Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onononlubiezadbanepaznokcie

Coraz mniej kobiet ma ladne zadbane paznokcie..NATURALNE

Polecane posty

Gość gość
Też bym chciała mieć ładne, ale nie mam cierpliwości do tego zwyczajnie. Lubię gotować i dłuższe paznokcie nie są fajne. Nie mam obgryzionych, skórki wycinam itd. Ogólnie kształt bez piłowania mają spoko, ale i tak wolę miec takie na 2mm maks. I szczerze? Wali mnie co obcy facet sobie o mnie pomyśli.

Ja mam fatalne paznokcie. szerokie łopaty z podłużnymi bruzdami, wysuszone, wysuszone też mam skórki, które często się zadzierają i mój ukochany po tych obrzydliwych paznokciach całuje mnie codziennie z własnej woli :-). A jeszcze często ręce mi cuchną lateksem, bo w pracy muszę nosić lateksowe rękawiczki :-).

Gość kalkien
Wprowadź sobie odżywkę new nails, tak na kilka tygodni, powinno być już lepiej, a z czasem paznokcie powinny być twarde, mieć odpowiednią płytkę, ogólnie przemiana powinna być diametralna, a przecież głównie o tutaj chodzi.

Gość kardziel
Odżywka new nails stosowana systematycznie wystarczy. Nie ogarniam na czym polegają problemy z kosmetykami. Przecież wystarczy zadbać o podstawy i powinno być dużo lepiej. Czy to takie trudne?

Gość gość
Ja niestety mam nieładne paznokcie. Po pierwsze je obgryzam, od dawna, kiedyś udało mi się to rzucić, miałam dosyć ładne paznokcie, z lakierem, ale poszłam do pracy na kuchni i kicha :/ nie mogę malować ani mieć żadnych odżywek na nich, muszą być krótkie, żeby nie niszczyć ciasta, dodatkowo od wody i detergentów są miękkie i ciągle się łamią.

Gość izanna
Ja mamy hybrydy, ale bardzo o nie dbam, używam odżywki, sam lakiery mam od new nails - porządne, trwałe, kilka tygodni spokoju po malowaniu. I uważam, że akurat hybrydy są dużo lepszym pomysłem.

Gość gość
Mało jest dziś w ogóle naturalnych kobiet alb brwi namalowane kredką, sztuczne, wytuszowane rzęsy, tapeta na twarzy, doczepiane, farbowane włosy, fryzura często męska, sztuczne cycki itd. I takie mówią, że nie ma prawdziwych mężczyzn :P

Gość karciel
Jeśli jest dobra odżywka, jest odpowiednia dbałość o paznokcie to powinno się wam udać je utrzymać w zdrowiu. Inny problem to właśnie to, że większość z nas o te paznokcie po prostu nie potrafi należycie zadbać.

Gość gość
A ja nie umiem o swoje dbać. Nie umiem ich opiłować żeby miały jakiś ładny, ten sam kształt na każdym paznokciu. A do tego mam szeroką i krotką płytkę i wydają mi się brzydkie. Tylko jak zapuszczę to wtedy jakoś się wydłużają i wyglądają nawet nawet, ale i tak potem wracam do tego co było bo długie mi przeszkadzają

Gość haciella
Jeśli chodzi o kosmetyki to new nails - szczególnie odżywka i oliwka. Paznokcie można odmienić w dosyć krótkim czasie. Nam udało się wzmocnić paznokcie szybko, trwało to kilka tygodni, ale już po kilku dniach było widać pewne zmiany.

Gość gość
autorko,ty lepiej popracuj nad swoimi skłonnościami do żonatych facetów,i nie martw się o paznokcie u innych kobiet wystarczy,że ty te pazury wymalujesz i myślisz,że jesteś już inną? głupolku,nie tędy droga

Gość marta bernas
Używaj odżywki new nails, staraj się dbać o systematyczność, zobaczysz jaka będzie przemiana. Paznokcie wymagają opieki - o ile ją otrzymają, to z całą pewnością będą utrzymane w idealnym zdrowiu.

Gość gość
Ta sama odżywka od dosyć dawna - new nails. Na wzmocnienie paznokci działa genialnie, ale to też z czasem dopiero wtedy duże zmiany. U mnie mocna płytka i koniec z pękaniem to był efekt, który przyszedł dopiero po czasie. W tym momencie jest bardzo ok.

Gość gość
Przesadzacie. Owszem, ja staram się robić wszystko, aby tylko było mi łatwiej dbać o paznokcie, ale mam cały czas zadbane. Uważam, że lakiery hybrydowe robią sporą różnicą - te od new nails i jeśli przez kilka tygodni nie trzeba z paznokciami robić w zasadzie nic, to chyba każdy może o to zadbać.

Gość Azelane
Ja uważam, że hybryda na naturalnej płytce wygląda bardzo elegancko (dobrze zrobiona) i warto się pokusić o takie pazurki, szczególnie w czasie wakacji. Ja robię sobie sama, kupiłam zestaw startowy Semilac, jakiś czas temu i dość szybko się nauczyłam. Wielkim plusem jest to, że mam paznokcie w nienaruszonym stanie przez dwa, trzy tygodnie :)

Gość gość
Nie maluje paznokci, bo jestem nerwicowka i obgryzam je, a jak idę na spotkanie to łapy pod spódnice.

Gość gość
Używajcie systematycznie odżywki new nails - to dopiero stopniowo przynosi korzyści, ale bez większych problemów sobie paznokcie do normalności przywrócicie. Pewnie, że coś takiego dzieje się dopiero stopniowo, ale normalność im można przywrócić.

Gość marika765
Też lubię naturalne paznokcie. Problem jest jednak z ich zapuszczeniem. Nie mam też czasu na malowanie ich codziennie. Tutaj http://www.neonail.pl/katalog/zele-hybrydowe-uv/ kupuję żele i w ten sposób oszczędzam sporo czasu. Hybrydy są świetne1

Gość Netira
Nawet najładniejsze paznokcie nie zrobią dobrego efektu, jeśli ogólnie dłonie będą w kiepskim stanie. Dlatego ja regularnie używam maski Epiltouch. Dzięki niej delikatnie złuszczam naskórek, skóra dłoni chętniej wtedy chłonie wszelkie substancje nawilżające i natłuszczające. A przy tym, dzięki tej maseczce łatwiej mi uporać się ze skórkami wokół paznokci :)

Gość gość
Ja praktycznie stale mam hybrydę i nie muszę martwić się malowaniem paznokci :) Polecam takie rozwiązania, przy lakierach z Makear mam spokój od malowania nawet do 5 tygodni :)