Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolla20

stypendium socjalne

Polecane posty

Gość karolla20

witam, wydaje mi sie ze zostalo mi zle policzony dochod do stypendium socjalnego, wie moze ktos czy składke od renty ktora pobiera moj tata odlicza siemod dochodu? Jak ona jest odliczana od kwoty ktora sie wyplaca czy ta kwota ktora dostaje tata to juz jest z odliczona skladka. prosze o odpowiedz

Gość Osądzająca wyrocznia
A niby gdzie masz to stypendium...? Bo chyba nie na studiach. Wypowiadasz się jak ćwierćinteligent :)

Gość karolla20
o cwiercinteligentach nie bede rozmawaic. a jesli cie to interesuje to na studiach- medycynie:P

Gość karolla20
zna moze ktos odpowiedz jak to jest z ta składka zdrowotna?

Gość Osądzająca wyrocznia
To przeczytaj jeszcze raz to, co napisałaś u góry i odpowiedz sobie na pytanie, czy tak pisze normalny (już pal licho wykształcenie) człowiek? ;) A potem się dziwicie, że nikt nie odpisuje:)

Gość karolla20
no sory bardzo moze bys rozumiała jakbys całe dnie uczyla sie anatomii ludzie sa zmeczeni czasem, a to jest forum a nie konkurs poprawnej polszczyzny

Gość karolla20
moze mi ktos pomoc? Mysle że jest ktos kto zna odpowiedz na moje pytanie.. bo troche mnie to dreczy i nie moge sie skupic:p

Gość miniiiii iadjia
straszne,że taka biedota studiuje medycyne, później widać,że lekarz nie ma powołania, a został lekarzem z pazerności

Gość karolla20
a co zazdroscisz ze za glupi glupia na medycyne jestes? a jak taki bogaty i szczery jestes to moze sie podziel aniołku

Gość miniiiii iadjia
jestem kobieta to raz, a dwa, kiedy ty lezysz do gory brzuchem, ja ciezko pracuje np. na plantacji wina za granica w wakacje, sama zarabiam na siebie a nie ciagne kase od uczelni, panstwa, taty i innych ludzi

Gość miniiiii iadjia
jestem kobieta to raz, a dwa, kiedy ty lezysz do gory brzuchem, ja ciezko pracuje np. na plantacji wina za granica w wakacje, sama zarabiam na siebie a nie ciagne kase od uczelni, panstwa, taty i innych ludzi

Gość karolla20
haha a skad Ty mozesz wiedziec ze ja nie pracuje? dziewczynko.. a to ze nie dostalabys sie na medycyne a ja tak to tylko zazdrosc ale ktos musi i od pracy fizycznej byc:P a jak mi pieniadze sie naleza to czemu nie. zazdroscisz? przeciez TY mi ich nie dajesz

Gość Osądzająca
Oj, nie przesadzaj :) Ja jestem po prawie na UW a teraz mam swoją kancelarię i siedzę w papierach do późnej nocy nieraz. Ale to nie oznacza, że zamieniam się wtedy w analfabetkę. Wy - młodzi, to jednak bardzo niechlujni jesteście:)

Gość karolla20
moze zauwazylas drobna roznice prawo to przedmiot humanistyczny a medycyna scisly i my nie musimy ladnie pisac a po prawie to sa wlasnie takie madrale ktore mysla ze wszystkie rozumy pozjadaly i beda innych uczyc jak maja sie wyslawiac

Gość Osądzająca
O Boże, dziecko drogie, jaki Ty masz wstrętny charakterek :) Posłuchaj - nie Ty pierwsza studiujesz medycynę i nie ostatnia. Nie jesteś pępkiem świata tylko dlatego, że będziesz panią doktor za 6 lat. A podejrzewam, że jednak nie będziesz, bo zalatuje od Ciebie tępotą i strasznym prostactwem. Tak się zachłysnęłaś samą świadomością, że jesteś studentką medycyny, że zachowujesz się jakbyś pochodziła z Czartoryskich co najmniej. Tacy jak Ty odpadają zawsze jako pierwsi, wiesz?

Gość poki co jestes nikim
a ty jestes strasznie przemądrzała, i nie ciesz sie tak,bo jeszcze nie ukończylaś studiów, więc poki co jestes nikim, w dodatku biednym nikim :classic_cool:

Gość karolla20
No wiesz to nie pierwszy rok, ale takie wredne baby jak ty to chetnie odrazu potaktowala bym kwasem siarkowym dożylnie, to ze jestem mlodsza od ciebie to nie znaczy ze glupsza a ty kobieta jak sie starzejesz to nie miej pretensji do innych, bo mowisz jak stara samotna panna albo niekochana zona

Gość kacaraba
co za bełkot. dziewczyno napisz zrozumiale a nie jak jakaś mlemlająca dzidzia

Gość karolla20
jak nie umiesz czytac to tyl zwrot do zerowki

Gość karolla20
jak nie umiesz czytac to tyl zwrot do zerowki

Gość za godzinę będzie d
jaką składkę od renty? kto ją pobiera?

Gość kacaraba
a co ty jakąś nerwicę masz? czytałaś ten wpis? on żadnego sensu nie ma a ty zamiast uściślić rzucasz się jak przedszkolak po szczawiu

Gość karolla20
wreszcie ktos kto chce pomoc a nie sie madrzy i zazdrosci. chodzi o skladke zdrowotna od renty gdyz moj tata mial wypadek i jeste niepelnosprawny.

Gość Osądzająca
Oczywiście, że jesteś głupsza :) I nawet nie o wiek mi chodzi, bo znam wiele niesłychanie inteligentnych osób w Twoim wieku, ale o to, że piszesz jak budowlaniec z niepełnym zawodowym. Moja dziesięcioletnia córa składniej się wyraża od Ciebie, wiesz? I na tym kończę. Słuchanie wywodów przemądrzałej smarkuli, której się wydaje, że jest Bóg wie kim, tylko dlatego, że studiuje medycynę jest bardzo męczące. Bywaj :)

Gość niee wieeem
Dziewczyno... Ty zdania nie potrafisz złożyć więc nie rozumiem co miałabyś robić na medycynie? Chyba myć zlewki w laboratorium.

Gość karolla20
kacaraba zacznij czytac ze zrozumieniem. nie jestem na pierwszy roku studiow ale to cie nie powinno obchodzic tak samo mnie nie obchodzi co ty sobie o mnie myslisz. ciesze sie ze ty jestes taka idealna

Gość karolla20
nie bede sie z wami przegadywac na temat stylu mojego pisania. zmeczona jestem ucze sie a jak ktos bedzie mial do napisania na temat stypendium to niechj pisze

Gość Zojkaa
Składke zdrowotną odlicza się od renty. Na zaswiadczeniach o dochodach masz Przychód i dochód. (nie pamietam kolejnosci) i jest to od razu pomniejszone o skladkę zdrowotną. W tym roku do zaswiadczenia o dochodch potrzebne byly dodatkowo zaswiadczenia z ZUS o wielkosci odprowadzonej skladki na ubezpieczenie zdrowotne i tam masz konkretna kwote za ubiegly rok.