Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrttrtyty

Czemu w tych pracach na produkcji jest taka rotacja?

Polecane posty

Gość rrttrtyty

jednych zwalniają a szukają nowych ciągle te agencje np. manpower, o co tam chodzi? nie mogą zatrudnić jednej osoby na 20 lat tylko zatrudniają na 2 miesiące?

Bo taka osoba co pracuje latami może domagać się podwyżki a osoba na chwilę porobi za gorsze i wezmą następną.

Gość Miliana23
Dokładnie ręce opadają!

Gość rrttrtyty
i pewnie tez o to chodzi, ze oni chcą tylko studentow wiec jak ktos konczy studia to konczą z nim wspolprace, a szkoda bo chcialabym znaleźć pracę na produkcji ale praktycznie nie ma takiej dla osob po 30tce.

Po to,żeby nie podpisywać umowy o pracę tylko o dzieło albo zlecenie.Bo takiego pracownika można od razu zwolnić,w razie ciąży kobieta wylatuje a na umowie tak się nie da.Nie należy się L4 itd.I składki niższe.I mogą Cię straszyć,że wylecisz od ręki

Wtedy mogą całkiem szczerze powiedzieć że zatrudniają rocznie 1000 osób zamiast 100, UP jest zadowolony bo może skierować, firma zatrudnia wiele osób, agencja znalazła pracę dla wielu ludzi...:o i tak sie kręci

Pracowałam kiedyś w takim miejscu..Porażka.W końcu kazałam się pocałować w dupę i mnie wyjebali :P :D Hahah to było piękne :D

Gość rrttrtyty
ja bym chciała iśc na produkcję robić jakieś proste elementy czy coś, ale kurde nie ma takiej pracy dla kogoś kto już dawno skonczyl studia...

Właśnie w tej firmie w której ja pracowałam zauważyłam,że nie ma pracowników nawet tak powyżej 28 lat,chyba że chłopy na wózkach i babeczki,które już tam pracują od ilus lat.Moja koleżanka(35lat) składała tam cv chyba z 5 razy i nie dostała się a inna teraz (31lat) i odzewu nie ma.

Tam gdzie ja pracowałam też był pracownice, co parę lat już pracują a reszta, czyli tak do 15 osób było dobieranych w zależności od ilości pracy. Ja miałam fart, że byłam cały czas, mimo, że nowy pracownik. A potem do tej firmy do biura szukali ludzi, dałam CV i mnie przyjęli.

Gość Ja pracuję na produkcji
I powiem ci tak. Jeszcze do niedawna zarabialiśmy ponad 3 tys zł na rękę ... co prawda za brak życia osobistego bo trzeba było być dostępnym 7 dni w tygodniu - łacznie niekiedy z nocami i niedzielami, ale na godzinę wychodziło ŚREDNIO z 14 zł NA RĘKĘ- praca na akord ale była stała umowa o pracę. Firma niestety się rozrosła i zainwestowali w "planistów" vel menagerów po szkole lansu i bansu którzy powiedzieli, że niestety ale sytuacja na rynku pracy jest taka i taka, a mogą mieć ludzi za 12 zł z agencji pracy bez żadnych zobowiązań- te 12zł płacą agencji, a człowiek dostaje z 9zł na rękę. Nam więc stawki obniżyli tak, że zarabiamy niemal 2 razy mniej. I owszem gdy był natłok pracy brali ludzi z agenci pracy tymczasowej... ale co z tego skoro tym biedakom było trzeba za każdym razem wszystko pokazywać od nowa, a to co oni wrzucali do wysłania klientowi potem przychodziło z powrotem jako reklamacja. A praca na produkcji uwierz mi, że jest ciężka psychicznie. 🖐️

Gość rrttrtyty
to ciekawe gdzie ci po 30tce mają isc do pracy... chyba wyjechac z kraju albo sie powiesic

Gość Ponad 3 tysiaki na produkcji
To ja się tyle uczyłam, żeby byle tępy robol miał lepiej niż ludzie z magistrem :-O?

Może te 3tys też ma ktoś z magistrem? Teraz magistry na kasach w marketach też siedzą, chyba, że honor nie pozwala.