Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość singielka800

dziewczyny , kiedy rodzicie ?

Polecane posty

Gość singielka800

bo ja rodzę i nie mogę urodzić?

Gość jubbb
zazwyczaj kiedy przyjdzie czas :)

Gość singielka800
skurcze som okropne ,a tu nic nie wychodzi :)

Gość singielka800
jubbb, czyli kiedy ?

Gość porannarosaaa
a ja sie zastanawiam, czy mnie samą "ruszy" jak juz przyjdzie czas, czy będą mi musieli wywoływać poród ;p Mojej matce wszystkie 3 porody wywoływali bo by dzieci 10 miesięcy nosiła... Myslicie ze to dziedziczne?

Gość singielka800
oby nie , chce urodzić bez problemów , lekko i szybko :)

Gość zau
Chcieć to sobie można. A jak będzie to się okaże. :)

Gość singielka800
lubisz życzyć drugiej osobie zle ?

Gość zau
No co ty. Chodziło mi raczej o to że bywa różnie i nie na wszystko ma się wpływ jeśli chodzi o poród. Ja też chciałam łatwego porodu za pierwszym razem -a nie wyszło, ale za to drugi był super.

Gość singielka800
ale my tu piszemy , bo potrzebujemy pozytywnego wsparcia .......

Gość zau
Dziewczyno, ja rozumiem że jesteś przewrażliwiona ale nic złego nie napisałam. Wyluzuj. To jest poród a nie spacer nad rzeczkę więc nie ma co snuć wizji że będzie rach ciach i po sprawie. Straszyć cię nie straszę tlko piszę że nie zawsze jest tak jak się planuje i chce. Wyluzuj naprawdę, bo szukasz problemów gdzie ich nie ma. :)

Gość singielka800
a ty mnie nie pocieszasz :(

Gość pewnie że dziedziczne
Czytałam o tym, że to może być dziedziczne, ja się ucieszyłam jak dowiedziałam się, że zawitałąm 2 tyg przed terminem - tak akurat :)

Gość singielka800
ja tez juz bym chciała urodzić , termin mam na koniec listopada , a chce już !!!!!

Gość serniczek
ja termin mam na 27 listopada, a juz chciala bym trzymac Malego na rekach.... z dnia na dzien czuje sie coraz ciezsza... a wysiadka z samochodu to dopiero wyzwanie... nie wspominajac o zgadze;p wczoraj bylam na silowni pochodzic powoli na bierzni (spacer tyle, ze w cieplym miejscu) bo ostatnio pogoda mi na to nie pozwala... a dla malego relax bo chociaz troche ruchu.. no a dzis polokowalam wlosy, bo tak spuchlam na buzi, ze chcialam to jakos ukryc dla lepszego samopoczucia hehe:) po czesci sie udalo... w weekend upieklam ciasto dla meza i zrobilam salatki, zeby na wrazie czego mial cos dobrego do zjedzenia na pierwsze dni.. ale niestety jedzonko prawie zniknelo a dzidzius dalej w brzuszku:) wiec stwierdzilam, ze dzis przygotuje obiad wlacznie na dwa dni, bo pewnie i tak jeszcze poczekamy... tydzien temu jeszcze ochotniczo sprzatalam mieszkanie teraz co prawda checi mniej bo ciezko sie poruszac, ale musze jakos zabijac czas czekajac... a wiele osob doradza by wiecej odpoczywac tyle, ze nie potrafie, bo zaraz zaczynam myslec czy z malym wszystko ok i neka mnie fala stresu... ah zeby juz wyszedl...

Ja caly czas w ruchu :) nawet po schodach wchodze i schodze kilka razy dziennie co drugi stopien, sprzatam, wczoraj kolyske mylam, wanienke, nawet zubme troche potanczylam na xboxie i dalej nic :(

Gość przyszla mama :)))
ja mialam termin na 10 listopada 2012 :) i nadal czekamy :D

Gość Paluszanka
ja czekam do 4 grudnia, ale juz bym chciała urodziec:) chodze jak krowa:p dzisiaj byłam u gina i nie wiem dlaczego zaniepokoił mnie bo na ktg nie zapisuja sie zadne skurcze :/ a w sumie juz 38 tydzien., nawet mi brzuch nie opadł:/ ale pocieszam sie tym ze przede mna jeszcze dwa tygodnie:) obawiacie sie porodu?:)

Gość Jutinka9_0
A ja dopiero na marzec mam termin... Czuję się ogólnie fajnie, tylko szybko się męczę i kręgosłup daje znać coraz bardziej ;) a im bardziej czas leci tym bardziej boję się porodu :( pierwsza ciąża ;)

Gość Paluszanka
u mnie również pierwsza ciąza:) Czasami mam takie dziwne obawy i leki co do porodu... ale powtarzam sobie, ze kazda kobieta urodziła i że wreszczcie bedzie z Nami maleństwo:)

Gość ej dziewczyny zajrzyjcie na
listopadówki skoro wszystkie na jakoś teraz termin macie :)

Gość serniczek
a w sumie dzis pobolewa mnie caly dzien dol bzucha i krzyz, wiec nie wiem czego sie spodziewac... mam nadzieje, ze wszystko ok.. najgorsze, ze przebywam za granica, a tu opieka w czasie ciazy nie specjalna... nie sprawdzaja nawet rozwarcia na wizycie kontrolnej a usg mialam zaledwie dwa razy... ponoc przy porodzie spisuja sie swietnie... mam nadzieje, ze to nie mity..

Gość serniczek
*brzuch

Gość 8546454541
dziewczyny wy tez tak mialyscie - \jestem w ciazy ... i nie moge przestac jesc miesa ... pokantnego... codziennie pare razy dziennie ... nie wiem czy to normane bo wiem ze mieso odrzuca kobiedy w ciazy ...a ja jem jak nie kanapka z wedlina i ostra papryczka do tego sledz nie dokonca zrobiony i sok pomaranczowy to kotlet pikantny z ogorkiem i cola ...

Gość singielka800
ja wręcz odwrotnie , nie moge patrzec na mięso :)

Gość Jutinka9_0
Ja też mięska dużo jem i do ryb też mnie ciągnie strasznie (a przed ciążą nie przepadałam), mam manię na marchew ;) ale do owoców się zmuszam... Bo nie bardzo mi podchodzą a na sam widok sałatek, kapusty itp mnie odrzuca :P

Gość singielka800
to moze zamiast kapusty i sałatek , sprawisz sobie prezencik -telefonik ?