Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kawkaławka

E booki!!!!!!!

Polecane posty

Witam ! Orientuje sie ktos gdzie moge ściągnać e- booki(za darmo).Wczoraj kupiłam czytnik , głównie do czytania dzieł filozoficznych .

Gość fgfgggghgh
a jaki czytnik kupilas i za ile? tez chcialam kupic ale ceny mnie porażają...

Gość fgfgggghgh
za byle gowniany czytnik co bateryjka wytrzymuje gora 10 godzin chca 250 zl, a za jakis porządny co bateria wytrzymuje kilka tygodni ponad 600 zl... w glowie sie nie miesci.

Czytnik Prestigio taki z kalwiatura koszt 490 zł, to już duży wydatek jak dla mnie studentki .Dlatego chciała bym sie dokopać do ksiazek za darmo.Czytnik kupiłam z mysla o studiach.

Gość fgfgggghgh
aha no i jakie wrazenia, czy naprawde bateria tak dlugo trzyma? kupilas na allegro?

Gość bvhhllll
Bateria trzyma długo - do paru miesięcy - ale tylko w przypadku epapieru. Jeśli jest to zwykły wyświetlacz LCD (czyli tablet) to kilka godzin. A darmowymi polskojęzycznymi ebookami może być problem. Chyba że za darmowe uznajesz chomikuj :-D

Kupiłam w media expert( wybór mieli po prostu ,, zajebisty''.Mam dopiero od wczoraj to jeszcze nie wiem ile trzyma ale ekran bajerancki jak kartka papieru a o to mi chodziło.

Gość fgfgggghgh
kurczę tez bym chciala taki czytnik ale chyba jednak sie wstrzymam, bo dla mnie te ceny są mocno zawyzone. moze za kilka lat spadną ceny, bo teraz to jest nowosc i dlatego tak drogo. tak samo bylo z aparatami cyfrowymi, na początku ceny kosmiczne, a z czasem coraz mniejsze. ja czekalam kilka lat i kupilam sobie porzadny aparat cyfrowy za 150 zl. moze z czytnikami tez tak bedzie, ze za kilka lat bedą tansze, bo szkoda mi placic 500 zl za takie cos.

Gość fgfgggghgh
a czemu piszesz, ze z darmowymi ebookami moze byc problem? to na takim czytniku nie da sie czytac ebookow sciaganych z chomikuj za darmo?

Na moim kierunku na każde ćwiczenia trzeba przeczytać jakiś filozoficzne dziłeło , traktat itp , chodziło o to zeby nie robić kserówek i mieć wszystko w jednym miejscu.( a takie urządzonko mi sie od dawien dawna marzyło ;-) )

Gość bvhhllll
Jeśli jebie ciebie legalność ebooków to google - wpisujesz np "nazwa tytułu" + różnego rodzaju kombinacje typu pdf, doc, ebook, rapidshare, chomikuj etc. Trzeba mieć w tym wprawę 🖐️

Gość enofgvik
jak masz prestigo to powinnaś dostać płytkę z całą masą darmowych e-booków w różnych językach. na amazonie trafiają się e-booki po 0$ - ale po angielsku głównie - i jeszcze trzeba sobie taki plik przekonwertować na taki, ktory czytająnie-kindle poza tym jeśli masz jakiś konkretny tytuł, któy cię interesuje to wpisujesz w google tytuł tej książki + pdf i pewnei otrzymasz wyniki głónie z chomikuj

Gość fgfgggghgh
mi też się marzy ale chyba jednak sie wstrzymam ;) na razie nie jest mi potrzebny.

Gość fgfgggghgh
aha to pewnie te ksiązki nie są dostepne za darmo i ktos jakby umiescil za darmo caly plik to by lamal prawa autorskie i moglby miec potem sprawe w sądzie. wiec takie ksiazki musisz niestety po prostu kupic.

Gość bvhhllll
Tak, jak w Bibliotece wypożyczasz książkę to też musisz ją potem kupić :classic_cool:

Gość enofgvik
no właśnie na chomikuj jest mnóśtwo całych książek. ostatnio ściągnęłam całą serię camilii lackberg z chomikuj właśnie... co do legalności to jest tak samo jak z torrentami - niby łąpmią prawa uatorksie a jakoś to działą

Mam nadzieje , że się kiedyś dokopię bo było by szkoda jak bym chciała oszczędzić na kserówkach a bym przepłaciła.

Gość fgfgggghgh
jesli te ksiązki filozoficzne sa jakies stare to mysle, ze powinny byc na chomikuj w calosci.

No właśnie kiepsko z tym .. Albo taka retoryka Arystotelesa tylko znalazłam jedną wersje i to jeczcze w takim ,, zajajebistym ,, formacie.

Gość jestę hakerę
ja korzystam z chomika lub exsite . pl lub temu podobnych. bardo duzo pelnych wersji ebookow. polecam

Gość zau
Sporo jest legalnych darmoywch ebooków w necie. Ja sporo kupuję ale i takich za darmo jest coraz więcej szczególnie starszych pozaycji. Poprzeglądaj sobie księgarnie ebooków -mają działy za ebookami darmowymi. Arystoteles: http://ebooki.swiatczytnikow.pl/szukaj/arystoteles Jedna za darmo ainne niedrogo. Pewnie będzie więcej tego ale nie wwszystkie księgarnie są w tej wyszukiwarce.

Gość Kobitka co wie
W Project Gutenberg jest okolo 50ciu darmowych ksiazek w dowolnym formacie po Polsku (sa tez inne jezyki...)

Gość iuytrefw
a ile trzyma bateria zgodnie z informacjami producenta?