Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a powiedzcie mi

Proszę o interpretacje wyników badań, bo zwariuje!!:( (bialaczka??!!) :(

Polecane posty

Gość a powiedzcie mi

naczytalam sie glupstw w internecie i odchodze od zmyslow. Zrobilam mojej rocznej corci badanie krwi + OB i crp. OB i CRP są w normie, natomiast w wynikach morfologii corka ma zbyt wysoki poziom limfocytow , norma jest do 40 % , ona ma 61,6 , natomiast w bezwzgl. licz. limfocytow norma jest do 3.5 a ona ma 5.6 dodatko granulocyty sa ponizej normy (norma od 40 , a ona ma 33) prosze o jakies slowo jesli ktos ma wiedze w tym temacie, bo odchodze od zmyslow :((

Gość pluuum:)!!!
u dzieci do 2 r. ż podwyzszone limfocyty nawet do 10 proc to norma wiec nie panikuj

nawet do 70 procent-nie 10, przepraszam:)

Gość a powiedzcie mi
strasznie sie martwie, ten internet to naprawde glupota czasami... no ale myslisz ze to tak bez powodu jest poza norma??

to jest norma!!! u dziecka nie poza norma norma u dzieci do 2 r. ż to limfocyty w ilosci do 70!!! proc

Gość a powiedzcie mi
troche mnie uspokoilas, bo strasznie sie martwie.. ona byla niedawno chora, moze to tez stad... ale crp i ob bylo dobre wiec no nie wiem

Gość gjhrdu
dr google niejedna osobę wproewadzil w panike, masz migrene, a wg dr google to juz rask mozgu!!! nie czytajcie!!!

wiec wszystko jest na tysiac procent OK i tak lekarz powinien rzucic okiem na wyniki ale na pewno jest dobrze:) dobranoc:)

Gość ksjhqef
limfocyty chyba do 60 to norma w tym wieku.

Gość nie panikuj !!!
jakk CRP jest w normie to jest super co by sie nie działo to CRP skacze w góre . Dziecko ma pewnie stan zapalny niedoleczony i organizm sie stale broni stąd te limfocyty. Przy białaczce jej hemoglobina byłaby w stanie opłakanym a krwinki białe hoho ponad normę bo własnie charakteryzuje się białaczka podwyższonymi LEUKOCYTAMI a nie LIMFOCYTAMI ! pojęcia ci sie pomyliły