Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basiiuniia23

Urlop Wychowawczy !!! bardzo ważne

Polecane posty

Mam pytanie otóż jestem na urlopie płatnym tym za 400 zł mam go do maja przyszłego roku ale w tym miesiacu wpłata na moje konta spóźnia sie juz 6 dni a ja bez grosza przy duszy a na dodatek dosatałam pismo zus ze mam potwierdz okres zatrudnienia ma to zwiazek.

Gość olei olej olej
a złożyłaś wszystkie papiery w MOPR na ten rok ? tzn od 1 lictopada 2012 do maj 2013 r???

Gość assasasasasasasasas
a skaldalas na nowy okres zasilkowy? Wiesz o tym ze moga sie spoznic. i dopiero kase dostaniesz w grudniu.

Gość ole ole szaba daba da amore
raczej ma związek z zusu mi nigdy nie przyszło ale jakos w marcu przyszło mi z mopsu, ze nie dostarczyłam pisma że jestem na urlopie wychowawczym (od pracodawcy). Poszłam tam i powiedziałam, ze przecież we wrzesniu składałam wszystkie papiery i że normalnie wszystko mi na rok przyznano. Ale babka mi powiedziała, ze dokumenty dotyczące płatnego wychowawczego dostarcza się co pół roku. Jeśli nie to Oni wstrzymują.

Gość assasasasasasasasas
ja mialam na rok. od listopoada do konca pazdziernika. pamietam ze jak jest norwy okres zasilkowy i duzo wnioskow to maja 60 dni na rozpatrzenie i kasa jest pozniej.Ja tak mialam 2 lata temu i rok temu., Ze dopiero w grudniu dostalam kase za listopad i grudzien.

Dzieki dziewczyny teraz czekam na ruma od pracodawcy zeby isc w ten poniedziałek ewentualnie we wtorek i zapytam sie a po drodze wracajac chyba wstapie do mopsu i sie zapytam, bo co zrobic na urlopiem jestem od lipca 2011 a w we wszyskich papierach ze do maja 2013 wiec od tego lipca 2011 do teraz pazdziernik 2012 wszystko było ok tylko brak kasy za listopad

lub czy nie musze isc do mopsu i czekac na grudzin czy potrzebne sa tam jakies papiery ale wszystko juz uzepełniałam dawno temu jestem w tych sprawach kapletnie zielona

Gość hmmmmmm ????
ale złożyłaś wszystkie papiery w MOPs na nowy okres zasiłkowy ????

Gość werioonkkaa
mimo tego ze masz wychowawczy do 2013 ale wyplaca mops. i ON PRZYZNAJE TYLKO NA ROK. oD LISTOPADA 2012-PAZDZIERNIKA 2013. I TRZEBA SKALDAC NOWE PAPIERY. Najlepeij zadzwon do opieki i sie spytaj.

Gość w pazdzierniku mialas
zlozyc dokumenty do mops, nawet, jak dzis zlozysz, to dostaniesz dopiero w styczniu......

Gość werioonkkaa
jesli nawet zlozylam pod koniec pazdziernika to maja czas 60dni na rozpatrzenie. wiec moze nie zdazyli i dopiero bedzie kasa w grudniu i wyrownanie za listopad. ale nie zlozyla to nie dostanie.

Gość olei olej olej
oj kochana jak nie złożyłaś papierów to poczekasz na pieniądze .Camo skompletowanie papierów zajmuje trochę czasu.

Gość jy 5yt453533
No dokładnie-co roku składa się nowe papiery na nowy okres zaiłkowy- jeśli we wrześniu albo październiku nie złożyłaś papierów na okres od 01.11.2012 to kasy nie będzie. Pośpiesz się żeby do końca miesiąca skompletować papiery- jak zdążysz wyrównają ci w grudniu za listopad.

dzięki dziewczyny już wszystko wiem byłam w opiece po wnioski i w skarbówce jeśli doniose wszystkie papiery do 30.11 tj. piątek a tego dnia mam odbiór rozliczeniówki ze skarbówki to mam szanse na kase takze za listopad mimo ze dostane ja w styczniu :) ale mimo to ciesze sie ze poszłam juz wypełniłam wszystko wiec mam nadzieje ze wszystko sie uda tylko teraz bez kaski akurat na swieta ;( no nic jak to sie mówi człowiek uczy sie na błędach w przyszłości bede o tym pamietać. Dziekuję i Pozdrawiam :)