Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczony 25.

Laski! Kobiety! Panie! Moja żona to jakiś evenement! Co mam robic?

Polecane posty

Gość Zrozpaczony 25.

Witam! Jestem na skraju wyczerpania. Mamy wspaniałego 7 -miesięcznego synka, ale seksu coraz mniej! Żona ma przeciwwskazania do stosowania hormonalnych środków antykoncepcyjnych a niedawno okazało się, że uczulenie na lateks też ( więc prezerwatywy odpadają) - wiem, bo byłem z nią u ginekologa bo nie mogłem w to uwierzyć! Myślałem już o wazektomii, ale jednak chcemy drugie dziecko za minimum 5 lat, też nie wchodzi w grę. Spirala też odpada bo żona często po porodzie łapie zapalenia, to mogłoby tylko pogorszyć sprawę, choć bierze probiotyki regularnie. Oboje nie wierzymy metodom naturalnym ani seksowi przerywanemu, w ten sposób przyszedł na świat synek, za dużo pracy i stresu. Więc miłe panie, jakie jeszcze inne metody antykoncepcyjne istnieją na tym świecie, o których mógłbym nie wiedzieć?

Gość derftgyhju
są prezerwatywy bezlateksowe:) sama takie stosuję. unimil ma

Gość derftgyhju
w połączeniu z metodami naturalnymi powinno być w miarę bezpiecznie

Gość Zrozpaczony 25.
Też wypróbowalismy ale okazało się, że ma uczulenie mimo tego że mniejsze, problem w tym że lekarz ginekolog w ogóle kazał wyrzucić prezerwatywy.

Gość ashdksja
Unimil skyn albo durex avanti:-)

Gość a plastry moze
sprobujcie moze to ?

Gość Zrozpaczony 25.
Gdy robimy to z prezerwatywami od razu następuje u niej uczulenie, zwiększona suchość ( nawet żel nawilżający nie pomaga), pieczenie i ból. Załamię się po prostu, najgorsze że żonie wcale libido nie spadło, wręcz przeciwnie z czego się cieszymy, ale co z tego skoro nie wiadomo w jaki sposób to robić...

Gość Zrozpaczony 25.
Plastry i pigułki to hormony, nie wchodzą w grę.

Gość a plastry moze
no to macie problem nie doradze

Gość derftgyhju
a globulki dopochwowe?

Gość Zrozpaczony 25.
Spróbujemy ten Durex avanti, ale coś mi się wydaje że znów dostanie objawy uczulenia i będzie jęczeć ale z bólu. To jest cholerny problem!

Gość rybka zwana jadzią
zamiast seksu-szklanka wody?:)

Gość xcdcvdxvdfvd
a może damskie prezerwatywy? na pewno jest jakis sposób tylko trzeba poszukać

Gość miodek lubie :)
poczytajcie o FEMCAP. Moim zdnaiem jest w sam raz dla was.

Gość Zrozpaczony 25.
Globulki dopochwowe o ile się zorientowałem to najlepiej z prezerwatywą bo same mają niską skuteczność antykoncepcyjną, poza tym to są jakieś chemiczne środki i też może ją piec albo boleć,a ja chcę żeby jej było przyjemnie! Szklanką wody to ona się umyła po przerywanym i zaszła w ciążę z naszym synkiem.

Gość miodek lubie :)
a czemu lekarza sie nie zapytaliscie co w takim przypadku robic???

Gość bxhxbx
Prezerwatywy z poliuretanu

Gość bxhxbx
Prezerwatywy z poliuretanu

Gość Zrozpaczony 25.
Znalazłem o tym Femcap: UWAGA: Przed podjęciem decyzji o jego stosowaniu, należy udać się do lekarza ginekologa w celu wykonania badania miednicy, aby wykluczyć jakiekolwiek nieprawidłowości mogące utrudniać korzystanie z kapturka antykoncepcyjnego FemCap. I tak myślę,że skoro żona urodziła to żadnych nieprawidłowości mieć nie powinna! No ale jak już napisałem to jakiś evenement więc wszystko możliwe ;) Owszem pytaliśmy, i lekarz kazał przyjść za jakiś czas bo musi się zorientować czy są jakieś nowości w aptekach. A ja piszę tu, bo chcę się zorientować na własną rękę.

Gość zastrzyk dla faceta
sa takie

Gość Zrozpaczony 25.
Odetchnąłem z ulgą chwilowo. To na razie te kapturki femcap i prezerwatywy z poliuretanu. Czy ktoś może słyszał o czymś jeszcze?

Gość sfdgdhd
My 4 lata stosowaliśmy naturalne + prezerwatywy tylko w dni płodne i ani razu nie zaszłam. A jak chciałam to od razu zachodziłam. Ps moje naturalne metody polegały na tym że pozanałm swój organizm i nie potrzebowałam mierzenia temperatury itp... po prostu wiedziałam kiedy sie owulacja zbliża...

Gość Zrozpaczony 25.
No i plus zastrzyk, choć znalazłem że nie na wszystkich facetów może działać ale ważne że jest. Przynajmniej mamy już 3 alternatywy plus to co lekarz wymyśli, chyba że wymyśli to samo...:-)

Gość Zrozpaczony 25.
Do sfdgdhd : stosowaliśmy 3 lata metody naturalne plus seks przerywany i żona zaszła, już nigdy nie uwierzymy w to. Owszem my się mogliśmy pomylić, ale człowiek uczy się na błędach i nie chce ich powtarzać.

Gość nie wiem czy to realne
ale podobno można mrozić swoją spermę i przechowywać, w takim razie może wazektomia + mrożenie spermy a potem sztuczne zapłodnienie ?

Gość nie wiem czy to realne
poza tym może już niedługo wejdą na rynek hormony anytonceocyjne dla facetów ? zdecydowałbyś sie na łykanie jakiś tabletek ?

Hmm..ciężko macie,faktytcznie.Chyba jedyne co to zostają gumki bez lateksu,moźe są jakieś specjalne.Globulki np.Patentex Oval-musi poprostu globulkę wsadzić przed seksem i zobaczyć czy coś się będzie po niej działo, inaczej się nie dowie.Damskie prezerwatwy...I spirala miedziana ale w przypadku częstych infekcji chyba nie jest wsazana.Myślę że gumka bez lateksu i patenex, o ile nie będzie miała uczulenia na globulki-powinno być ok.Do tego dla pewności może zastosujcie obserwację cyklu aby unikać seksu w okresie płodnym.Jest jeszcze takie coś jak Lady comp-no niby w reklamie pisze że to urządzenie ma działanie antykoncepcyjne , ale różne są opinie co do zapobiegania ciąży.

Gość Zrozpaczony 25.
Ciężko ale wypróbujemy wszystko inne co możliwe... Dziękuje Wam za pomoc, bo myślałem już że celibat i tylko seks oralny aż do starań o następne dziecko ;)

Gość mam propozycję taką
najpierw ty jej minete, potem ona tobie loda, na koniec jazda w kakaowe oko i będzie OK.

Gość hjkllo
w butelkę