Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luelle123

Młodszy o 8 lat facet

Polecane posty

Wiem, że temat wiele razy wałkowany. Bardzo rzadko jednak spotkałam się wypowiedziami panów. Chyba tylko raz. Pan odradzał taki związek. Bardzo mnie interesuje, jak to widzą panowie. Dlaczego wybierają starsze partnerki? Czy nie żal im, że mogliby mieć młodszą? W ogóle wszelkie opinie. Panie oczywiście też mogą się wypowiadać. :) Ja 35, on 27 - bo to chyba też istotne w tym układzie. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Byle szczere, nawet do bólu ;)

Gość Bodzionek28
starsze są jak wino:o ja wybieram tylko starsze a mam 28 lat z siksami nie ma o czym gadać wygląd dojrzalszy tez mi się bardziej podoba poza tym kobiety po 30-tce bardziej dbają o siebie To tak ode mnie z doświadczenia :)

Ostatnio mi się bardziej dojrzałe kobiety podobają, młodsze jakoś mnie nie pociągają. Mam 28 lat a strasznie podoba mi się kobieta ok. 40. Jest piękna, ma klasę. Połączenie matki Polki i seksownej kobiety. Pewnie dojrzałość się podoba, większa stabilność, młode są jakieś chwiejne, piszczące, jakby były niedorozwinięte. Starsze są też wychowane w normalniejszych czasach.

Gość Jaras_vp
Ja też wole starsze

Gość JoasiaNA
jestem atrakcyjną kobietą po 30 i dziwię się że aż tyle młodych facetów leci na starsze od siebie kobiety ,zamiast szukać kogoś w swoim wieku.

Gość Przeczytane
Dla kobiet starszych od partnera, związek z młodszym to przede wszystkim przyjemność płynąca z doznań łóżkowych, rzadziej natomiast pole do szukania emocjonalnej, czy intelektualnej bliskości. Bo, o ile prawdą jest, że każdy ma tyle lat, na ile się czuje, to jednak w rzeczywistości, aby uformować długotrwały i stabilny związek, obydwoje partnerów musi "czuć się na tyle samo". Zatem w praktyce nie tyle ważny jest sam wiek, co dojrzałość. Oznacza to, że jeśli chłopak jest nad wyraz rozwinięty, albo kobieta lekko "zwariowana", wówczas istnieje spora szansa, że obydwoje wyciągną z tego układu coś więcej, niż tylko szalony seks. A czego dokładnie pragną jedni i drudzy? Otóż młodsi mężczyźni, u przysłowiowej Pani Robinson, szukają często prawdziwej, dojrzałej miłości i tego czegoś, "czego nie znaleźli u innych". Kobiety natomiast zyskują dobre samopoczucie, pewność siebie i szczęście.

No właśnie mnie też to dziwi. Zawsze myślałam, że faceci wolą raczej młodsze. Chyba że to tak już później, kiedy dochodzą do czterdziestki, pięćdziesiątki? Tylko co wtedy ze starszą partnerką, skoro równolatka jest już dla nich za stara?

Gość vin80
Spoko. Jak masz 35 to jeszcze kilka lat możesz wyglądać fajnie. Później Cię wymieni na dwudziestkę a póki co skorzysta na wiele sposobów ze związku z Tobą.

Taa... No właśnie mi się zdaje, że taka to tylko perspektywa. No pomijając pewnie wyjątki, które - jak wiemy - potwierdzają regułę. :( Czyli zabawa - ok, ale nie ma co sobie planów wybiegających w przyszłość robić... Tylko czy warto, jeśli wiadomo, że prędzej czy później musi się to skończyć? Lepiej chyba wiać póki nie ma jeszcze jakiegoś poważnego zaangażowania?

Gość vin80
Szukaj raczej wśród 40 latków (+/- 5lat). Ale to tylko takie moje z obserwacji świata wokół. Pewnie, że są wyjątki.

8 lat to nie tragedia. Mój wujek ma 10 lat starszą kobietę i są gdzies wlasnie 10 lat razem. Jak sie poznali to mieli 28-38 lat.

Gość vin80
loooser - to szacun dla wuja. 38 lat to super wiek dla faceta (spokojnie może wyrywać dwudziestoparolatki) a kobieta 48 to już babciowata trochę :( No chyba, że wujek zdziadziały a ciocia wylaszczona - wtedy nie ma pokus :) Albo jest wielka miłość bo i to się czasem zdarza.

Właśnie to jest dziwne, bo gość jest całkiem ok. Zaradny, wysoki, wesoły. Z tym, że nie zarabia kokosów. A ona nigdy pięknością nie była i teraz tym bardziej.

Gość reaaa
na pocztaku to moze i fajnie ale pozniej jak laska zacznie sie starzec, po 40, to juz nie bedzie tak wesolo. niech sie wypowie lepiej jakis szczesliwy 50 latek w zwiazku z 60lenia kobieta, ale nie sadze ze takie zwiazki sie tu tymbardziej znajdzie

Tak. No właśnie też najchętniej bym usłyszała opinię kogoś starszego kto jest/był w takim związku. Bo że 35-latka jest jeszcze atrakcyjną (często) kobietą to wiadomo. Co się dziwić, że młodziak szaleje. Ale właśnie co dalej? Czy też sama fakt, że wujek jeszcze nie zostawił cioci, musi oznaczać, że jest szczęśliwy, że nie żałuje wyboru? Niektórzy ludzie po prostu nie cofają danego słowa, wolą się męczyć.

Gość reaaa
mimo wszystko nie ma reguly, moze to byc niewypal, moze tez i miec szczescie, i przetwac probe czasu ale nawet zwiazki rownolatkow sie rozlatuja, nie ma zmiluj, ale mysle ze mimo wszytsko trzeba probowac nie bez przyczyny ludzie stawiaja na naszej dordze takich a nie innych ludzi

Gość Młodyzakochany101
A i ja się pochwale, że w moim związku różnica wieku wynosi 14lat z małym hakiem :-)

Gość vin80
Mlody - po ile macie lat?

Gość Młodyzakochany101
22 - 35 powyżej mała pomyłka-13lat różnicy :-)

Gość kallala
Znam starsze malzenstwa kolo 50tki gdzie jest roznica kilkuletnia:). Kozuchowska tez ma meza 9 lat mlodszeo:p Wedlug mnie duzo bardziej uzasadniony i zgrany jest zwiazek gdzie dziewczyna jest troche starsza (oczywiscie nie mowie o nastolatkach, tylko doroslych ludziach):p.

No i co z Twojej strony? Miłość czy po prostu miłe szaleństwo? Chowacie się przed światem, czy pokazujecie się? Bierzesz pod uwagę, że mogłoby być to coś trwałego... na zawsze? No i jak Twoja partnerka? Nie miała problemu z zaakceptowaniem tej różnicy wieku?

Gość kallala
Moj partner jest oczywiscie mlodszy:p

Gość vin80
No, no - Młody... Inne światy zupełnie. powodzenia życzę, ale boję się, że nie wytrwacie w tym związku. obym się mylił.

kallala, a ile młodszy, bo to chyba ważne? No i w jakim wieku jesteście? Miałaś z tym problem?

Gość kallala
25 - 32, 7 latek:). Najlepszy zwiazek jaki mialam, jest super i oby tak dalej:)

Gość Młodyzakochany101
Luelle pytanie do mnie? Jeżeli tak... Jest to jak najbardziej miłość i związek na zawsze. Normalnie żyjemy, nie kryjemy się przed nikim... Vin- dlaczego inne światy? I obyś się mylił.

Gość kallala
Jestesmy razem 2 lata. Na poczatku mialam oboway, teraz juz nie, a gwarancji nie ma nigdy:)

A jak długo jesteście razem? Kurczę, myślę, że udaje się tym, którzy wierzą, że może się udać. Chyba najgorzej jak człowiek sam sobie wmówi, że to bez sensu, że i tak się nie uda... Wtedy każdy pojawiający się problem zrzuca się na tę różnicę wieku. A przecież problemy są w każdym związku. :) Życzę Ci, by się udało. W zasadzie to powinniśmy przełamywać te stereotypy. Że niby facet to może sobie jakąś młódkę... i to o 20-30 lat młodszą wyrwać i jest ok, a o kobiecie to zaraz, że stara baba itp... :)

Gość Młodyzakochany101
Jesteśmy razem ponad 2 lata... Tak jakoś wyszło, miałem szczęście :-) i wszystko trwa do dziś. Przed "tym" również uważałem, że związki gdy Kobieta jest starsza są jakieś co najmniej dziwne ale teraz uważam zupełnie odwrotnie. Jest to całkiem normalne. I dopiero teraz zauważam ile jest takich związków w moim otoczeniu. Przedtem tego nie dostrzegałem. Trzeba wierzyć no i czuć, że to jest właśnie "to". Również życzę powodzenia Luelle