Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniweri23

ponowna rejestracja w urzedzie pracy

Polecane posty

Gość moniweri23

Witam wszystkich. moj problem polega na tym ze zostalam wypisana z urzedu pracy poniewaz wyjechalam na wakacje o czym urzad powiadomilam ale od razu mi powiedziano ze od momentu wyjazdu mam 10 dni,jesli sie nie zglosze wypisza mnie,niestety wyjazd sie przedluzyl no i zostalam wypisana od tego czasu minely 4 miesiace jak myslicie moge sie ponownie zarejestrowac? biorac pod uwage ze rok temu mialam podobna sytuacje tylko ze w innym urzedzie.

Jak Cię wyrejestrowali to na pewno dostałaś decyzję na piśmie z UP i tam jest napisane kiedy ponownie możesz się rejestrować. Nie jestem pewna ale chyba nie wcześniej jak po pół roku.

Gość moniweri23
wlasnie w decyzji nic nie ma :(

Gość d,nkdkdkdkdkdk
to zalezy ktore twoje niestawienie, idz do urzedu i sie dowiedz- ale masz problem zreszta po chuj ci takie rejestrowanie jak nie znasz zasad

Gość moniweri23
za pierwszym razem 90 dni a za drugim 180 tylko niewiem jak to wyglada jak w innym urzedzie mnie wyrejestrowali a teraz w tym czy to sie liczy jako pierwszy w tym czy drugi?

Gość Słuchaj
każdy Urząd Pracy ma swoją stronę internetową,a jeśli właściwy dla Twojego miejsca zamieszkania nie ma strony to zajrzyj na jaki kolwiek,przepisy odnośnie długości wyrejestrowania,wysokości zasiłków itd. są takie same dla całego kraju. Ale z tego co mi wiadomo jest to 120 dni od momentu wyrejestrowania. Jeśli roboczych to wychodzi pół roku. Po tym czasie normalnie możesz się zarejestrować.

Gość moniweri23
nie kazdy moze tak sobie pojsc do urzedu,jak juz sie tam pojawie to chce miec pewnosc.

Gość moniweri23
sa dwie dlugosci dotyczace czasu wyrejestrowania,ale niewiem do ktorej grupy sie zaliczam czy jako pierwszy raz wyrejestrowana czy drugi raz(tylko ze tamto bylo w innym)

Gość Słuchaj
ja się nawalczyłam z urzędem pracy ile wlezie,natrzaskałam drzwiami żeby tylko nie dać się wyrolować.Jeżeli minęły 4 miesiące to idź i się zarejestruj.Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie urząd pracy to burdel,melina i speluna dla wszelakiego śmierdzącego i bezdomnego ścierwa,więc pierwsze słyszę tekst,że do urzędy pracy nie może przyjść byle kto.Tam jest pozatym informacja,w której możesz się wszystkiego dowiedzieć.W necie możesz znaleźć numer telefonu i zadzwonić,spytać czy możesz się zarejestrować jeśli tego i tego dnia zostałaś wyrejestrowana,tylko musisz podać przyczynę.Mamy XXI wiek :)

Gość moniweri23
nie napisalam ze nie moze przyjsc byle kto,chodzilo mi o to ze niemam mozliwosci tak sobie pojsc do urzedu poniewaz mieszkam na wiosce i do miasta mam daleko i jak juz pojade to nie chce na darmo,ale masz racje najlepiej zadzwonic,dzieki.milego dnia :)

Gość Słuchaj
No to faktycznie jeśli nie masz możliwości zbytnio jechać,że tak powiem na darmo to lepiej zadzwonić i zapytać :) Miłego dnia