Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Papcio Chmiel

Praca - płeć - dyskryminacja

Polecane posty

Gość Papcio Chmiel

Jestem facetem, szukam pracy. Ukończyłem humanistyczne studia, po których nie ma pracy w zawodzie, więc pogodziłem się już z tym, że nigdy nie będę nauczycielem i szukam byle czego. Niestety pracodawcy w ogłoszeniach piszą: szukamy barmanów, kelnerów, pomoce kuchenne, sprzedawców, a po skontaktowaniu się z nimi, okazuje się, że praca tylko dla kobiet. Czy mężczyźni rzeczywiście gorzej się sprawdzają na tych stanowiskach?

Gość ja powiem tak....
oni szukają studentów a nie absolwentow, to przede wszystkim...

Gość tu raczej chodzi o to że
zamierzają wielkie g płacić a nie wypłatę, więc z góry zakładają, że albo odmówisz albo szybko się zniechęcisz. Co innego kobieta, zwłaszcza studentka: będzie pracować za grosze, bo w końcu ona nie pracuje na utrzymanie tylko na waciki.

Gość Papcio Chmiel
Nikt nie pyta o dyplom czy studia. wystarczy mój męski głos w słuchawce by na wstępie skreślić moją kandydaturę. Słyszę: szukamy kobiet. Czemu? Jako facet jestem chyba lepszy - nigdy nie mam okresu, nie zajde w ciążę...

Gość tu raczej chodzi o to że
ale będziesz się stawiał, będziesz chciał podwyżki, zapłaty za nadgodziny, a jak tego nie dostaniesz to szybko znajdziesz inną pracę - nie gorszą i będą musieli szukać kogoś nowego.

Gość Papcio Chmiel
wziąłbym pracę za 1000 złotych z ucałowaniem obydwu pośladków. Oczywiście nie dane mi jest zapewniac pracodawców o tym bo z miejsca jako facet jestem skreślony. Płeć mam zmienic czy co? PS. Szukam pracy od czterech lat i krew mnie zalewa.