wesele, jesli jest taka wygodna to nie przyjdzie a jesli chce sie cieszyc z Wami Waszym swietem, stanie na glowie aby byc. Osobiscie jechalam na wesele ponad 200km i do glowy by mi nie przyszlo naciagac mlodych na transport dla mnie. Po prostu chcialam byc z nimi tego dnia. Poza tym, dzisiaj nie te czasy gdzie nic nigdzie nie bylo i w kazdej sprawie bylo ciezko cokolwiek zrobic. Dzis kazdy ma samochod a autobus/pociag nie jedzie jeden raz na dzien.

Gość no słuchaj kobieto
rób jak chcesz

Gość już niedługo...
no dokladnie ale ona zawsze taka byla jej ciezko dogodzic na wszystko narzeka mloda dziewczyna 24lata ma meza dwojke dzieci i wiecznie dola nic jej nie wychodzi i kazdy jest zly i nie dobry i co sie z nia spotkam to sie pyta o autokar albo busa

Gość domi nika
swoje wesele miałam 3 miesiące temu.........ponad połowa gości była przyjezdna. Nikt nie pytał o autokar, nikt nie żądał załatwiania dojazdu ani noclegów. Zresztą miałam nawet zarezerwowane pokoje dla dziadków to nikt z tych pokojów nie chciał korzystac. Wiem, że np, moj kuzyn był umówiony z kolegą, który ich podwiózł i rano po nich przyjechał.

Po prostu dziewczyna jest z tych wygodnickich co to wszystko pod nos musza miec podstawione i nie rozumie, ze niestety ale nie zawsze tak musi byc. Zycie.

nie wyobrażam sobie jeszcze zawracać PM głowy takimi bzdetami :/ gdzie wiadomo ile pewnie mają stresu odpuść sobie tego busa, powiedz żeby sama poszukała, wszak nie mieszka na pustyni

Jak znowu sie spotkacie i ponownie padnie klopotliwe pytanie, po prostu sie juz nie tlumacz tylko powiedz cos w stylu: Wiesz, autokaru jednak nie zamawiamy, bo mamy fantastycznych gosci, ktorzy stwierdzili, ze nie zamierzaja nas na dodatkowe koszta i dodatkowe sprawy do zalatwienia narazac takze kazdy kombinuje sobie transport we wlasnym zakresie :) Tylko bez zadnej agresji tylko milo i spokojnie po czym zmien temat :)

Gość Hm jml
zgadzam się z diabełkiem- świetna opcja, jak ma trochę przyzwoitości to powinno jej się głupio zrobić.

Gość my mielismy 15km do
sali i zamowilismy autokar. teść nie chciał. autokar rozwoził ludzi jeszcze po wioskach i szczerze mówiąc to był dobry pomysł, bo był pełny. dzisiaj kazdy ma samochod a takim autokarem mieli wygodnie, bo mogli sie bawic i bic do samego rana (był powrót o 4 rano) no i dzieki temu dużo osob zostało do konca i nie zmywało sie po 12, bo prowadza i nie piją

Gość szlafroczek
Zastanawia mnie to, ze ludzie teraz wymagaja transportu najlepiej do Kosciola, na sale i pozniej do domu. Kilka miesiecy temu bylam na weselu gdzie do Kosciola mialam 20km, a na sale kolejne 40. Wychodzi, wiec 60km. Zapytalam znajomego czy mogby przyjechac po nas (2 osoby) i nie bylo zadnego problemu. Oddalam mu pieniadze za benzyne i tyle. Uwazam, ze Mlodzi i tak wydaja duuuzo pieniedzy na wesele, wiec ja moge sobie poradzic z transportem. Poza tym jesli chc wyjsc wczesniej to dzwonie, czekam 40min i tyle. Nie musze siedziec do godziny 5, bo akurat wtedy kierowca bedzie rozwozil ludzi. Dla mnie nie jest to problem. W wojewodztwie w ktorym mieszkam nie ma mody na zapewnianie transportu przez Mlodych dla gosci, wiec moze stad wynika moje podejscie do sprawy. Wybierajac sie na wesele i tak licze sie z kosztami: prezent, sukienka, buty itd, wiec nie zbiednieje jesli zaplace jeszcze komus za benzyne, oczszedzajac tym samym klopotu Mlodym :)

Gość wrzesniowy wrzos
nie wiem jak u was ale u nas organizuje sie Gościom dojazd na sale spod koscila jedzie jakis busik lub autokar to zalezy ile gosci, jak u ciebie wszyscy jada autami to poytaj moze ktos w samochodzie bedzie mial te 2 wolne miejsca?? a o powrot sie nie mart, bedzie musiala sie dostosowac do kierowcy,

Gość ZWYKLE MŁODZI ZAŁATWIAJĄ
Załatwiają zaproszonym gościom dojazd do kościoła i na wesele skoro to tak odległa trasa.Bedąc na miejscu tej koleżanki po prostu zrezygnowałabym z pójśćia na Twoje wesele.

Ostatnio byłam na takich dwóch weselach gdzie trzeba było dojechać ponad 16 km..Wprawdzie mam własny samochód,lecz w tej sytuacji nie mogłabym wypić nawet małego drinka za zdrowie młodej pary:D z Jednak nie było problemu, mlodzi załgwarantowali dla 4 osób dojadz i powrót do domu.

Gość gość
w moich stronach też tak jest, że zamawia się autokar dla gości weselnych. ja zamawiałam na autokary-mikrobusy.pl . powiem szczerze, że wolałam wydać trochę kasy i mieć problem z dojazdem z głowy :)

Gość gość
według mnie to dobre rozwiązanie, szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, że goście mają sami dojechac na wesele, jeśli jest w innym miejscu niż ślub... a ten manifold widzę, że autobusy ma ładne, z klasą, eleganckie :) rozwiązanie idealne :)

Gość gość
ja kiedyś jechałam na wesele autokarem Manifold i muszę przyznać, że autokar to naprawdę klasa, bardzo przyjemnie w środku, czysto, kierowca miły i kulturalny :)

Gość gość
my wynajęliśmy busa żeby dojechać na wesele. sami jako goście się dogadaliśmy i nie był to dla nas problem zapłacić po te 10zł na paliwo. a wynajęliśmy z autokary-mikrobusy.pl