Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siewca wiatru

Co dziś gotujecie na obiad?

Polecane posty

Gość tttttttttttttttt
co to ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie lubię gotować ale muszę
Ja mam ziemniaki i bigos. Co to duszaki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość singielka800
a co na kolację ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojjjjjjjj
Nic, przed chwila dopiero co zjadlam sniadanie, moze dopiero wieczorem zrobie sobie cos na kolacje. Co to sa duszaki??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie wiecie co to jest?? :) Takie ziemniaki duszone w garnku z innymi warzywami i wędliną lub kawałeczkami mięska :) Super są ze śmietaną np :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie lubię gotować ale muszę
Daj przepis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojjjjjjjj
kociolek znam, moj facet pochodzi z dolnego slaska i dam jest to znane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zdenerwowana26
spaghetti

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzis zupa
z buraczkow...nie czysty barszcz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ziemniaki(około kg) kilka marchewek(tak z 4-5 nie za dużych) 4 buraki czerwone,wędlina,którą macie w lodówce(najlepszy jest boczek i kiełbasa).Można też dać np kilka kawałków karkówki(podsmażonej wcześniej).2 spore cebule.Można też dać inne warzywa,które się lubi np brokuł itd.Ziemniaki trzeba obrać,pokroić w plastry niezbyt grube i niezbyt cienkie( tak z pół cm każdy) marchew i buraka w cienkie plastry boczek,kiełbasę dość grubo.Mięso jeśli macie w kostkę i podsmażyć najpierw na patelni.Potem-dość spory gar:na dno kilka płatków smalcu,2-3 liście z kapusty(umyć je najpierw,będą chronić gar przed przypaleniem i fajny smak będzie).Na to gruba warstwa ziemniaków(posolić i popierzyć wierzch),potem w środek wymieszane warzywa(czyli te marchewki,buraki i co tam macie) i mięso-opcjonalnie wędlina.Na górę znów się układa ziemniaki,soli i pieprzy.Na to znów ze 2 liście kapusty,pokrywka i np ciężki kamień.Na gazie dusić jakieś 40 mkin na wolnym ogniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A cebulę w pióra(zapomniałam niej).Nie podsmaża się jej tylko miesza z tymi warzywami taką surową.Przynajmniej u mnie w domu tak się to robi.Ja lubię czasem dodać jakieś inne warzywa typu brokuł np właśnie,ale generalnie najprostszy przepis zawiera w sobie marchew,buraki,ziemniaki,cebulę i liście z kapusty.Niektórzy dają też pietruszkę i seler-ja nie lubię.Jak się uduszą ja jem z kleksem kwaśniej śmietany 18%.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×