Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anaozrd

dofinansowanie z pupy

Polecane posty

Gość anaozrd

Witam, jak juz gdzies tu wczesniej wspominalam bede otwierac wlasny biznes. Gotowke swoja mam, ale pomyslalam, ze warto by bylo wysepic troche z Pupy.. Myslicie, ze szanse mam spore czy raczej znikajace? Mam swietny pomysl na biznes, od razu zatrudniam pracownika, z czasem dojdzie ich wiecej. Itd, itd. Warto tam startowac? Komus sie udalo? Nie chodzi mi o dofinansowanie z unii tylko z UP. pozdrawiam, caluje raczki i kolanka

Gość sponsor23
szanse masz duże ale dużo też z tym zachodu

Gość anaozrd
A co dokladnie trzeba zrobic? Ja mowie o tym malym dofinansowaniu ok. 20 tys. Nie wystarczy ttylko zlozyc wniosek?

Trzeba złożyć wniosek czekać dowiadywać się ( i oczywiście nie możesz przed dostaniem dotacji zakłądać firmy), potem trzeba kupić towar złożyć faktury. Ja trafiłem na strasznie nie kompetentnego pracownika przez co musiałem ze 20 razy chodzić do UP

Gość anaozrd
A ile mniej wiecej trzeba czekac na takie rozpatrzenie wniosku? Bo ja firme chcialabym otworzyc juz do konca stycznia i czy to jest na to jakis konkretny termin czy moge isc w kazdej chwili i zlozyc? Nie wiem jeszcze nic, bo sie tym nie interesowalam. A czy dwie osoby z jednej rodziny, o roznych nazwiskach moglyby starac sie o dofinansowanie? Daloby sie zataic, ze to na ten sam biznes czy oni to sprawdza?

jeśli dwie osoby mają oddzielnie firmy to mogą dostać 2 dotacje i nic nie trzeba zatajać z tego co wiem. U mnie były dwa terminy przyznawania dotacji jeden we wrześniu drugi coś koło stycznia. To zależy na jaki termin trafisz. Powinieneś pójść się dowiedzieć bo każdy UP ma inne zasady.

Gość Bardzo mi sie to spodobało-
sam wniosek to za malo musisz napisac biznes plan z reguly pod koniec kazdego kwartalu sa rozpatrywane dobry BP i dostajesz kase oczywiscie jest to okładzione warunkami jakie musisz spelniac ale czasemwarto siegnac po te pieniadze

Gość anaozrd
Chcialabym ta osobe zatrudnic u mnie, a gdyby i ona wziela kredyt zawsze mniejszy wklad wlasny. Wiec jesli ona zalozy wlasna firme a ja wlasna to czy moze u mnie pracowac?

Gość anaozrd
Trzeba bedzie to i biznes plan sie napisze. Tylko co tam uwzglednic, zebym to wlasnie ja dostala te pieniadze? Bo z tego co sie orientuje to dwadziescia oso b moze taka pomoc otrzymac. Czy bede musiala stawac przed komisja i robic jakies przedstawienie?

Gość z tego co mi sie wydaje
to trzeba byc zarejestrowanym jako bezrobotny

nie :) jakie przedstawienie :) to nie prezentacja maturalna :P jesli napiszesz dobry BP dostaniesz kase a jak napsiac dobry BP ? pytaj siebie wszystko zalezy od tego jaka dzialalnosc opiszesz i jaki swoj wklad wnosisz najlepiej rozejrzyj sie, nic na pospiech jesli bedziesz potrzebowac porady, kieruj sie do UP bo jest oczywiscie podstawa, musisz posiadac status bezrobotnej :)

Chcialabym ta osobe zatrudnic u mnie, a gdyby i ona wziela kredyt zawsze mniejszy wklad wlasny. Wiec jesli ona zalozy wlasna firme a ja wlasna to czy moze u mnie pracowac? ­ na stworzenie stanowiska pracy tez sa dotacje a od wiec nie czytam bo :classic_cool: mieszasz :P

Gość anaozrd
E tam wy tez namieszaliscie, ze w koncu nie wiem co moge a czego nie. Biznes plan jak im napisze to wszystkim w piety pojdzie, wszyscy beda mi chcieli kase dac. Sprobuje, jakby nie bylo dwadziescia tysiaczkow na drodze nie lezy. Ohh ludzie, mozecie juz zaczac swietowac moje szczescie, bede bogata. Niedlugo bedzie o mnie glosno w tv!

to trzymamy kciuki :P w koncu jakas bizneswoman na kafe bedzie :P 🖐️

Gość anaozrd
Dziekuje, jestes pierwsza osoba ktora we mnie wierzy i zyczy mi dobrze, reszta to banda zazdrosnych biedakow, co z gory zakladaja porazke. A i na kafe jestem od marca, takze doczynienia z bizneswomen macie juz pare miesiecy.

traktuje kafe z ;) eracajac do tematu to :classic_cool: kombinuj dziewczyno :) w przyszlym roku bedzie mniej pienidzy dlatego jesli temat traktujesz serios serio to :) bierz sie za pisanie BP 🖐️

Gość anaozrd
Moje ''won'' to ma moc. Stoi baba przed wejscie do sklepu, w ktorym ja pracuje, juz zdejmala rekawiczki i za klamkie chciala brac. A ja se pod nosem mowie: won. I czary mamy baba nie weszla. Jednak wszechswiatt mnie slucha.

Gość anaozrd
Ty z przymruzeniem oka a ja calkiem powaznie. Dla mnie to forum stala sie moim drugim zyciem. Kazdy problem jest rozwiazywany z wasza pomoca. traktuje to jaknajbardziej powaznie. Czesto pisze tu glupoty, alke tym razem mowie prawde, najprawdziwsza prawde. Choc ten caly rok byl dla mnie najpechowszym rokiem w zyciu to traktuje go jako poczatek nowej ery, nowego lepszego zycia. Karpie diem!

Gość anaozrd
chce załozyc firmę sprzątającą, zatrudnie studentkę za 1500 brutto na 8 godzin przez 6 dni w tygodniu. Zakupie nowy sprzęt: odkurzacz piorący za 250 zł i samochód za 10 tys i planuje miec dochody na poziomie 4 tys netto miesięcznie :)

Gość anaozrd
Ta wyzej o tych odkurzaczach to pod szyw. Wystarczy spojrzyc na pisownie. Ja nie mam w tej cwili mozliwosci stawiania ogonkow, a ten bezmozg wyzej je postawil. . Jak nie udzielasz pupo dofinansowann jak oglaszasz sie w internecie.

i sie zaczelo :D

Gość sithzu
z pupy to moze wyjśc co najwyżej kupa :P takiego "dofinansowania" chcesz?

Gość anaozrd
prosze o kurturalne wyslawianie sie . mam taki biznes ze wszyscy mozecie mi pozazdroscic, kupa szmalu smiecie yebane

Gość anaozrd
Ostatecznie jak nic innego sie nie da to niech jest i ten kal. Ale glownie kocham pieniadze, kocham ich zapach, lubie je liczyc, ukladac w rzadku, rozrzucac. Ale ciagle mi malo i teraz chcialabym wykorzystywac je do innych celow, np. Do przyslowiowego podcierania dupy.

kochana pamietaj ze piniondze to nie fszystko :classic_cool:

Gość anaozrd
własnie mi sie kupę zachciało :)

Gość anaozrd
Brzydko sie podszywasz, nie ladnie tak ublizac moim idolom. Zobacz ja jestes z wyzszej klasy, niemalze z luksusowej i to nie w moim stylu, takze, zniz poziom i pisz rozsadnie..

Gość anaozrd
Pieniadze to kropka nad ''i'', to przecinek przed ''ze'', to jak podtarcie papierem toaletowym po kupie i jak bekniecie po jedzeniu. Pieniadze to jak pilot do tv, jak kola do roweru, jak kierownica do samochodu i jak penis do pochwy. Pieniadze to nie wszystko, ale bez nich jest zle.

Gość anaozrd
Wiekszosc mowi, ze pieniadze to nie wszystko a kazdy chcialby je miec. Za pieniadze zwiedze swiat, kupie sobie to co mi sie podoba, a nie to na co mnie stac, za pieniadze zrobie wypasione prezenty chrzesniakom i calej rodzinie, za pieniadze wybuduje se wille z basenem, kupie se jakiego ferrari czy rafaello i wiele innych rzeczy. Wiem, ze zdrowia nie kupie, ale za pieniadze mozna kupic leki czy tam dac na operacje itd. czy dalej uwazacie ze pieniadze nie sa potzrebne?