Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszka1085

Tesciowa

Polecane posty

21.11.2012] 08:57 [zgłoś do usunięcia] marcheweczka... Anna maria jestes zdrowo pie**olnieta, p a ty to nie plujesz jadem tylko merytorycznie dyskutujesz :D p co do antykoncepcji kobieta ma wiecej pewnych mozliwosci niz facet poczytaj sobie o skutecznoscui antykow i gumek

Gość marcheweczka...
Fakt OBOJE zjebali sprawe ale przepadlo, juz po fakcie wiec ta gadka nic tu nie da ona opisala tu inny pro lem niz ten ktorym sie zajmujecie

Gość taaa wypowiada sie wielce
bezdzietna podstarzała ewusia w parze z wielce dorosła kociarą, nie macie nic do powiedzenia w temacie to idźcie niańczyć swoje koty dziewczyna pyta o rady do DANEJ sytuacji, a tu wielkie moralizatorki się znalazły, doświadczone matki i żony - śmiech na sali, wieczne dziewice różnie się ludziom układa a takie poniżanie i wyzywanie to dno z waszej strony

Gość fru fru fru
jak sobie wzielas takiego cipocha, co nie potrafi sie od mamuni odciac to teraz nie placz. a na taka zakale tesciowa nie ma rady, niestety.

Gość fru fru fru
a czemu to szanowny mezluek nie pracuje? dwie lewe raczki czy po prostu leniwiec?

Gość Myszka1085
dzieki dostalam od was takiego kopa ze zrobilam pozadek nie bede cierpiec juz wiecej powiedzialam wynajmujesz dom i odrywasz msie od mamusi..albo koniec.. mi i dziecku ma byc dobrze!!koniec powiedzial sprawa jest jasna i nie ma zartow albo rodzina albo cycka sie dalej z mamusia!

Gość Myszka1085
polecony przedwczorajszy..wiem co to znaczy dziecko bo moje dziecko z NIm ma juz prawie dwa latka

Gość hahaha autorko aleś dowaliła:D
23 lata ma i jest dorosłym mężczyzną?:D przecież to siusiak niedojrzały:D

Gość Myszka1085
a tam co mi tesciowa powiedzialam wynajmie pogadamy i tyle nie bede sie pierdolic z takimi ma byc mi dobrze...a jak maja po 15 lat i dziecko to co? on ma 23 i tez jak 15??? nie rozumiem..??/ pracowac pracuje mama go tak nastawia przeciwko mnie a pozniej glupieje i jest jak jest..

Gość Myszka1085
20 ale chce zyc norlanie jak kazde malzenstwo umiem zadbac o wszystko i umiem zrobic wiele rzeczy wiecej niz maz a co nie ktory facet..zycie mnie nauczylo jak trzeba radzic ale w sprawie tesciowej mnie dopiero uczy...skonczylam szkole mature majac dziecko to chyba duzo????

Gość Asia czerw.
Twoim problemem nie jest teściowa lecz Twój mąż. Widać nie dorósł do bycia mężem i ojcem. Musi wkońcu odciąć pepowine. Teściowa widzi że on jest bardziej za nia i ma go na każde zawołanie. Przeszłam przez to samo. Moja teściowa była identyczna. Tylko że ja nie dałam sobie w kaszę dmuchać a mój mąż postawił się matce.twój mąż to duży dzieciak, niedojrzały . Już pisałam wczoraj w podobnym temacie że faceta zwłaszcza jedynaka trzeba trzymać jak najdalej od mamusi. I wiem to z własnego doświadczenia, zwłaszcza gdy ma się toksyczną matkę. A więc postaw mężowi warunek, albo razem tworzycie rodzinę albo on się wypisuje bo widocznie dla niego rodzina jest mamusią a ty i mała dodatkiem.

Gość Asia czerw.
Twoim problemem nie jest teściowa lecz Twój mąż. Widać nie dorósł do bycia mężem i ojcem. Musi wkońcu odciąć pepowine. Teściowa widzi że on jest bardziej za nia i ma go na każde zawołanie. Przeszłam przez to samo. Moja teściowa była identyczna. Tylko że ja nie dałam sobie w kaszę dmuchać a mój mąż postawił się matce.twój mąż to duży dzieciak, niedojrzały . Już pisałam wczoraj w podobnym temacie że faceta zwłaszcza jedynaka trzeba trzymać jak najdalej od mamusi. I wiem to z własnego doświadczenia, zwłaszcza gdy ma się toksyczną matkę. A więc postaw mężowi warunek, albo razem tworzycie rodzinę albo on się wypisuje bo widocznie dla niego rodzina jest mamusią a ty i mała dodatkiem.

Gość Myszka1085
dokladnie wiec sie nie dam ale mala poprawka nie jest jedynakiem ma jeszcze jednego brata i 2 siostry ale jako pierwszy wyszedl za maz ale jak mam sie stawiac przeciwko ja mowie mu tak matka drugie a on nie wie co zrobic ale pstanowilam albo wynajmie mieszkanie dom co kolwieg ale zeby sie odciol od matki ale nie wiem czy cos to da mieszkalismy u mamu na okres jak chodzilam do szkoly to u mamy w domu robila co chciala mama cos jej kiedys powiedziala ale przyczepila sie do mnie!! I Jest coraz gorzej

Gość Asia czerw.
Długo byliście ze sobą przed ślubem? Nie jestem zwolenniczką brania ślubu tylko ze względu na ciążę. Młodzi ludzie biorą ślub bo wpadli a potem życie weryfikuje ich wybór. Ty jesteś młoda Twój mąż widać okropnie niedojrzały , nie dorósł do dorosłego życia.

Gość Myszka1085
nom malo tak z 2 lata gdzies...niestety ja musialam szybko dorosnac bo dom dziecko szkola... mama pomagala ale tez tata SP. byl chory i tez musiala przy nim byc tesciow nie pomagala bo jak zostawilam dziecko plakalo przez godz...az padlo ze zmeczenia taka jest...:(

Gość Asia czerw.
Gdyby twój facet był odpowiedzialny i dojrzały to nie dopuścił by do takiej sytuacji wogóle jaką jest teraz, postawił by się swojej matce. Pamiętam gdy załatwialiśmy ślub , znajomy masz ksiądz na rozmowach wiedząc że mój jest jedynakiem mówił mu że teraz nie mamusią , tylko żona. Twojego widać życie z żona i dzieckiem przerosło , wręcz zaskoczyło pewnie się tego nie spodziewał.

Gość Asia czerw.
Twoja teściowa po prostu widzi , że jesteś młoda i chciałaby Cię wychować po swojemu, ma Cię za gowniare i tyle. Twój facet wogóle nie powinien do takiej sytuacji dopuścić, gdyby chciał wynajął by kawalerkę nawet. Mówię Ci komfort psychiczny jest ważniejszy niż mieszkanie tak u kogoś. Ja byłam w trakcie budowy domu i wolałam wyprowadzić się z domu od niej i płacić tysiąc złotych za wynajem plus rachunki , ale komfort psychiczny jest najważniejszy. Z moja teściowa kłóciłam się okropnie. Mój mąż jest jedynakiem,ta baba była o niego po prostu zazdrosna. O to że teraz byłam ja nie ona. Nie miał kto przy niej latać już i jej usługiwac.

autorko,rozumiem Cię, też mam teściową wścibską, ale ja mam swoją taktykę, ona mówi ja robię swoje, mieszkamy u męża, dom jest na niego, mąż zawsze jest po mojej stronie, ja tutaj mieszkać nie muszę bo mam swój dom rodzinny, ale tutaj dom jest dużo większy, każdy ma swoją przestrzeń, swój kąt, trzeba w ten dom dużo włożyć, ale to będzie nasz wkład, tobię, co można radzić, jak się nie porozumiesz z teściową, to radziła bym sie wynieść i od jednej mamy i od drugiej i żyć na wlasny rachunek moze i będzie cieżko ale jak to się mówi ciasne ale własne, twój mąż to już nie jest dziecko i dorosnać trzeba i do bycia mężem i ojcem, ja też jest młoda, trzeba jakoś żyć, tzreba być szczęśliwym, tzreba dążyc do tego szczęścia, ale pamietaj nie za wszelką cenę dążyc do własnego szczęścia kosztem innych, tzreba kompromisu, musicie duuuuużo rozmawiać z mężem, poszukajcie wspólnejgo rozwiazania gdzie bedzie to pasowało tobie mężowi i teściowej, mi jak narazie to się udaje

to po co sobie za meza bralas ciote, co nie potrafi sie odciac od mamuni???

Gość Asia czerw.
Z ta ciota to prawda, jeżeli by teściowa zobaczyła że jemu zależy, a co najważniejsze on by potrafił się postawić jej i zawalczyc o Wasze dobro to by może było inaczej. A tak ona widzi że jest nadal dla niego najważniejsza i synus jej się nie postawi więc daje sobie prawo do pomiatania tobą. Każdy facet inny by bronił kobiety swojej. To tylko potwierdza fakt, że branie ślubu tylko z powodu ciąży jest najgorsza decyzja życiową.

Gość Asia czerw.
Z ta ciota to prawda, jeżeli by teściowa zobaczyła że jemu zależy, a co najważniejsze on by potrafił się postawić jej i zawalczyc o Wasze dobro to by może było inaczej. A tak ona widzi że jest nadal dla niego najważniejsza i synus jej się nie postawi więc daje sobie prawo do pomiatania tobą. Każdy facet inny by bronił kobiety swojej. To tylko potwierdza fakt, że branie ślubu tylko z powodu ciąży jest najgorsza decyzja życiową.

Gość Myszka1085
ja mu mowilam wynajac nie bo mu nie starczy itak dalej glupie wymowki chcialam isc zeby sama robic jak chce i kedy chce i miec spokoj a nie ciagle plakac nie wiem..boi sie ze jak sie oderwie od mamy i taty to sobie rady nie da bo cos to tata tatamto mam poprostu dosc!

Gość Myszka1085
moze i najgorsza ale chce sie stworzyc rodzine ale wiesz gdyby ona j=nie nastawiala go przeciwko mnie razem dogadalibysmy sie jest wszystko oka ona dzw kiedy przyjedziesz o ktorej bedziesz?? a moze zrobic ci kanapki?? albo pamietaj o lekach bo ja za ciebie pamietac nie bede.... no poprostu zal no bo on sie zgada a jak ja to slysze wpadam w szal bo nie umie nic bez mamy i taty...te problemy sie zaczely jak zaczelo mi to przeszkadzac bo jest to uciazliwe mama to mama tamto mama mowila ze tak a ja nie bo ja chce tak ale widac tewraz ze ja tylko dodatek

sorry ale ten facet to zwiedly fiutek a nie mezczyzna. ale skoro sobie takiego wybralas to teraz nie placz.

Gość Myszka1085
bardzo smieszne latwo sie mowi niewiesz ze problemy z tesciowa sie zaczynaja po slubie a przed to ja nic nie obchodzi ale trzeba przezyc zeby uwierzyc co za ludzie sa na swiecie...

Gość Myszka1085
a i nie bede sie obwiniac za to ze sie tak zmienil ze ja dla niego kiedys bylam wszystkim a teraz mame stawia na 1 miejscu...szkoda tylko ze nie widzi dziecka w tym...ze istnieja inni faceci ale nie bede szukac innych..

musisz z nim porozmawiać i postawić ultimatum, albo mama albo ty,jeżeli wybierze mamę to ty rozwiedź się z nim, niech płaci alimenty a ty sobie sama urządzaj życie, ale jeżeli wybierze ciebie to wyprowadzka i życie na własny rachunek,

Gość Myszka1085
nie raz stawialam taki warunek i jak grochem o sciane moze malo efektywnie...wiesz moja mama nam kibicuje..probuje nas godzic i tak dalej...widzi co sie dzieje ale spokojnie patrzy ale ile mozna patrzec jak swojemu dziecku dzieje sie krzywda....zobaczymy co wyniknie z tego ultimatum powiedzialam: albo wynajmujesz dom i idziemy tam. to jest wszystko ok albo ja tutaj zostaje..fakt napisal mi ze mam zostac u mamy...ale przyjdzie jeszcze...hm ale tym razem nie bedzie tak latwo powiem na swoje i daleko od twojej mamusi....ALBO DZIECKO I JA...albo mamusia koniec tej zabawy..

autorko, ty też musisz się oderwać od mamy, powiedz mu spokojnie, dobra koniec, jutro idziemy szukać mieszkania, czas żyć jak osobna rodzina, a do rodziców to na niedzielny obiad czy odwiedziny, ewentualnie jakaś pomoc, i tyle, jesteś silniejsza od męza więc bierz los w swoje ręce, jeszcze nie jest wszystko przegrane, ty od mamy i mąż od mamy i zobaczycie jak jest fajnie,

wiek ma dużo do życzenia, ale jakoś trzeba sobie radzić, ja też zaszłam w ciążę w młodym wieku, ale jakoś sobie radzimy a wcale nie mamy źle, tylko trzeba dobrej organizacji,