Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-rozterka

Do kiedy pracowałyście w ciąży?

Polecane posty

Gość gość
Do 9tc, market, dzial miesny. Ale u nas samo kierownictwo nalega na szybkie l4, nie chca w pracy kobiet w ciazy. U mnie akurat cala ciaze rewelacje objawowe, wiec bez problemu distalam zwolnienie. W pierwszej ciazy czulam sie super i pracowalam do 38 tc, ale praca byla lekka, nnie na caly etat. A teraz myslalam, ze wyzione ducha w drugiej ciazy, porod tez w 36 tc juz.

Gość gość
Pani przdszkolanko sa przedszkola panstwowe, gdzie obowiazuje karta nauczyciela i przedszkola prywatne, w ktorych pracuje sie 8 godz dziennie, a czasami sa nadgodziny np. okres urlopowy. Widac, ze nie masz empatii za grosz. Kazda kobieta widzi zagrozenia jakie niesie jej praca i nie oceniaj co i jak robi.

Gość gość
Ja w ogóle nie rozumiem oceniania czyjeś decyzji o L4-w ciąży. Dla mnie jedna może pracować do porodu, a druga siedzieć na zwolnieniu od początku. Jak komu wygodnie. A w wielu przypadkach ciąża to nie jest fajny stan. Sama miałam cały pierwszy trymestr mdłości, potem poczułam się lepiej, ale a to anemia i słabość, a to przeziebienie. Teraz jestem w końcówce i też nie jest słodko. :)

Gość gość
I szczerze jestem przerazona bo niebawem urodze dziecko... Bede sie teraz uzerac z takimj paniami, ktore w swojej etyce maja dokopywanie kolezankom, ktore maja inna wrazliwosc.

Gość gość
Ja pracowałam do końca 7 mc, bo chciałam. czułam się różnie, w I trymestrze straszne mdłości, siedziałam w pracy przy wiatraku, potem zgaga, bóle pleców itp no ale dałam rade i jestem z siebie dumna :) praca niby biurowa, ale dużo latania "po mieście". no i wiadomo stres też jest, ale jakoś w ciazy tak się mniej denerwowałam i puszczałam agresję klientów jednym uchem i od razu wypuszczałam drugim :)

Gość Mysza04
Mam staż w firmie w ktirej podnoszę ciezkie rzeczy okolo 10kg+ Wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciąży. Kiedy moge pójść na zwolnienie?

Gość gość
Powiedz, że jesteś w ciąży. muszą Ci dać lżejsze zajęcie. pracuj jeśli możesz i zdobywaj doświadczenie.

Gość gość
"I szczerze jestem przerazona bo niebawem urodze dziecko... Bede sie teraz uzerac z takimj paniami, ktore w swojej etyce maja dokopywanie kolezankom, ktore maja inna wrazliwosc." - prawda!!!