Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonim???

pytanie do znających prawo

Polecane posty

Gość pseudonim???

jeżeli ktoś ma wyrok w zawieszeniu za coś, a popełni zupełnie inne przestępstwo, to sie odwiesi czy nie??? Dziękuję za odpowiedź:)

Gość Pójdzie siedzieć
za obie sprawy

Gość ludź znający prawo
odwiesi się, dostanie to co w zawiasach plus jeszcze za to, co nawywijał mając wyrok w zawieszeniu

Gość ddssv fg gdg gf gf gfd fd
jesli z innego paragrafu too nie

Gość xxxxxxxxvvvvvvvvvvvv
słuchaj bo nie powturze!!!!!!! jesli to jest karalne kodeksem karnym z tego samego paragrafu, to jestes recydywa, i odwieszaja ci wyrok!!!!! i idziesz siedziec, jesli to zupełnie inny artykół, takze nie masz co sie martwic,dostaneisz kolejne zawiasy

Mając na koncie wyrok w zawiasach, przez ten okreslony czas NIE MASZ PRAWA wdac sie w konflikt z prawem i miec z nim na bakier ,nie wazne ,czy to kradziez, czy wandalka, czy pobicie Musisz przez ten okres miec czyste konto i nie wchodzic w konflikt z prawem bo jak nie ,to kibeel czeka jak nic

Gość Znudzonaaaaaaaaaaa
Aby się odwiesiło musi być ten sam paragraf

jak sie nie myle to w tym przypadku jest ten sam, temat kilkakrotnie przewijal sie...

Gość pseudonim???
proponuję uzgodnić stanowiska, bo dajecie mi sprzeczne odpowiedzi:) Na ten temat pytam po raz pierwszy, nie miałam topa.

Ja miałam mieć zawiasy, wybrałam prace społeczną. Prokurator poinformował mnie że zawiasy odwiesza tylko przestępstwo z tego samego paragrafu. Tak więc darujcie sobie komentarze ze nic nie mozna zrobić. Jak masz zawiasy za narkotyki, a popełnisz morderstwo, to jesteś karany za morderstwo, narkotyków nie bierze się pod uwagę. To tak na chłopski rozum.

Gość Poszukaj forum prawnego
A ja miałem zawiasy za pobicie i potem rozbiłem auto ojca, wpadłem w poślizg na błocie i prokurator się za mnie wziął za zniszczenie cudzego mienia(sic!) bo miałem zawiasy. Ojciec napisał pismo że auto jest moje tylko kupione na jego nazwisko bo ja właśnie byłem w woju i odpuścił.

Gość pseudonim???
ja nie jestem karana, tylko tak się z mężem przy piwie zgadałam i tutaj szukam potwierdzenia swojej racji o tym, że musi być z tego samego paragrafu:)

poszukaj - to miales zawiasy za pobicie a kwestia rozwalenia cudzego auta to zupełnie co innego. Jeśli byłeś za to karany ( wnioskuje ze na pismo ojca nie byles) to nie dlatego ze miales wczesniej zawiasy, bo gdyby Ci je odwiesili to bys posiedl siedziec. Prokuratura lubi się czepiać. Mnie chcieli wymeldować z domu rodzinnego, tylko dlatego że wynajmowałam mieszkanie w innym mieście. Kroki prokuratury zaleza nie tylko od przepisow, ale tez od ludzi.

Gość no to teraz zgodnie z prawem
koledzy koleżanki wszystkowiedzący...nie ma tu żadnej dobrej odpowiedzi.... jeżeli byłeś karany za przestępstwo przeciwko mieniu i popełniłes teraz przestępstwo p-ko mieniu to mogą Ci odwiesić jeżeli przeciwko zdrowiu i życiu i teraz to samo -patrz jak wyżej...tu nie chodzi o ten sam paragraf tylko o rodzaj przestępstwa A recydywa Kochani to jest wtedy gdy popełniłes przestępstwo w okresie 5 lat po odsiedzeniu przynajmniej 6 m-cy będąc skazanym za umyślnie przestępstwo podobne... przestępstwo podobne to to co napisałam wyżej jeśli ktoś nie siedział to nie ma recydywy i nie kłóćcie się ze mną tylko poczytajcie kodeks karny i kodeks postępowania karnego i wszystko będziecie wiedzieli