Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cjdsz.

allegro-jak postąpić?

Polecane posty

Gość cjdsz.

słuchajcie sprzedałem kilka rzeczy na allegro zawsze ludzie płacą za towar najpóźniej na drugi dzień. Mam ustawione wysyłanie wiadomości do kupujących po zakończeniu aukcji z informacją,że na wpłatę czekam 3 dni, jeśli ma się termin wpłaty przedłużyć to żeby napisali. Sprzedałem 4 dni temu przedmiot ale wpłaty nie mam do dnia dzisiejszego, kupujący się nie odzywa.Wysłałem wczoraj maila czy ma zamiar to kupić póki co nie mam odpowiedzi- jak nie odpisze i nie zapłaci to co zrobić?

Gość gnojek ale taki prawdziwy
proste, zgłaszasz o zwrot prowizji, tworzysz nowy spór, i czekasz jeszcze pare dni, jak zwrócą Ci prowizję, jemu dadzą ostrzeżenie, a Ty mu potem wystaw negatywa

Gość cjdsz.
czyli to ze napisałem ze na płate czekam 3 dni to jest legalne? bo czytałem na allegro ze 7 dni trzeba czekać. zaczynam przygode z allegro jeszcze sie nie znam na tym-dzięki za pomoc

Gość Mario Bolucci
PRzeczytaj regulamin Allegro. Jeśli w nim jest napisane, że wg allegro na wplate max 7 dni trzeba czekac to czekaj tyle. Jesli nie zaplaci to podeprzyj sie regulaminem.

Gość cjdsz.
no przeczytałem tam pisze ze do 7 dni kontakt trzeba nawiązać wiec nawiązałem a ze sie nie odzywa to nie moja wina dzieki za pomoc

Gość sssssssalll
ma czas do 7 dni, nie wazne ze napisales ze na wplate czekasz do 3 dni,

Gość tp prawdaaaaa
kupujący ma całe siedem dni na dokonanie wpłaty! to co napisałeś, że czekasz na wpłatę do trzech jest śmieszne:P

Gość OlgaZ
kontakt to mozesz sobie dopiero nawiazywac na 8 dzien jak ci nie zaplaci

Ja czekam zazwyczaj do 10 dni, potem przypomnienie (90% wpłaca) i ewentualnie zwrot prowizji.

Gość korekta korekta korekta
Weź się nie ośmieszaj tymi 3 dniami na wpłatę. Korzystasz z Allegro i obowiązuje cię ich regulamin. A wg. niego jest 7 dni na KONTAKT. Jeśli już chcesz ustalać jakieś własne procedury, opisz je na stronie aukcji. Wtedy kupujący ma możliwość decyzji, czy chce wpłacać w ciągu 3 dni. A nie informujesz po fakcie. Ode mnie zarobiłbyś negatywa za takie podejście.