Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksobiemysle

Dziecko do przedszkola publicznego 2 lata i 3mce

Polecane posty

Gość taksobiemysle

Czy komus przyjeli w takim wieku dziecko do przeszkola publicznego?

Gość zalezy jakie przedszkole i ile
miejsc. U mnie nie ma takiej opcji- od 3 lat skonczych przyjmną dziecko ale nie wcześniej. I jeszcze musisz mieć zaświadczenie ze pracujecie z męzem- tak jest u nas.

nie slyszalam o takim przypadku, syn siostry dostal sie do przedszkola gdy miał 2 lata i 6 miesięcy, ale to było 10 lat temu i po prostu były miejsca. Ewentualnie gdy dziecko miałoby 2,5 to gdy są miejsca i ono jest gotowe to mogą przyjąć ale 2.3 wątpię. Tym bardziej że są pewne kryteria. A nie myślisz o prywatnym? Niektore przyjmują od 2.5 ale niektóre już od 2 lat.

Gość fgbgfvdsxdfgh
córka koleżanki- 2 lata i 2 miesiące, ale "po znajomości"

1. Czy dziecko już samo korzysta z toalety, ubiera sie je? 2 czy są miejsca w przedszkolu, bo wiele przedszkoli nie posiada takiego 3 musisz sprawdzić kryteria ale wątpię dziecko 2,3 l kwalifikuje sie do żłobka

Gość jiiiiiiiip
Może zostać przyjęte o ile potrafi samo skorzystać z toalety, ubrać się i rozebrać, no i jeść/pić bez asysty. Jeśli spełnia te podstawowe warunki to ok.

zgadzam sie, ze po znajmosci. Moje dziecko kiedy chcialam zapisac, mialoby we wrzesniu 2 latka i 8 miesiecy.Nie przyjeli , bo za mlody Po jakims czasie dowiedzialam sie, ze coreczka sasiadki chodzi do tego przedszkola, ktora jest o 4 miesiace mlodsza od mojego syna.Ale zna dyrektorke placówki:O:O:O

U nas przedszkola są od 3 lat. DO to żłobek. Chyba że dziecko jest naprawdę mocno do przodu niż inne rówieśniki - samodzielni w ubieraniu, załatwia się na kibelek itd.