Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooo3r

Mam dopiero 33 lata i nie chce mieć dzieci

Polecane posty

Gość ooo3r
Heloiza, nikt nie usunął twoich wpisów. Wczoraj pisałaś na macierzyńskim dzisiaj na uczuciowym bo założyłem 3 tematy. Dlaczego dziwne? Owszem mam bardzo ciężką pracę! Po 12, 14 godzin dziennie. Czasami nawet 16. Zależy mi na tym tylko by dostać kolejny awans i podwyżke.

Pogromca_trolli: To nawet nie chodzi o ciężką pracę- tylko o tryb życia. Jednego bawi siedzenie całymi dniami, sprzątanie, gotowanie zupek, zmienianie pieluch, wstawanie w nocy czy dewagacje o rodzaju klocków i śpioszków. Inni wolą spokój, spontaniczne wyjścia, pracę czy zwyczajnie bycie tylko we 2 i robienie na co się ma ochotę. Co kto lubi.

Gość ja to ja i już
Hm a moze ty anemie masz;), a tak poważnie kto normalny zakłady 3 takie same tematy na różnych forach??

Gość ooo3r
A po co zakładać firme? Inna sprawa jest taka że własnych dzieci nie zamierzam mieć i komu miałbym ją potem przekazać. To zresztą najmniejszy problem ale nie każdy jest stworzony do ojcostwa a mam wrażenie jakby nie podobało ci się to co ja tutaj pisze?

Gość obóć siem polsko
"mężczyźni którzy nie chcą dzie ci to nieroby" a ci co chcą to roby dziecio roby?

Gość ooo3r
Mnie to śmieszy. Jak np. widze jak to ludzie się cieszą że zostaną rodzicami albo dziadkami :D i to jeszcze jak skaczą z radości, aż rzygać się chce.

Pogromca_trolli: Ok, wracasz już z tej swojej firmy, idziesz do domu- i co robisz? Bawisz się z dzieckiem, kąpiesz je, usypiasz i inne takie. I tak- my wracamy z pracy- wspólna kolacja, słuchamy muzyki, może jakaś drzemka, potem nocne wyjście do kina. Widzisz różnicę? Jednemu sprawia radość gaworzenie dziecka, innemu możliwość beztroskiego wylegiwania się.

Gość ja to ja i już
My wracamy do domu widzimy uśmiech dziecka, radość w jego oczach bawimy sie w trójkę jemy wspólnie kolacje, maluda mówi "kocham was " przytula się przed snem , zasypia a my we dwójkę spędzamy resztę wieczoru. Wy wracacie i macie ten wasz święty spokój no i bym zapomniała możecie wyjść do kina na nocny seans .

Polly : Zgadzam się z Tobą, nie chce tu nikogo do niczego zmuszać, jeśli tak to wygląda to przepraszam :) każdy ma prawo do swojego zdania

Gość ooo3r
a posiadanie dzieciaka to jakaś ambicja???? nie!

Gość ja to ja i już
a ambitne jest harowanie po 16 godzin za 3 tys??

Gość ooo3r
Może się zdecyduje na to kiedyś ale ty masz na myśli to że wtedy bardziej będę chciał mieć dzieci? to się mylisz, nigdy się na to nie zdecyduje.

"My wracamy do domu widzimy uśmiech dziecka, radość w jego oczach bawimy sie w trójkę jemy wspólnie kolacje, maluda mówi "kocham was " przytula się przed snem , zasypia a my we dwójkę spędzamy resztę wieczoru. Wy wracacie i macie ten wasz święty spokój no i bym zapomniała możecie wyjść do kina na nocny seans ." Podałam przykład- i Tobie sprawia radość wspólna zabawa we trójkę, komuś innemu niekoniecznie. Resztę wieczoru spędzacie razem- my całe wieczory spędzamy razem, nieważne chodząc na golasa po domu, grając w szachy czy kochając się pół nocy. I Tobie "maluda" mówi :kocham was"- my mówimy to sobie nawzajem. I nieważne czy idziemy do kina, knajpy, potańczyć czy gdziekolwiek indziej- taki mamy tryb życia i przynajmniej nie mamy w tym ŻADNYCH ograniczeń. To jest jak przekonywanie: co lepsze- nie da się, bo dla mnie to o czym piszesz nie jest przyjemnością i odwrotnie.

Nie chodzi mi o dzieci, chodzi mi o wygodne życie no ale jak wolisz harować za 3 tys to twój problem :D 0 ambicji to się bardzo "ceni"

Gość ja to ja i już
Ale ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do dzieci. Tylko powiedz mi jaki jest sens zakładania 3 razy tego samego tematu Nie chce mieć dzieci ok ale niech mi tu nie pisze że posiadanie dzieci = zero ambicji. A i jeszcze jedno to co ty sobie wyobrażasz, że jeśli ktoś ma dziecko to już sie nie kocha , nie mówią sobie "kocham cię" i siedzą zamknięci w domu?

Napisałaś roztkliwiające zdania o radości w oczach i MALUDZIE (cokolwiek to znaczy) mówiącej słodko "kocham was" więc się odniosłam. Tematów Autor może zakładać i 30 więc jeśli nie masz ochoty to się nie udzielaj. Jakoś nie może do Ciebie dotrzeć, że zabawa we 3 lwią część wieczoru nie wszystkich bawi. Myślisz, ze przedstawiłaś obraz sielany i wszyscy klękną na kolana. A kogoś zwyczajnie to nie bawi.

Ja się dziwię że autor ma wgl dziewczynę :D Skoro haruje po 16 godzin nawet za 3 tyś zł. Jakbyś trochę myślał to być żył sobie jak pan (bez dzieci niech ci będzie) a nie zarzynał się w pracy a potem marudził jaki to ja zmęczony jestem

Niestety jakbyśmy wszyscy sobie sami mogli wybierać rodzaj pracy to zarabialibyśmy po kilkadziesiąt tysięcy, najlepiej siedząc przy tym w domu.

Gość ooo3r
A gdzie napisałem że mam dziewczyne. Napisałem że ostatnio nie spotykam się z kobietami bo nie mam sił.

Gość ooo3r
Poza tym jaką firme założyć? Sklepy? wszystkie z odzieżą, z pościelą, kwiaciarnie, itp podobne przymysłowe upadają. Lokale fryzjerskie, kosmetyczne również upadają. Biura podróży, matrymonialne - kto w tych czasach będzie wydawał pieniądze na takie głupoty jak ludzie kupują przedewszystkim żarcie. Spożywcze sklepy, restauracje również są na dnie. To powiedz mi panie jaką firme powinienem założyć?

Znajdź sobie kogoś- tylko koniecznie podzielającego Twoje zdanie, unikniesz niepotrzebnego zrzędzenia. I faktycznie- nie masz jakichś możliwości żeby ograniczyć te godziny pracy, w końcu się wykończysz.. Pewnie płacisz rachunki, a reszty kasy nawet nie masz możliwości wydać, bo i kiedy...

Soczewki kontaktowe sprzedawać :) ja mam to + moja domena własna, ale planuję otworzyć produkcję peletu, brykietu i działaś na zasadzie kontaktów, ale mniejsza o to.. Ja mam z tego co teraz zysk ok 5-9 tyś zależnie od miesiąca, a pracę mam w domu, godzinkę dwie dziennie przed komputerem. Możesz mi nie wierzyć, ale to prawda

Ja też nie chce mieć dzieci ale mam własny interes. Co prawda niezarejestrowany legalnie :) :) :) właśnie skończył zbierać puszki :)