Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmelove

Co mi jest ? :(

Polecane posty

Gość Karmelove

Od jakiegoś tygodnia mam ciągle mdłości,obłożony biały język ,suchość w gardle i czuję taką kluchę cały czas,bardzo się pocę,ciągle mi się odbija i nie mam apetytu ,nawet na słodycze ,które uwielbiam.Jem jak ptaszek bo mi "rośnie" w buzi,po zjedzeniu znowu to uczucie jakbym miała zaraz z wymiotować i dziwne odgłosy z żołądka.W ciąży nie jestem robiłam dziś test.

Gość mrrrrrr3241
może grzybica jamy ustnej albo coś w tym rodzaju lepiej idż do lekarza

Gość mam fetysz
wrzody, refluks

Gość lopae
za dużo nasienia łykasz :classic_cool:

Gość marta__1981
Wszystkie objawy wskazują na grzybicę.

Gość Karmelove
o kurcze :( zrobię jutro ten test.A skąd to dziadostwo mi się wzięło?

ciąża to akurat ostatnia rzecz ktora mi na mysl by przyszla na Twoim miejscu :O... Moja znajoma miała reflux zolądkowy i miala identyczne objawy. Jak chcesz sie dowiedzieć co Ci jest to idz do lekarza, kogos kto Ci postawi diagnoze a nie siedzisz na forum i pytasz po ludziach.

Gość Karmelove
Pójdę do lekarza.Chciałam wiedzieć wstępnie co to może być.

Gość Do Karmelove
Przede wszystkim: morfologia z rozmazem komputerowym OB CRP transaminazy wątrobowe Wszystko oczywiście z krwi robisz. Do tego zrób wymaz z gardła. A póki co łykaj przed 2-3 dni Nospę oraz espumisan. Nie wykluczone że masz pasożyty.Dają one właśnie podobne objawy. Zawsze jak coś dzieje się z organizmem to należy na początek zrobić podstawowe badania, po to aby ewentualnie podjąć kolejne kroki. Jeżeli masz kota w domu to poczytaj o toksokarozie i toksoplazmozie. Pewnie będziesz musiała zrobić badania na obecność przeciwciał. Możesz też mieć glistę ludzką. Możesz mieć też zgagę oraz problemy z żołądkiem. Kup też sobie Ranigast. Bardzo dobrym lekiem na problemy o których piszesz jest lek HELICID. Ale na receptę. Proponuję też USG jamy brzusznej.

Gość Karmelove
Dziękuję za poradę🌻

Gość porannarosaaa
o matko "do karmelove" ale autorce wykład palnąłeś/ęłaś... Badanie krwi może i owszem ale USG jamy brzusznej od razu? Ja miałam podczas anginy dodatkowo nalot grzybiczny na gardle i dostałam tylko Nystatyne w kroplach do połykania i przeszło. To nie jest schorzenie dla którego trzeba aż tyle badan robic... Biały język może być też objawem odwodnienia...

Gość porannarosaaa
a po co autorka No-spe i espumisan miała by brac? skoro nie pisze nic o bólach brzucha, tylko o mdłościach a to chyba róznica... Owszem, mdłości moga byc objawem np, jakichś chorób wątroby lub dróg żółciowych ale skoro brzuch ją nie boli to No-spa na mdłosci nie pomoże...