Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuśka :)

katar,kaszel nocny,wysypka

Polecane posty

Od jakiś 5 dni mały kaszle okropnie w nocy ma katar.Dzisiaj pokąpaniu zauważyłam czerwone plamy i krostki na nogach.rączkach,brzuchu.Nie jest tego dużo.Ma czerwony pępek.Może tam mu się robi krostka.U lekarza byłam ale...i tu mnie trafiło,bo wyszedł sobie wcześniej a tu weekend przecież.Tylko wtedy nie było krostek.Ogólnie dobrze się czuje.Niema gorączki.Jest tylko płaczliwy.Czy u którejś mamy było podobnie?I co z tego wynikło?

Aha-Mały niedługo skończy 5 lat.

moja corka miala podobnie, okazalo sie ze to wirus bostonski zajrzyj do buzi bo czesto tam tez sa pęcherzyki na poczatku myslslam ze to ospa ale nie, w przedszkolu epidemia tej choroby bostonskiej i nielal cala grupa corki choruje

O boże co to jest?Pierwsze słyszę taką nazwę choroby.W tym miesiącu był tylko3 dni w przedszkolu.Pierwszy tydzień nie był bo zmarł dziadek,w drugim tylko 3 bo ciężko było z dojazdem i teraz ten tydz też w domu bo ten katar...I nie wiem jak się sprawa ma w przedszkolu.Aż się boję że go wyrzucą :P.

Gość Rreni84
Mój synek także kaszlał w nocy i miał katar, krostki malutkie. Pediatra stwierdził, że gardełko dziecko ma blade i nie jest przeziębione. Okazało się, że to alergia. Moja dzidzia ma dopiero 11 miesięcy i lekarz twierdzi że na testy u alergologa za wcześnie ale myślę Mamuśka ,że możesz pójść nawet prywatnie do alergologa i wtedy będziesz mogła się więcej dowiedzieć . Ja i mąż też jesteśmy alergikami stąd wiem , że roztocza kurzu domowego mogą wywoływać kaszel, zwłaszcza wieczorem i nad ranem oraz katar i pamiętaj że nawet w najczystszym domu jakiś mały kurz się uchowa.

Mały jest alergikiem-ma przewlekłą ostrą pokrzywkę podobno od barwników w jedzeniu.Ale mimo że jeżdżę nie mogą powiedzieć czy na pewno.

Gość goonies
tez stawiam na wirusa bostonskiego na 100 procent:)poszukaj w googlach, zobacz czy wysypka jest podobna

Poczytałam :) Na razie to są czerwone plamy i krostki.Zobaczymy jutro.Najgorsze że mam zjazd i nie będę mogła kontrolować sytuacji a mąż...jak to mąż popatrzy i tyle. Cytrynowa-a twoja mała jaką miała gorączkę?Bo mój nie ma i to mi nie pasuje.

wg naszej pediatry bostonka ma bardzo nieswoiste objawy i czasami jest tylko sama wysypka, a czasami masakra od gorczki poczawszy na katarze i wysypce skonczywszy najlepsze jest to ze ja sie tez od malej zarazilam i mam te krostki w buzi, na podniebieniu i policzkach:O