Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniiiii iadjia

Nie wierzę w opętania i egzorcyzmy, musiałabym zobaczyć na własne oczy coś takie

Polecane posty

Gość najlepsze jest to ;
straszne, kupujesz psy z chorobami psychicznymi z pseudo chodowli to potem biegasz z nimi do psychologa , coś za coś

Gość mentaI Cut
podacie w końcu jakiś adres cz nie? :P

Gość Lejaaaa
ja polecam dokument egzorcyzmy annalie mitchel. na ich podstawie powstał film egzorcyzmy emily rose

Gość dobra jest
najlepsze a do kogo ty ćwierkasz , do mnie ? o czym ? pomyśl najpierw sam /a o czym piszesz . Zawsze mówię :najpierw mysleć , potem pisać .Nie na odwrót.

Gość dobra jest
buachachacha widzę że mało wiesz o zwierzętach w szczególności o psach . doucz się potem szczekaj

Gość najlepsze jest to ;
gaworzymy o wierze w dziewice po porodzie

Gość zawsze miałas nadwage
dzielą się na cieżkie , lekkie , upierdliwe i smiertelne od których umiera się ,nie wiem za dużo w temacie grzechów bo ich nie mam , musisz popytać klerów oni wiedzą

"jedz do szpitala - to powiedz dlaczego ta siła objawia się w obecności duchownego, pod wpływem wody święconej i modlitwy a normalnie "chory" jej nie pokazuje ? Jak byłby tylko chory to by nie czuł przez ścianę, że jest ksiądz i się modli. Dlaczego uczestnik wycieczki mógł zwiedzać wszystkie muzea i zabytki a po wejściu do kościołów skakał na wyprostowanych nogach, w ogóle ich nie uginając i śmiał się upiornym śmiechem, całkiem dla niego nienaturalnym ?" p p to daloby sie bardzo latwo wytlumaczyc - skoro szatan istnieje to? pomyslcie p p a pozatym tak jak pisalam opetania nie dzieja sie tylko i wylacznie przy obecnosci duchownego czy przy wejsciu do kosciola p p opetan na swiecie jest teraz tyle ze hoho.. ale sie o tym nie mowi, bo sa to opetania w wiekszosci lekkie w sensie przez niegroznego ducha - coraz wiecej powoluje sie ksiezy egzorcystow, zupelnie nowych, coraz wiecej jest ludzi swieckich ktorzy sie tym zajmuja, nawet w gazetach sa ogloszenia ( u mnie np jest ogloszenia od murzyna Bamboo ) ktory pomaga przy depresji i opetaniach - i z tego co wiem wielu sie do niego zglasza p p osobiscie nie bylabym w stanie ogladac tego raz jeszcze, tymbardziej ze kazdy to przezywa inaczej p p mowcie co chcecie, ale opetania, duchy i wszystko co dla Was nie zrozumiale ISTNIEJA!!!!!

Gość jrykryk
up

Gość floraifauna
MOIM ZDANIEM nie należy WIERZYĆ w takie rzeczy. Ludzie wierzący nie skupiają się na takich rzeczach, ale czasem po prostu zło jest tak silne, nie ma dobra nigdzie, że wciąga strasznie i nic się nie da zrobić:( Ja ostatnio odeszłam z forum, na którym latami pisałam i nic złego tam nie widziałam, a jednak to forum było całe złe i zrobiło się na koniec TAK BEZNADZIEJNE, tak głupie i obrzydliwe, że naprawdę nie wiem jak nikogo nie opętało tam. I to bez wizualizacji. Jeszcze trochę je poobserwuję , ale to już psychiatryk normalniejszy niż to forum. Nie zauważyłam od razu jaki bezsens tam jest.Kafe też jest beznadziejna, ale inaczej. A tam wszyscy oszaleli. Całe forum oszalało - jedynie, że nie zaczęli się zagryzać - mnie chcieli zagryźć. No ale to by musieli mieć zęby - a co oni tam mają? I tyle. I tyle lat zmarnowałam na to forum, ale 2 rzeczami się wciągnęłam - tą jedna to miałam uważać, a drugie to POMOC DUCHOWA - tak sie reklamują. Prywatne forum. Takich forum jest pełno - ale pomoc duchowa - rozszarpię cię na kawałki jak cię dorwę. Powinni zrezygnowac z tej nazwy - oni nawet horrorów nie potrzebują. TACY SĄ!!!! I co z tym zrobić? Jest tam 1 gość, którego warto ratować, ale to se go sami ratujcie. Ja się cudem od nich uratowałam. Zawsze bede przestrzegać przed forami w necie - tak łatwo paść ofiarą forów w necie - jak nie figury to znowu jakieś schizmatyczne poglądy a ja potrafię uzasadnic dlaczego pewne osoby tam nie - no ale tam już wszyscy wscieklizny dostali to przyszlam tu znowu, ale tez tylko poogladac i zwrocic uwagę , że człowiek, ktory wierzy nie powinien wierzyć w rzeczy złe tylko w dobre. Tyle . 🌼 floraifauna.

Gość floraifauna
Może te moje posty tutaj - tak tu przyszłam znowu - pomogą komuś bo uważam, że mam dużo siły wydobyć się ze zła , z tego, że zło jest silniejsze od dobra. TO JEST KŁAMSTWO. Zło jest największym kłamstwem jakie istnieje, ale o zwariowanie i chorobe umysłową jaką jest sianie nienawiści albo gloryfikowanie zła jest bardzo łatwo. Dlatego piszę - może komuś te moje listy tu pomogą odwrócić się od zła, od SIŁY zła, ale ta siła jest pozorna i to wszystko. Wystarczy po prostu nie wiem - możei gdzies pojechać i spotkać innych ludzi, do kogoś się odezwać. Odejść z jakiegoś forum na inne. Tylko tyle. I chciałam tu napisać - bo łaziłam po róznych forach - nie gloryfikuję ateizmu BYNAJMNIEJ po prostu trzeba uważać w necie, a ja na tym forum, które krytykuję niczego dobrego nie usłyszałam? przeczytałam nigdy i ...nie rozumiałam czemu. Ano właśnie. To trzeba spojrzeć też czyje to forum jest, kto je wymyślił, organizuje. Jeśli nie stoi za tym konkretna jakaś organizacja i tak dalej - prywatne osoby? No to moim zdaniem jakie poglądy bo jeszcze fora rózne, ale religijne? Rodzaj sekty uprawiają. I tak jest. Np. jedyne co zapamiętałam z tego forum czy co zwróciło moją uwagę to ksiądz, który oprócz poezji nie widział niczego (oraz kariery bo to bym obraziła go i jeszcze tytuł miał naukowy) ale coś z wiary to nic. No i ten ksiądz jeszcze studnie uznawał i ...utopiłam się w tej studni. Miał znane nazwisko - aktorskie - szukałam go w necie, o studni coś znalazłam. Trzeba uważac po prostu - to tyle co chciałam napisać. 🌼🌼🌼

Gość floraifauna
Jeszcze chciałam napisać, że NAJLEPSZĄ WIZUALIZACJĄ dla zła jest to co się dzieje wszedzie wokól- niesprawiedliwość, krzywda, swinstwa. Po co komu jeszcze widea z opętań? To tez jest prawda. Czasem - kto by w to uwierzył? - całe forum może opętać. Tak mi się przydarzyło teraz - odeszłam z opętanego forum. Normalnie w zwierzęta się pozamieniali. Co prawda człowiek to zwierzę, ale bez przesady i tak dalej. Czegoś im zabrakło po mnie. Zdrowego rozsądku to na pewno. Pozamieniali się w zwierzęta bo taka obłuda ich cechuje. No cóz... nie mieli tacy być. Co robić? Jednego człowieka mi tam szkoda. Może się opamięta - to po prostu prywatna własność to forum. On miał swoje mieć takie forum. Może byłoby lepsze, a tak? To forum to jedna kicha była. Jak ta kafe, ale tu to nie trzeba się wysilac zeby to zauwazyć, a tam? Wszystko ukryte. Tak można się przejechać na POMOCY DUCHOWEJ. Nie ma co :( Zastanawiam się co będzie dalej z tym forum-powinni je zamknąć bo jedna nienawiść. A o co tym ludziom chodzi? Nie mają na dentystę czy co? Nie wiem :(

Gość Kayjaaaaaa123
jestem agnostyczka, ogromnym wrogiem KK, natomiast w opetania wierze. tak jak ktos wczesniej juz napisal- przed egzorcyzmami osoba "opetana" jest badana pod kontem chorob psychicznych. jesli psychiatrzy nie stwierdza zadnej to idzie na egzorcyzm. z drugiej strony, moze to jakas dziwna przypadlosc umyslowa ktorej jeszcze nie odkryli? moze zmiany nastepuja w strefach mozgu gleboko ukrytych ktorych nie poddaja badaniom? a moze osoba "opetana" wrecz przeciwnie ale wykorzystuje nieswiadomie nieuzytkowane przez przecietnego kowalskiego pozostale procenty mozgu i stad jej nadprzyrodzone zdolnosci jak ogromna sila czy dziwna mutacja glosu albo zdolnosc wyczowania przedmiotow badz osob z innych pomieszczen? nie mam pojecia. to tylko spekulacje. natomiast w duchy wierze na 100%. mialam kilka dziwnych sytuacji w zyciu, wrecz przerazajacych o ktorych wspominac nie chce ale bedac realistka przebadalam miejsca w ktorych sie zdarzaly pod katem zyl wodnych oraz przebadalam sie psychiatrycznie aby wykluczyc ze to byly urojenia. Niestety, ani zyl, ani choroby psychicznej nie bylo... Duchy z reszta to energia ktora zostawiamy po sobie, ktora jakos funkcjonuje samodzielnie i przywiazuje sie do miejsc, osob z ktorymi ich cialo mialo cos wspolnego. To nie zadne diably, aniolki, chuje, muje dzikie weze ale po prostu energia, ktora posiada wszystko-od robaczkow po ludzi.