Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona matka z dzieckiem

opiekunka ???

Polecane posty

Mam już trochę dosyć łączenia pracy, domu, męża i do tego jeszcze dziecka. Jestem rozdrażniona przez większą część czasu i ostatnio ktoś mi uświadomił że mój nastrój odbija się na dziecku. Niby oczywista oczywistość ale... Zaczynam coraz poważniej rozważać opcję opiekunki ale tu dochodzi kolejna sprawa czas, żeby ją znaleźć. Natrafiłam ostatnio jak przeglądałam ten cały chaos na ofertę http://poznan.gumtree.pl/c-Praca-opiekunki-nianie-Profesjonalna-rekrutacja-niani-dla-Twojego-dziecka-W0QQAdIdZ434036922 Myślicie że to może być dobry pomysł??

Nie czytalam calego ogloszenia ale to pewnie kosztuje swoje. Ja bardziej polecilabym ci szukanie opiekunkj poprzez znajomosci, tak najlatwiej znalezc kogos zaufanego. Ja tak znalazlam opiekunke do moich maluchow duzo ludzi dookola ja znalo wiec mialam wieksze zaufanie niz do kogos z ulicy chocby to byla osoba profesjonalnie wyszukana przez agencje.

Gość nie oddam fartucha
hmm może zamiast płacić opiekunce sama zajmij się dzieckiem a ogranicz prace? jak stać cie na opiekunke to i na prace na pół etatu

Gość jsnaj
Nigdy nie zleciła bym szukania opiekunki dla mojego dziecka obcym ludziom.

Niestety teraz większość opiekunek z dobrą opinią jest już "zajęta" jak słyszałam od znajomych i po kilku telefonach do otrzymanych kontaktów. Stwierdziłam też że nie będę upierać się że to ja najlepiej wiem, że ja wiem jak najlepiej zweryfikować to co mówi mi niania i skorzystałam z oferty firmy IGD Consulting. Oferuje ona przeprowadzenie takiego procesu oczywiście jest to odpłatne ale poświęcenie do 400 złotych jednorazowej opłaty to nie majątek, prawda? (oczywiście jest też wersja darmowa ale w okrojonym zakresie). Firma zapewniła mnie, że opiekunka, którą dostanę będzie wykwalifikowana(zapewniają również szkolenia kilkunastodniowe dla opiekunek), po rozmowie z psychologiem aby określił jej predyspozycje i cechy osobowościowe, dopasowana idealnie do moich wymagań. Na sam koniec dostałam 3 kandydatki, które oprócz szkoleń miały co najmniej kilka miesięcy doświadczenia i dodatkowo mogłam uczestniczyć w spotkaniu, przy obecności osoby z firmy, z potencjalną nianią i zadać jej pytania i ocenić we własnym zakresie. Ponadto pod koniec dostałam raporty z opiniami o kandydatkach i ostatecznie pomoc przy wyborze tej jednej. Po zakończeniu całego procesu pięknie podziękowałam za współpracę, zabierając do domu przemiłą opiekunkę na miesięczny okres próbny. Może za wcześnie to oceniać ale jak na razie moja Ania-córeczka- jest zadowolona a ja powoli zaczynam odpoczywać choć wiadomo najpierw muszę trochę pokontrolować nową osobę mimo wszystko...

Gość K.klemenuna
Fajna reklama

Jeśli firma zapewnia dobrą usługę to jak najbardziej czuję powinność aby podzielić się tą wiedzą z innymi a nuż ktoś inny również skorzysta. Dzięki temu przełamuje się pewne utarte stwierdzenia typu "nie powierzę wyboru opiekunki obcej osobie" pomimo tego że nie jestem w stanie stwierdzić czy dana osoba mówi prawdę. Między innymi przez takie " uparcie się" powstają sytuacje, gdzie dziecko może znaleźć się pod niewłaściwą opieką... A opiekunki potrafią również dobrze grać.

Gość do piettnasstka
Może niech firma IGD Consulting zainwestuje w lepszych marketingowców :) kiepski ten wasz marketing szeptany :)

Gość do piettnasstka
Taaaa... jasne 23.11 autorka zastanawia się nad skorzystaniem z usług firmy, a już 27.11 jest po całym żmudnym procesie rekrutacji i ma w domu nianię :) Marketing na najniższym możliwym poziomie.

Gość K.klemenuna
Mogła poczekać kilka dni jeszczew międzyczasie wpisując postępy rekrutacji a tak wyszło nic :P

Gość nie przelewac pieniedzy
ale zyebana reklam :D beznadziejni jestescie :D reklamy powinny byc albo bezposrednie, bez owijania albo naprawde przemyslane, cwanie ukryte w zyciu nie skorzystalabym z waszej firmy, reklama jest niefachowa a wiec wy zapewne tez :D

Gość do piettnasstka
Po weekendzie "marketingowcy" mają świeże umysły i nowe wspaniałe pomysły na reklamę :) No cóż, może następnym razem się uda :)

Gość nie widziicie, ze to reklama
i to nachalna?