Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja dietka .....

dieta proteinowa

Polecane posty

Gość moja dietka .....

czytalam ze jest najlepsza wiec od jutra zaczynam inny styl odzywiania oto lista produktow ktore mozna spozywac.Nie jest to dieta dukana tylko dieta na ktorej sa sportowcy traci sie szybko tluszcz i buduje miesnie. Jajka Szpinak jogurt Kefir Kurczak bez skory Tunczyk w sosie wlasnym Mintaj Łosoś Fasola biała sucha Makrela Soczewica Mleko sojowe Ser twarogowy chude wedliny Groch Indyk bez skory Kabanosy drobiowe Watrobka Drobiowa Zielone warzywa orzechy jako dodatek do salaty miesa itp + czosnek pomidor fasolka zielona ogorek salata rzodkiewki marchewki. Ziola do smaku. z tego komponujemy sniadania obiad i kolacje. jutro robie watrobke drobiowa na obiad na snadanie dwa jajka na szpinaku kolacja salatka z pol piersi kurczaka.

Gość moja dietka .....
jak znacie inne jeszcze wysoko bialkowe produkty to napiszcie

Gość deliara
liczysz kalorie? ile posilkow sie je na tej dieice? i zero chleba?????

Gość wiwerkaja22
ale to przeciez musi cwiczyc do tego sportowcy tez jedza wegle co za bzdura

Gość moja dietka .....
Tak zero pieczywa dla mnie to nie problem bo i tak nigdy nie jem . Wiele osób zastanawia się na czym polega dieta białkowa i czy warto ją zastosować. Powodem tego jest to że od kilku lat bardzo głośno jest na jej temat. Prawie codziennie słyszymy w telewizji lub w magazynach jak szybko możemy schudnąć dzięki tej diecie. W dodatku do tego wiele znanych osób zastosowało lub stosuje tą dietę z bardzo dobrymi rezultatami. To przyczynia się do tego że dieta białkowa jest stosowana przez coraz to więcej Polaków i jej popularność wzrasta z roku na rok. Pytań jest wiele lecz najważniejszym jest to czy ta dieta proteinowa działa i jest zdrowa? Aby odpowiedzieć na to pytanie ważne jest aby wiedzieć kilka podstawowych rzeczy. Na Czym Polega Dieta Białkowa? Dieta ta polega na spożywaniu wysokiej ilości pokarmu bogatego w białko lub inaczej mówiąc w proteiny. Dzieli się ona na kilka faz podczas których eliminuje się poszczególne grupy pokarmu takie jak owoce i węglowodany. Dzięki wysokiej ilości białka które spożywamy tracimy na wadze oraz tłuszczu zgromadzonego w naszym organizmie. W dodatku do tego dzięki wysokiej ilości białka zmniejsza się nasz głód. To nie oznacza że będziemy mieli mniej energii. Jest wręcz przeciwnie. Jeśli uprawiasz aktywny styl życia i zakwasy stoją ci na drodze lub brak energii, spożywanie wysokiej ilości białka to wszystko czego potrzebujesz. Jedną z zalet tej diety jest to że rezultaty są widoczne w bardzo krótkim czasie. Wiele osób jest w stanie zrzucić kilka kilogramów w pierwszym tygodniu stosowania tej diety. W dodatku do tego to co tracimy na wadzie to nie tylko same kilogramy ale i tłuszcz. Dlatego więc dieta ta przyczynia się do szczupłej sylwetki i zdrowia. Czy Ta Dieta Jest Dla Ciebie? Dieta ta jest dla wszystkich osób którym jest bardzo ciężko zrzucić zbędne kilogramy. Nie ważne ile masz lat lub w jakiej jesteś formie, wystarczy chęć i samozaparcie podczas stosowania tej diety aby osiągnąć swój cel. Pamiętaj że produkty białkowe są podstawą tego typu diety, aczkolwiek nie wszystkie pokarmy bogate w białko są dozwolone. Dlatego więc warto wiedzieć co jest dozwolone a co nie aby osiągnąć najlepsze rezultaty. Dieta białkowa a odchudzanie... Dieta proteinowa jest jedną z najpopularniejszych sposobów na to aby doprowadzić swoją wagę do równowagi. Badania naukowe wskazują że dieta bogata w białko wspomaga utratę tłuszczu oraz dodaje energii. Profesjonalni sportowcy od lat zażywają wysokie ilości białka aby wspomóc budowę mięśni jak i zapobiec zakwasom spowodowanym intensywnymi treningami. Pytań jest jednak wiele. Czy produkty białkowe mogą ci pomóc w odchudzaniu? Jeśli tak to które produkty są bogate w proteiny? To kilka z najczęściej zadawanych pytań na które warto odpowiedzieć. Czy Produkty Białkowe Pomagają W Odchudzaniu? Badanie naukowe opublikowane w American Journal of Clinical Nutrition zbadało że osoby które podwyższyły zażywanie protein do 30% całkowitej wartości pokarmowej miało więcej energii, schudło oraz odczuwało mniejszy głód. Inne badanie naukowe doszły do wniosku że dieta bogata w białko wraz z ruchem fizycznym wspomaga utratę tłuszczu jak i wagi. Większość naukowych badań dochodzi do tego samego wniosku. Pokarm bogaty w białko pomaga w odchudzaniu. Co najważniejsze, efekty są widoczne w krótkim czasie. Źródła Białka Jeśli zastanawiasz się jak szybko schudnąć to proponuje spożywać produkty bogate w białko oraz przestrzegać aktywnego trybu życia. Dobra dieta oraz ruch fizyczny jest podstawą nie tylko do optymalnej wagi ale też dobrego zdrowia. Wraz ze zdrową dietą przyjdzie dobre samopoczucie jak i dużo energii aby robić to co się kocho. Tak więc warto się zainteresować gdzie można znaleźć źródła bogate w proteiny. Oto niektóre produkty białkowe które mają wysoką zawartość protein oraz które warto włączyć we własną dietę: tofu soczewica masło orzechowe mięso i ryba ser fasola orzechy jajka jogurt mleko sojowe To tylko niektóre produkty które są bogate w białko i które są częścią tej diety. Popularność tej metody jest dużo większa niż na przykład jeśli chodzi o dietę węglowodanową. Wiąże się z tym kilka powodów. Jednym z nich jest jej efektywność oraz szybkość widocznych rezultatów. Większość osób szuka metody która pomoże im schudnąć w krótkim czasie oraz nie przyniesie efektu jojo. Dlatego więc tego typu dieta jest najlepszym rozwiązaniem dla większości osób. Jadłospis na diecie białkowej Najważniejszym aspektem każdej diety jest jej jadłospis. Jeśli nie przestrzegasz go, to będzie ci ciężko osiągnąć jakiekolwiek rezultaty. W najlepszym wypadku rezultaty będą widoczne ale po bardzo długim czasie. To coś czego na pewno nie chcemy gdyż nikt z nas nie lubi czekać na owoce swojej pracy. Podstawą diety białkowej jest lista produktów które można spożywać oraz tych które są zakazane. Wielu osobom jest bardzo ciężko przystosować się do tego typu reżimu z wielu powodów. Na ogół przyzwyczajeni jesteśmy do śniadania złożonego z płatków kukurydzianych i mleka oraz obiadu który składa się makaronu i spaghetti. Na szczęście jest wiele smacznych alternatyw które są bogate w białko. Dieta Białkowa A Śniadanie Tego typu dieta wysokobiałkowa podczas śniadania powinna zawierać jak największą ilość protein. Zacznij od jajek przygotowanych w różny sposób czyli na miękko, sadzone, lub w formie jajecznicy. Dodaj do tego trochę szpinaku oraz fasolki które są produktami wysokimi w białko. Dieta Białkowa A Obiad Jeśli chodzi o obiad to sugeruje zacząć od zupy warzywnej lub grochówki. Potem warto zjeść sałatkę bogatą w zielone warzywa. Do tego można dodać trochę orzechów lub pierś kurczaka. Unikaj jakichkolwiek kanapek czyli wszystkiego związanego z chlebem. Jeśli naprawdę nie masz wyjścia to przynajmniej nie jedz białego chleba lub innych białych węglowodanów. Dieta Proteinowa A Kolacja Kolacja powinna składać się drobiu lub ryb. To powinno być główną podstawą twojej kolacji. Do tego warto dodać trochę warzyw aby wzbogacić swoją potrawę. Dla smaku możesz dodać trochę żółtego sera nisko-tłuszczowego lub feta. Oliwa z oliwek także nie zaszkodzi. Sugerowałbym extra virgin olive oil. Podczas wszystkich potraw należy pić wodę. Jeśli chcesz to możesz dodać do wody odrobinę cytryny dla smaku. Pamiętaj aby unikać napojów wysokokalorycznych takich jak napoje gazowane i soki bogate w cukier. Można powiedzieć że tego typu dieta jest podobna do diety Dukana lecz różni się w wielu aspektach. Tak więc warto zapoznać się z jadłospisem przed wyegzekwowaniem tego typu diety.

Gość moja dietka .....
ja cwicze godzine 4 razy w tygodniu.

Gość moja dietka .....
Jest w tej diecie troche weglowodanow mi idealnie pasuje bo ja i tak nie lubie lazycz miesa z makaronem/ziemniakami np ..wole zjesc z surowka czy buraczkami/marchewka,Poza tym dieta jest prosta w przygotowaniu.A mi to odpowiada bo nie lubie dlugo siedziec w kuchni,Dzisiaj lece kupic wszystkie skladniki,zamroze mieso i rozpisze sobie jadlospis na caly tydzien.

Gość dorocia 22:)
ja bym sie dołaczyła z checia ale nie wiem czy poradze sobie z menu zawsze cos zle mi wychodzi i wtedy lipa z diety

Gość moja dietka .....
kup wszystko a miesko i rybe zamroz w malych porcjach tak bedzie ci latwiej przygotowac posilki.Menu to jest bardzo proste. np na sniadanei kubeczek jogurtu naturalnego+ plaster szynki zawijany z twarogiem i szpinakie, lub dwa jajka na szynce/szpinku. albo salatka z tunczyka. lub olmet z jajek. itp kombinacji jest mnostwo uwierz mi da sie zyc bez chleba dla mnie to zapychacz dlatego nigdy i tak nie jem.

a kolacja obiad/ co na przekaske i liczysz kalorie? ile posilkow na dzien jest?

Gość moja dietka .....
jutro robie na obiad fasolke po bretonsku z chuda szynka i wrzuce tez troszke drobiowego kabanosa.bedzie na dwa dni a nawet trzy dni.;)zrobie wiekszy gar bo na weekend to juz calkiem w kuchni nie lubie siedziec.

jogurt owocowy odpada? np kogobelle , pytam bo nie chce popelnaic bledow i platki , jakies musli z mlekiem tez/ otreby tez?

jeszcze raz a warzywa wszystkie mozna? i owoce tez? a co z cebula, czosnkiem chrzanem mozna?/ jak sie tego doweim to ide zaraz na zakupy i jutro zaczynam

Gość moja dietka .....
Nie licze kalorii ale mysle ze mieszcze sie w granicy 1000-1500 dziennie. ja robie 3 posilki dziennie.Na przekaske np kabanosik czy salatka.Ja ogolnie przekasek tez nie jadam ale jak bede miala ochote na cos slodkiego to sobie zjem.Raz na jakis czas nie zaszkodzi.Najwazniejsze zeby nie jesc potraw macznych ,miesa w panierce lub duszonych w tlustym sosie,pieczywa.A co do owocow to jem tylko grepfruty i jablka,jablka najczesciej uzywam jako dodatek do salatek. A na obiad to np porcja ryby/miesa z warzywami ,zupa grochowa/fasolowa. ryba po grecku.sledzik z jajkiem,kurczak z rozna lub pieczony(bez skory),po prostu bierzesz te skladniki ktore sa dozwolone i cos tam zawsze sie z nich wymysli.

rozumiem , dziekuje a co ztym jogurtem owocowym np jogobella light

Gość moja dietka .....
Tak warzywa mozna wszystkie ale najlpiej wybieraj te zielone bo maja najwiecej bialka.Chrzan,czosnek,cebulka tez mozna.Jogurt owocowy odpada niestety bo ma duza zawartosc cukru.Musli tez bo to juz weglowodany.Otreby nie wiem,chyba maja troche bialka wiec mysle ze kilka lyzek do jogurtu mozna wrzucic.Na dicie dukana nie mozna chyba jesc warzyw wiec dlatego wybralam ta diete bialkowa bo ja lubie warzywa.

byłam na dukanie juz i na wielu innych dietach na dukanie je sie warzywa w dni pw na 2 fazie

na dukanie mozna w 2 fazie juz te owocowe jogurty ale bez cukru - light 2 dziennie

Gość moja dietka .....
to znalazlam w necie bardzo lubie soczewice wiec zupke tez zroobie ale dopiero na poniedzialek.(na dwa dni) Składniki na zupę z soczewicy: 2 kostki bulionu warzywnego, 1 szklanka czerwonej soczewicy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, curry, papryka słodka, sól, pieprz. Do 1,5 litra gotującej się wody wrzucamy 2 kostki warzywne. Do gotowego wywaru z warzyw wrzucamy szklankę czerwonej soczewicy. Przyprawiamy curry (ok. 2 łyżek), papryką słodką, solą i pieprzem. W międzyczasie kroimy cebulę na małe części i razem ze zmiażdżonym czosnkiem smażymy na patelni. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy ją do gotującej się zupy curry z soczewicą. Zupę curry z soczewicy gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem jeszcze ok. 20-25 minut. Podajemy ciepłą. http://zwegowani.pl/zupa-z-soczewicy/

chleb mozna sobie upiec i jesc od 1 fazy

Gość deliara
hejka ile trwa ta dieta ma jakis okreslony czas

Gość moja dietka .....
Na tej diecie chodzi o to zeby glowne skladniki byly wysokobialkowe.Jak zjesz troche truskawek czy malin to sie nic nie stanie.Ale lepiej dodaj je do kefiru lub jogurtu naturalnego bo te sklepowe to maja duzo cukru!! i wcale nie sa zdrowe.

nie wiem ile ,moze tyle az sie schudnie do wymarzonej wagi ale nie wiem dokladnie

te light sa na słodzikach

Gość moja dietka .....
Na pewno do swiat bo pierogi czy rybe w panierce musze zjesc;) ale po swietach znowu wroce na moj styl odzywiania.

Gość moja dietka .....
produkty light to juz calkiem sa do du...;) radze ich unikac

czyli ta dieta jest podobna do south beach do 1 fazy tez na niej bny łam

Gość moja dietka .....
ide teraz troche pocwiczyc - i na zakupy.Dzis na obiad watrobka z cebulka i jablkiem dotego porcja buraczkow i ogorek kiszony.

smazcnego:)