Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilka30123

praca a ciąża

Polecane posty

Witam. Mam pytanie czy przy zwolnieniu z pracy w ciąży(umowa zlecenie) trzeba uprzedzić z jakimś tyg wyprzedzeniem czy poprostu już od następnego dnia nie pracuje.

Gość ojjjjjjjj
a czemu nie mozesz pracowac, jesli wolno spytac? Masz zagrozona ciaze?

Gość Każdy pracuje
w ciąży do kiedy chce, jego wybór.

Emilka, juz Ci wczoraj kolezanki tlumaczyly, do pracy nie idziesz od dnia ktora masz zapisana na zwolnieniu (niezdolny do pracy od...). Jak masz zwolnienie, to dzwonisz do pracodawcy i zglaszasz, ze je masz i nastepnie masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia do pracodawcy (poczta, przez kogos z rodziny lub ewentualnie osobiscie, jak masz zaznaczone, ze mozesz chodzic).

Gość no coz............
tez pracowalam do 35 tygodnia ciazy. Nastepna, ktora po ukazaniu sie 2 kresek na tescie ciazowym odrazu leci na zwolnienie :O

Gość To jej sprawa
czy pojdzie na zwolnienie czy nie. Z tytułu umowy zlecenia kasy żadnej nie dostanie.

Gość ło matkoooooooooooooo
co was tak denerwuje ze kobieta idzie na L4 w ciąży? chce to idzie nie to nie ....w czym problem?

Gość no coz............
przez takie podejscie pracodawcy nie chca zatrudniac mlodych kobiet do pracy :O. Lenie i tyle, z ciazy robia chorobe

Gość no coz............
ale po jaka cholere idzie, jesli nie ma zadnych problemow z ciaza?

Gość ło matkoooooooooooooo
bo moze ma mdłości i wymioty?

A co Was to obchodzi po jaką cholerę idzie? Bo chce. Jej pytanie nie brzmiało pracować czy nie.

Gość co wam do tego
Jeśli chce to niech idzie od razu jej sprawa, moze ma trudne warunki. Jak jesteście takie nadgorliwe to mozecie nawet rodzic w pracy. Kobieta w ciazy ma prawo isc od razu na L4 i juz

Gość bxbdbdbd
Jak to.co nas wkurza,bierze bezprawnie pieniadze z naszego wspolnego wora,twojego tez,L4 jest dla niezdolnychbdo pracy,a ciaza to nie choroba

Gość no coz............
jesli ma sie powazne dolegliwosci w ciazy, to oczywiscie rozumiem, ale w innym przypadku jest to dla mnie po prostu lenistwo. Ale niech kazda decyduje o sobie. Tylko wlasnie w ten sposob szkodzicie innym kobietom

Ale Ona do tego wspólnego wora też wkładała, to teraz ma prawo wyciągać i Wam się spowiadać nie musi. Ubędzie Ci czegoś, jak Ona pójdzie na L4? pensję Ci zmniejszą?

Gość co wam do tego
ty durna psito ja sama od razu poszłam na L4 i mam w dupie co o mnie myslisz i gowno ci do tego dlaczego moja sprawa i to sprawa tez autorki a tobie gowno do tego;p

Gość bxbdbdbd
Elka pewnie ze ma prawo korzystac z L4 jezeli stan zdrowia jej nie pozwala pracowac,ale nie jezeli robi to z lenistwa lub wygody,pensji mi nie ubedzie ale emerytury na bank

Gość no coz............
po prostu przez takie podejscie wiekszosci kobiet, pracodawcy nie chca zatrudniac mlodych kobiet, bo boja sie, ze taka zaraz zaciazy i odrazu pojdzie na zwolnienie na cale 9 miesiecy. Uwazam, ze to wielkie chamstwo ze strony takich kobiet. Przez takie lenie cierpia inne kobiety, ktore chca pracowac i nie traktuja ciazy jak choroby.

Gość co wam do tego
jestescie nienoramalne;/ nadgorliwe picze;/

Gość bxbdbdbd
Mylisz sie jezeli nie jestes chora to oszukujesz i naciagasz nas wszystkich,tylko w polsce moze byc takie zlodziejskie podejscie,co sie dziwic politykom jak narod taki

Gość bxbdbdbd
Zgadza sie teraz po wprowadzeniu rocznego macierzynskiego beda zatrudniac tylko kobiety po 40 tce i sie nie dziwie

Gość co wam do tego?
No tak wredna krowo okradam narod poszlam na L4 bo wczesniej poronilam i mam teraz mam plamienie;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/

Gość kredka bambino
takie rzeczy tylko w Polsce, niestety

Gość no coz............
no wlasnie sposob w jaki sie wypowiadasz swiadczy o twoim poziomie, po prostu straszny prymityw z ciebie. Z takim poziomem pewnie pracowalas przy kasie w Tesco lub Lidlu, nie dziwie sie, ze odrazu poszlas na zwolnienie

A ja mysle, ze jak ktos jest dobry w tym co robi, to nie ma co sie przejmowac. Ja u obecnego pracodawcy jestem od 3 lat i nie mialam ani jednego dnia zwolnienia do tej pory. Jak zaszlam w ciaze, to niestty musialam isc lezec na 4 tygodnie i moj szef to rozumial, bo wiedsial, ze mu nie spiernicze na 9 miesiecy, tylko wroce. Pewnie jakbym wczesńiej kombinowala, to nie byloby teraz tak milo. Kazdy na to l4 musi sobie zapracowac wczesniej i kazda inaczej ciaze przechodzi. Prawo jest takie, ze na zwolnienie zezwala.

Gość kredka bambino
co wam do tego kulturalniej nie potrafisz? :o

Gość tak z ciekwosci
a co złego w pracy na kasie np w lidlu??????????/

Gość co wam do tego
Bo wkurza mnie ze jak mowie ze poszlam od razu na L4 to takie ataki na mnie a ja mialam swoj powod!!!!!

Gość no coz............
i czytac tez pewnie nie potrafisz. Przeciez kazdy ci tu mowi, ze przy powaznych dolegliwosciach (plamienia, bole itp) pojscie na zwolnienie jest jak najbardziej wskazana. Ale zwalniac sie na cale 9 miesiecy, tylko dlatego, ze jest sie w ciazy, bez zadnych wielkich dolegliwosci, jest dla mnie nienormalne