Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczekująca;)

Sposób na przyspieszenie porodu

Polecane posty

Gość oczekująca;)

Czesc ;) Jestem w 40 tc pierwszy termin z USG miałam na 19 listopada a drugi mam z OM na 24 listopada . Moja Pani doktor nastraszyla mnie że jesli nie urodze do soboty to w poniedzialek pojde do szpitala tam poleże tydzien i dpiero zaczną podawac mi oksytocyne. Co prawda mam tam jakies napinanie sie brzucha i szyjka otawrta jest na jeden palec ale poza tym nic sie nie dzieje a brzuch napina mi sie juz bardzo dlugo . Nie chce isc wczesniej do szpitala bo jak bede tam lezec to oszaleje i tak sie zastanawiam czy nie macie jakis sposobow na przyspieszenie ;p dzieki za odpowiedzi z gory ;)

Gość zau
Mając porównanie poród po oxy a samoistny nie polecam tego pierwszego. Co na przyspieszenie -ruch, seks do końca, stymulacja brodawek.

Gość natmik
seks. 10 minut po odeszły mi wody i do szpitala

Gość dokładnie !!!
herbata z malin masaż brodawek sex

Gość oczekująca;)
a ten poród po kroplówce jest bardziej bolesny? Pytam bo to moja pierwsza ciąża i w razie byłaby taka potrzeba warto wiedziec

Gość kaftanik niebieski
poczekaj z pare dni/ sama urodzisz jak przyjdzie na to czas

Gość oczekująca;)
no własnie chcialabym aby akcja rozwinela sie sama ale jak mnie dwa dni po terminie chce wsadzic do szpitala to juz nic sama nie bede mogla zrobic i bede zdana na lekarzy a chcialabym uniknac wywolywania porodu skoro jest on gorszy niz samoistny

Gość natmik
po kroplówce nie są bardziej bolesne, ale są częstsze i szybciej sie rozwiera szyjka.

Gość oczekująca;)
acha no to w taki razie dziekuje ;) bede probowac chociaż co do seksu uprawiam go przynajmniej raz dziennie i nic sie nie dzieje ale moze te inne porady mi pomogą dzieki w kazdym razie ;p

seks :) sprzatalam, mylam okna, biegalam (o ile bieganiem te moje podrygi nazwac mozna bylo) za synem, masowalam brodawki, brzuch, spacery, wlazenie po schodach i nic. jeden fajny upojny wieczor z mezem i jak o 24 zasnelam tak o 2 skurcze mnie obudzily i po 21 godinach pojawil sie synek :) czekanie w szpitalu na porod jest masakryczne, przy 1 tak mialam, i nie polecam. lepiej w domu sie pomeczyc :P

To zależy od kobiety i dziecka. Moja szwagierka rodziła 24 godziny na kroplówce. W końcu skończyło się na vacum i wyciskaniu malucha przez położne. Mały miał zwichnięty bark. Po prostu nie chciał jeszcze wyjść. Po mimo regularnych skurczy rozwarcie nie postępowało prawie w ogóle.

Gość zau
U mnie samo rozwieranie po oxy nie było problemem -raczej bardzo ciężkie i mało efektywne było samo parcie -za chiny nie szło do przodu. dopiero przy drugim porodzie poznałam co to są prawdziwe skurcze parte.

Gość oczekująca;)
ja juz nie moge sie doczekac i codziennie mysle ze moze to juz dzis wiec moze mam jakas psychiczna blokade i dlatego nic nie zaczyna sie dziac mialam dwie kolezanki ktore mialy teraz terminy na listopad i urodzily conajmniej tydzien przed terminem a ja ciagle chodze to juz jest dobijajace w tym momencie nawet wstanie z lozka to dla mnie ogromny problem

Gość oczekująca;)
a jeszcze sobie mysle ze skoro to rozwarcie juz jakies jest tzn w zeszly czwartek bylam to bylo na opuszek a teraz w poniedzialek na palec to moze cos sie tam dzieje no ale skurczy nie ma...

Gość chrzesttttt
oksytocyny nie polecam.slyszalam na wlasne uszy.mi zrobili cesarke...

NATMIK - to nie prawda Po kroplowce wcale szyjka nie rozwiera sie szybciej . Ja dostałam kroplówkę 5 dni po terminie i wcale akcja porodowa sie nie ruszyla. kolejna 9 dni po terminie i tez szlo bardzo powoli. Samoistnie bez kroplowki mialam rozwarcie na 7 palcow a po kroplowce stanelo w miejscu meczylam sie 9 h zanim urodzilam i bol byl potworny. Poza tym wielo osob powiedzialo mi ze wywolywany boli bardziej