Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakrozpoznaczetojuzto

jak rozpoznac ze powinnam jechac do szpitala?

Polecane posty

witam. dzis weszlam w 39tc, 4 grudnia mam miec CC planowane, tydzien temu wyszlam ze szpitala z powodu skurczy i twardego brzucha, jednakze skurcze (albo i nie?) znow sie pojawiaja i to dosyc silne ze bola :( nie wiem jednak jak rozpoznac czy jechac do szpitala czy nie ? dodam ze w nd tez je mialam ale minely po 50 min... boje sie bo to moja pierwsza ciaza na dodatek mam miec ciecie i nie chce by bylo za pozno, aczkolwiek nie chce tez robic poplochu...

Gość Aszikagtil
Weź ciepła kapiel. Spróbuj się zrelaksować. Jak nie przejdą a bardziej się nasilą jedź do szpitala.

Gość nic sie nie dzieje
raczej to sa tzw skurcze przepowiadające,zacznie się jak zobaczysz śluż wymieszny z krwią

Gość nxnxnxn
Ja mialam sluz z krwia i 1,5 tygodnia i nic

mialam rano przy podcieraniu troche sluzu brazowego - to chyba ten czop ?

"zacznie się jak zobaczysz śluż wymieszny z krwią" gówno prawda. u mnie nie było ani żadnego śluzu ani odejścia wód. Zaczęło się skurczami. Takimi jak na okres. Pierwszych skurczy dostałam o 16, niespełna dziesięć godzin później urodziłam.

Gość nxnxnxn
Kurcze a ja nawet na okres nie mialam.zadnych skurczy,nie wiem jak poznam ze.to juz

Gość mlodamamaa
ja dwa razy jezdzilam do szpitala ze skurczami, pierwszy raz zostawili mnie w szpitalu na 3 dni a drugi raz do samego porodu czyli okolo tygodnia, w nocy dostalam skurcze a rano wody mi odeszly no i po 4 godzinach urodzilam

Nie wiem jak opisać te skurcze miesiączkowe. Jak będziesz w dole brzucha, w okolicach jajników czuła bóle, na początku lekkie (nieprzeszkadzające jeszcze, niedokuczliwe, że możesz sobie oglądać tv, a tam w dole coś kuje, ale jest okej) w kilkunastominutowych odstępach, które z każdym kolejnym bólem będą silniejsze i częstsze (takie już naprawdę nieprzyjemne, że musisz przystanąć, skulić się, zacisnąć zęby), aż w końcu będą regularne co 5 lub 4 minuty to wtedy będzie to. Przynajmniej u mnie tak to wyglądało :)

Gość mlodamamaa
moje skurcze byly silne az sie zwijalam z bolu.

Gość żyrafa155
cholera,ja mam stresa bo jutro zaczyna mi się 38 tydzien a dopiero na wizycie 28-go lekarz ustali mi termin i tez sie boje ze sie zacznie a mam miec cc...wogole uwazam ze lekarze powinni wczesniej ustalac te terminy a nie na sam koniec,przeciez wiadomo,że juz w tym czasie to mozna w kazdej chwili urodzic To tez jest moja pierwsza ciaza i dzisiaj rano jak spalam to mialam jakby dwa w duzych odstepach czasu skurcze,takie w dole brzucha promieniujace od krzyza i mysle,ze to mogly byc przepowiadajace.. Czy takie bolesne skurcze przepowiadajace moga sie pojawiac przez nastepne dwa tygodnie czy oznaczaja ze porod nastapi duzo szybciej???

To ja takie silne miałam już w szpitalu. Ani siedzieć, ani leżeć, ani stać, ani chodzić... Te co opisałam to te, po których poznałam, że trzeba jechać do szpitala.