Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteryyyja!

upławy

Polecane posty

Gość kafeteryyyja!

czy ktoś wie, co może być powodem dużej ilości upławów? wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie :( dodam, że dbam o siebie, o higienę osobistą, mam stałego partnera, no i nie mam pojęcia skąd u mnie od kilku dni taka duża ilość upławów, ktoś może coś podpowiedzieć?

Gość kafeteryyyja!
?

Gość LALI19
Jaki charakter mają te upławy? są jednolite i mleczne? jaki mają zapach? czy są może grudkowate? albo pieniste i zółte? W zależności od tego moga być różne przyczyny

Gość spokojnie.....
Jeżeli nie masz przy upławach pieczenia i swędzenia oraz jak nie niepokoi cię ich zapach, to nie panikuj, spokojnie czekaj na wizytę u ginekologa. Myj się płynem do higieny intymnej z kwasem mlekowym i zrób sobie siedmiodniową kurację invagiem. Zakładaj probiotyk na noc, wzmocni on naturalną mikroflorę pochwy i będzie w niej utrzymywał właściwe pH, a tym samym uniemożliwi rozwój patogenów.

Gość Perw mobilna
"U mnie byly przyczyna zaburzen hormonalnych ale rownie dobrze moze byc infekcja: " Upławy PRZYCZYNĄ zaburzeń hormonalnych? Pierwsze słyszę. :classic_cool:

Gość misiaczek24
Możesz zrobić sobie posiew mikrobiologiczny z pochwy, wynik będziesz miała prawie na wizytę u lekarza, wtedy jeśli wyjdzie jakaś infekcja leczenie będzie bardziej skuteczne. Pamiętaj żeby od czasu do czasu zrobić sobie kurację np. probiotykiem dopochwowym lactovaginal, aby wzmocnić swoją mikroflorę i uniknąć infekcji.

Gość lady bronka
tak jak piszą dziewczyny, lactovaginal może pomóc przy upławach. jeśli nie odczuwasz swędzenia, zapach i kolor nie są niepokojące, spokojnie czekaj na wizytę u ginekologa.

Gość aaaaanaa
z mojego doświadczenia-duża ilość upławów -bez zapachowych i bez swędzenia oznaczała ciążę:):) ale może być to tez objaw infekcji, probiotyki mogą pomóc.Ja dostałam kiedyś provag na odbudowę flory-miałam stosowac przez 20 dni i zrobić badanie na lactobacilusy i wszytsko było ok. Bo zakładam że nie mylisz tych upławów ze śluzem płodnym??