Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makabraaaaaa

Kara za rozliczenie podatkowe..pomocy

Polecane posty

Gość makabraaaaaa

Witam,mam problem,maz otrzymal wczoraj pismo z HM Revenue , i kawalek jaki jest napisane to : Your tax return for the year ended 5 April 2012 was not sent in on time. Because of this a penalty of 100F is payable. |This is accordance with paragraph 3 of Schedule 55 to the Finance Act 2009. Czy to oznacza,ze dostal kare,meza rozlicza ksiegowy jest on na self-employed,ja dopiero przyjechalam i nie znam sie jeszcze na tym,jednak w papierach mamy kopie rozliczenia z data 25/10/2012 pomozcie,ksiegowy mowi,ze nie musimy nic placic,napewno??

Gość makabraaaaaa
Odpowie ktoś??

Gość Baddel
Zadzwon do Inland Revenue i sie dowiedz , ale skoro przysłali Ci list ze na czas nie wyslaliscie papierów to pewnie tak było, na kopii data moze być 25 , a wysłane mogło być po 30 . Lepiej sie dowiedzieć bo jak nie zapłacicie a oni maja racje to kara będzie rosła .

Gość makabraaaaaa
Baddel- to ksiegowy mógł nas okłamać??przecież to przyjdzie kolejne pismo czy coś,i przecież tego nie popuszczą,to jaki sens by nas kłamał??

Gość Baddel
A skąd ja mogę wiedzieć czy oklamal ? Dlatego zadzwoń i zapytaj kiedy rozliczenie do nich doszło i będzie jasne .

Gość olellelle
A rozliczenie było wysłane online czy pocztą? Jeśli jest to kara za rok który sie konczy 5 kwietnia 2012 czyli za rok podatkowy 2011/2012 to czas na ostateczne rozliczenie w wersji online mija 30 stycznia 2013 roku. Jesli w wersji papierowej to mija 30 pazdziernika 2012. Przy czym nawet jesli ten termin minie ozna sie rzliczyc online, wiec bym sie nie martwila. Moze to mial na mysli ksiegowy mowiac zeby nie placic, bo jeszcze jest czas na rozliczenie do konca stycznia 2013. Ja bym sie nie martwila na Twoim miejscu. Z mojego doswiadczenia z pracy w biurze ksiegowym wiem, ze wszystko jest do odkrecenia. Sama odkrecalam kary a 1500 f za pozne wyslanie rozliczenia podatkowego z 3 lat. Wystarczyl 1 list czasami. Prosze zapytac ksiegowego, czy rozlicza meza online. Jesi tak, to jest jeszcze duzo czasu.

Gość klklkllo
Jesli to wam przyszlo na maila, to jest to scam. Nie otwierajcie nawet tej strony, a maila przekazcie tutaj phishing@hmrc.gsi.gov.uk

Gość Baddel
No ale skoro księgowy chce ich rozliczać online to po co wysyłał rozliczenie poczta ? , albo , albo , skoro wysłał poczta za późno to teraz online rozliczyć nie moze .

Gość makabraaaaaa
olellellle- nie, wysyłane było pocztą,byłam,to powiedzial(księgowy),że to niby taka informacja,że gdybyśmy nie rozliczyli na czas to powiadamiaja,ze kara,bo okres sie skonczyl... czy jakos tak. Na kopi mam napisana date,ze 25.10. wiec nie wiem juz sama.Jestem tutaj od nie dawna,i nie umiem na tyle mówić po ang. by dogadać się przez telefon...(zaraz pewnie bede zbluzgana,ze przyjechalam a nie znam jezyka).

Gość makabraaaaaa
..no i powiedział,że gdyby takie rzeczy przychodziły to nic nie płacić,tylko przyjść zapytać.Jednak to przecież nie nasza wina,jeżeli księgowy nie dopilnował terminu..(mam nadzieje,ze tak nie bylo)

ale na czym Ty masz ta datę? na jakiej kopii? jak już to na potwierdzenie wysłania popatrz, a nie na kopię rozliczenia - poproś księgowego niech Ci ja pokaze. a tu masz fragment ze strony HMRC: Deadlines for sending your tax return If you send in a paper tax return, it must reach HMRC by midnight on 31 October. If you miss this deadline, you'll need to send your return online instead. If you don't, you'll have to pay a penalty. Czyli mogło po prostu nie dojść i nie liczy się data wysłania w tym przypadku - podobnie jest jak się wypełnia on-line. Z tego wynika, że nadal możesz to zrobić on-line.

Jesli ksiegowy Ci powiedzial ze to tylko informacja, to moze tak jest. Wez ten list i skopiuj co tam napisali, przetlumaczymy Ci dokladnie jesli sama po ang mowisz slabo. HM revenue czesto wysyla papiery ktorych nie powinno wysylac wiec jeszcze sie nie martw.

Ok, zadzwon najpierw do ksiegowego i zapytaj czy wyslal im rozliczenie poczta. Jesli nie wyslal, to upewnij sie ze dostarcza je droga online. Jesli potwierdzi ze robi online i nie wyslal, to odpisz HM revenue potwierdzajac ze sie rozliczacie online i w zwiazku z tym nalozona grzywna powinna byc umozona.

Gość makabraaaaaa
Wiewiróreczko właśnie chodzi oto,że wczoraj byłam z tym pismem,zapytałam oco chodzi bo przyszła tu jakas kara do zapłaty na męza... a ksiegowy zobaczyl,sprawdzil w papierach(dal mi tylko kopie rozliczernia z data 25.10 i powiedzial,ze to tylko takie informacja,ze zadnej kary nie ma,ze nawet gdyby kiedykolwiek bylo opoznienie to kara przyszlaby w lutym... powiedzial,ze wyslal i,ze wszystko jest ok. Moge w to wierzyc,a Wy jak odbieracie to pismo??to tylko info??czy pismo o tym,ze mamy zaplacic kare?

pismo nie wygląda na info, ale pewne rzeczy tam idą z automatu, więc po prostu nie płać, a księgowego poproś niech się rozliczy on line jak najszybciej - jeśli chcesz mieć spokojne sumienie chłop ma już z 800f kary - miał przez chwilę działaność w 2009 roku, zamknął ją telefonicznie oczywiście, ale jakby tego nie zarejestrowali, teraz tylko dla kogoś pracuje, ale cały czas mają gdzieś w systemie, że on prowadzi działalność i się nie rozlicza dzwonił, pisał, nic nie pomaga, chyba trzeba będzie w końću ich pozwac o molestowanie czy coś;)

Gość kaletan
Podejrzewam, że czynny żal pomoże i w takim przypadku. Tutaj masz dokładnie opisane jak tego dokonać - http://www.biznes-firma.pl Poszukaj/poczytaj - dasz sobie radę.

Witam, Bardzo proszę o pomoc. Dostałem wiadomość od hmrc że mam do zapłacenia karę za nierozliczenie roku 2010/2011 w wysokości 1200 f. Problem polega na tym, że na Wyspy przyleciałem do pracy w roku 2011, w czerwcu, a pracę podjąłem w sierpniu. Rozliczyłem się za rok 2011/2012 i stąd moje zdziwienie, nie wiem dlaczego mam się rozliczać za rok w którym mnie nie było w Uk? Prosze o pomoc, wszelkie próby skontaktowania się z hmrc kończą się na niczym...

Gość hfh
Nietoperz odezwij sie na artigiano@interia.pl Postaram sie pomóc. Wyslij skan listu i dokladne daty przyjazdu i podjecia pracy. Czy byles seflf emplyed czy pracowales dla pracodawcy Pozdrawiam!

Gość Ksiegowa Adriana
Zapraszam do siebie! Profesjonalna ksiegowosc w Londynie. Adriana 07713172930

Gość gość
Zapraszac to sobie mozesz dziunio do wylizania jajek ciapatego :D buhahaaaaaaa co za bogacze:D co ich nie stac na zaplacenie kary :D

Gość gość
Mi się bardzo fajnie sprawdził serwis http://rozliczenia-online.com przy rozliczaniu self employed. Ładnie tutaj jest wytłumaczone jak takie rozliczenie przygotować praktycznie w dwa kwadranse . Potem już tylko klikasz w – rozliczenie online, wklepujesz wszystkie dane w formularz i biuro przekazuje to do urzedu. Prosty, czytelny system.