Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze_o_oddpowiedz

jak długo karmiłyście swoje dzieci tylko piersia?

Polecane posty

Gość papilotka84
A probowalas karmic przez nakladki? Moja bez tez nie umie. A sa identyko jak smoczek do butli.

Ktoś tam wyżej pisałm, że dziecko się wścieka przy piersi i nie chce ssać. Moja córka miała podobnie, karmienie to był koszmar. Tak więc 14 miesięcy karmilam ją przy pomocy laktatora, nie pomogły nawet i te słynne nakładki. Da się? Da się, i laktacja przy laktatorze nie zanikła. Ale przy drugim dziecku to nie wiem czy się na to zdecyduję, bo to jest hardkor naprawdę, zwłaszcza w początkowym okresie, jak trzeba to mleko ściągać jednak co 3 godziny:)

Laura Diaz u mnei zanikła,karmiłam piersią kilka dni,ale był oto dla mnie męką,bo syn jadł długo i często,a ja egoistka chciałam się wyspać :D więc odciagałam i tak dawałam mleko ale mlekka miałam coraz mniej (anemia) dopiero po 6 mca wyszłam z niej,a karmiłam do ostatniej KROPLI :D

Saleminka, no bywa i tak 🌼 U mnie akurat tak to wyglądało jak opisałam i nie musi wcale być to regułą:) Ale co do tego, czy karmienie mm jest wygodniejsze, to bym się kłóciła, bo ciągłe latanie do sklepu po mleko, grzanie, mycie i parzenie flaszek..... eh. Ale chyba i tak najbardziej pracochłonna jest wersja "laktator", bo wtedy nie dość, że eksploatujesz własne cycki, spędzasz na dojeniu full czasu i nie wszystko możesz jeść, to jeszcze nie omijają się wszelkie atrakcje związane z butelkami - smoczki, mycie itede:)

Gość Izabelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wcale nie karmiłam mojej trójki i nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów, bo niby czemu miałabym mieć.Dzieciaki wyrosły na zdrowe nastolatki

nie wiecej niz tydzien , i o tydzien za dlugo ,mialam ich dosc i tego dosc, co rzy cycku sie dzialo, Wreszcie butelka cuda zrobila ,i dzieci kochane

Gość dla głupich matek jest
mm w sklepie,mądre karmia piersia

Gość muluszki na sto dwa
he he coś w tym jest, według badań jeśli matka ma wyższe wykształcenie tym wyższe prawdopodobieństwo, że będzie karmiła piersią, badania były przeprowadzone bodajże wśród kobiet od 30 roku życia. Coś tam było też o długim karmieniu piersią czyli powyżej 1 roku życia. Niedawno na kafe był wrzucony link do takiego artykułu.