Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegropytanie

krótkie pytanie o allegro

Polecane posty

Gość allegropytanie

jesli pisze że czas realizacji wysylki to jeden dzien to czy tak własnie jest? Bo pytałam kumpla i mówi ze to ok 2 dni jak gtak pisze. Dlatego pytam wiekszej liczby osób ;) dzioeki z góry za odpowiedzi;)

Gość to znaczy, że w przeciągu
1 dnia przesyłka zostanie wysłana, a kiedy dotrze to juz inna sprawa

Gość allegropytanie
kurierska pobraniowa to jest...to tak samo?

Gość Perw mobilna
Oznacza to, że sprzedający deklaruje, że wyśle przedmiot od razu po zakupie, a kurier dostarczy to w ciągu jednego dnia. Jeśli zamówisz teraz to na jutro powinno być, ale jeśli kupisz później to będzie dopiero w poniedziałek. Przeczytaj na stronie "o mnie", może będzie informacja, o której wysyłają paczki.

Gość allegropytanie
ok czyli jesli zamówiłam wczoraj ok 22:00 to dziś powinien dojsc juz ;)

Gość Perw mobilna
Dzisiaj na pewno nie. Jutro tak.

Ja ostatnio czekałam tydzień na przesyłkę kurierską pobraniową, w sierpniu czekałam 4 tygodnie na paczkę pocztową (zamówienie opłacone w dniu zamówienia), albo w ogóle nie doczekałam się na paczkę i ledwo dostałam kasę z powrtoem, z wielkim bólem gość oddał, ale zwykle paczki wysyłają od razu po zaksięgowaniu kasy.

Gość allegropytanie
yhym... jeszcze moze ktos sie wypowie...

Jeśli o 22 zrobiłaś zamówienie i od razu zapłaciłaś to można przypuszczać, że do godz. 12 zostanie zaksięgowana kasa. Jeśli tak powinni, ale nie muszą wysłać Ci info, że pieniądze dotarły i wysyłają towar. Czyli wysyłka jest w ciągu 24h od złożenia zamówienia. Jeśli paczka idzie kurierem to dostaniesz na następny dzień, ale jeśli pocztą to może chwilę potrwać.

To zna czy że w ciągu jednego dnia od zapłacenia za zamówioną rzecz sprzedający ją wysyła, a nie broń boże czas w którym kupujący ma ja w domu. Nie wiem skąd w ogóle ludziom przychodzi coś takiego do głowy :o tak samo jak kiedyś sprzedałam komuś książkę z oznaczoną przesyłką listem pocztowym priorytetowym i osoba na drugi dzień po zakupie pisała z pretensjami że jeszcze nie ma przesyłki :D Do tego kupujący mieszka na wsi, gdzie wiadomo że żaden priorytet nie dojdzie na drugi dzień :p ludzie nie myślą :o :p

Gość allegropytanie
przesyłka jest kurierem i zaplata dopiero przy odbiorze...i ludzie mysla bo i na wsiach dostaja na 2 dzień... do "z kokardą"